Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Retrospectiva lunii august 2009

Retrospectiva lunii august 2009

Casele lui Ceausescu

• august a debutat cu o veste nu tocmai plãcutã pentru silvicultori, acestia pierzînd în favoarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Cabana Nemtisor, care fusese construitã pentru fostul dictator Ceausescu • politistii, magistratii, dar si angajatii Centrului de Transfuzii protesteazã • Bianca Constantin participã la concursul Miss Universe, organizat în Bahamas • Costache Lupu era implicat într-un accident de circulatie • fostul Azochim deschidea fabrica de uree si fãcea angajãri • casa de protocol din Piatra Neamt a lui Ceausescu, retrocedatã fostilor proprietari, nu poate fi vîndutã •

• 1 august. Cabana Nemtisor a trecut în proprietatea Mitropoliei Moldovei, fostul proprietar, Directia Silvicã, fiind executat silit. Transferul a fost fãcut pe baza unei sentinte a Judecãtoriei Craiova. Cabana Nemtisor a fost construitã în 1977, special pentru Nicolae
Ceausescu si apropiatii sãi, deoarece în zonã exista un fond de vînãtoare populat cu cerbi si ursi. Constantin Andras a fost numit sef la Seviciul de Administrare a Parcului National Ceahlãu. Noul sef provine din structurile Administratiei Parcului National.

• 3 august. Vasile Cucos, primarul comunei Agapia, declara cã stareta Olimpiada Chiriac l-a pus pe toacã, pentru cã ceruse revizuirea unei hotãrîri judecãtoresti. ÃŽnsã vestea nu l-a speriat pe alesul local, acesta fiind convins cã demersul sãu nu L-a supãrat pe Cel de Sus. SIF Transilvania anuntã cã va investi 20 de milioane de euro la Oglinzi într-o bazã de tratament care ar urma sã functioneze în cadrul unui hotelului de patru stele ce va fi construit pentru clientii elitisti.

• 4 august. 89 de infractori au lucrat fãrã mãnusi la locul faptei si au fost identificati de politisti. Multi suspecti au fost dati de gol de profilul ADN, iar printre ei se afla si spãrgãtorul bancomatului de la Hotelul Central. Fiscul a pus sechestru pe bunuri de circa 200 de miliarde vechi, mãsura fiind valabilã pentru cei care nu si-au achitat
dãrile la timp. CJAS Neamt a primit 15 miliarde de lei pentru citostatice necesare bolnavilor înscrisi în programul national.

• 5 august. Valericã Frãtilã a cîstigat concursul organizat de Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate pentru postul de consilier juridic. A fost primul pas pentru a putea fi numit presedinte al institutiei. Valericã Frãtilã a obtinut peste 90 de puncte la examen.

• 6 august. Dezastru la iazul Lates, unde aproximativ 6 tone de peste din speciile crap, fitofag, salãu si biban, a murit. Valoarea pagubelor a fost de peste o jumãtate de miliard de lei vechi. ÃŽntîlnirea de la Lacul Rosu dintre oficialii Neamtului si Harghitei, pe marginea trasãrii granitei dintre cele douã judete, nu s-a lãsat cu rezultate concrete. Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, cerea o comisie pentru a studia niste hãrti militare. Presedintele Vasile Pruteanu nu s-a opus, însã declara cã înfiintarea unei comisii avea sã tãrãgãneze foarte mult transarea problemei privind grãnituirea. Si a avut dreptate.

Politistii ies în stradã

• 7 august. Un pietrean si un ilfovean au fost prinsi la Bicaz în drum spre Ungaria, avînd asupra lor mai multe carduri contrafãcute. Cei doi detineau 54 de carduri, iar fiecare instrument de platã fals avea atasat si PIN-ul aferent. Indivizii urmau sã ajungã în Ungaria pentru a le folosi. Statiunea de Cercetãri Mãrgineni, altãdatã mîndria crescãtorilor de bovine din Neamt, aratã ca dupã bombardament. Grajdurile au rãmas fãrã acoperis, iar blocurile în care locuiau cîndva muncitorii stau sã se prãbuseascã. Protestul magistratilor rãmîne în vigoare pe termen nelimitat, prin întreruperea sedintelor timp de 3 ore zilnic.

• 8 august. Festivalul Cerbul de Aur Junior a început cu un spectacol impresionant. Prezentarea festivalului a fost imaginatã ca o poveste despre Regele Cerb. ÃŽnainte de a începe concursul propriu-zis, patru copii care au fost mini-prezentatorii festivalului au promovat imaginea orasului Piatra Neamt, plimbînd telespectatorii prin toate locurile cu mare impact turistic.

• 10 august. Fostul primar al comunei Ceahlãu a înãltat o cruce pentru soldatii care au murit pe munte în al doilea rãzboi mondial. Cum printre victime se aflau rusi si nemti, gestul lui Dumitru Lupu a avut si opozanti. Sapte politisti au fost sanctionati disciplinar în primele sase luni ale lui 2009. Unul dintre cei sanctionati a fost prins furînd produse alimentare dintr-un supermarket din Piatra Neamt.

• 11 august. Firma Ga Pro Co Chemicals, ex Azochim Sãvinesti, a angajat 560 de oameni. Dupã 14 ani, instalatia de uree a fost repornitã, firma avînd cereri de pe piata externã. „Tun“ de 1,34 milioarde la o casã de schimb valutar din Roman. Un un control al Gãrzii Financiare a depistat valutã de peste 1,3 miliarde vechi neevidentiatã în scriptele societãtii. Pe întreaga sumã s-a fãcut proces verbal în vederea confiscãrii, însã la sfîrsitul controlului cei doi bãrbati din sediul firmei au înhãtat sacul de bani si au fugit cu valuta.

• 12 august. Traditiile nemtene au impresionat la Sibiu, unde cei peste 70 de reprezentanti ai judetului au participat la Festivalul National al Traditiilor Populare. Politistii nemteni, membri ai sindicatului Pro Lex, au pichetat Prefectura si Politia, oamenii legii plîngîndu-se de eliminarea unor sporuri, a unor prime dar si de lipsa de combustibil sau de consumabile.

Telegondola este punctul de atractie al turistilor

13 august. Interceptãrile telefonice, bau-baul politistilor. Multi lucrãtori din Politia Neamt îsi schimbã periodic numerele de telefon, de teama interceptãrilor. Fenomenul a luat-o razna, dupã arestãrile masive fãcute în rîndul politistilor constãnteni.

• 14 august. Ce cautã DNA la permise? Presupusele ilegalitãti comise de diversi functionari de la Serviciul Permise Neamt sînt anchetate în douã dosare penale. Unul se aflã în lucru la DNA Bacãu, iar celãlalt la Parchetul Judetean Neamt. Anchetatorii detin date cã mai multe persoane ar fi obtinut permise de conducere apelînd la metoda „pierderii documentului“. Sindicalistii nemteni se opun concedierii bugetarilor. Cartel Alfa a trimis premierului o scrisoare deschisã prin care aratã nemultumirea fatã de preconizatele concedieri. Telegondola a bãtut toate recordurile la încasãri. Turistii din toatã tara dar si din strãinãtate au luat cu asalt telegondola pietreanã, printre turisti fiind si vizitatori din Spania, Italia, Israel, Irlanda, Anglia.

• 15-16 august. DSP Neamt a verificat toate loturile de contraceptive primite ca donatii si nu a gãsit folii expirate. Medicamentele rãmase urmau sã fie distribuite tuturor femeilor si nu doar celor defavorizate. Anchetã finalizatã în cazul dezastrului de la Lates. Analizele de laborator, atît cele de apã cît si de peste, au arãtat fãrã echivoc cã la mijloc a fost vorba de lipsa oxigenului din apã.

• 17 august. Tarcãul, raiul spãrgãtorilor de cãsute de vacantã. Infractorii si-au fãcut din nou de cap si, numai într-o singurã noapte au spart sase astfel de locuinte. Prejudiciul a fost evaluat la cîteva sute de milioane de lei vechi. Printre casele „cãlcate“ de hoti au fost si ale unor oficialitãti, dar si politisti.

n18 august. Numãr unic european pentru copiii dispãruti. Nemtenii sînt învãtati cum sã foloseascã numãrul unic european 116000, pentru copiii dispãruti. Numãrul poate fi apelat gratuit din orice retea de telefonie fixã sau mobilã.

Director nou la spital

• 19 august. Afaceri moarte. ÃŽn primele sapte luni ale lui 2009, peste 2.000 de firme si-au suspendat activitatea, iar alte 1.000 au cerut dizolvarea sau radierea voluntarã. ÃŽn schimb au apãrut mai multe PF-uri decît anul trecut. ÃŽn august, în Neamt erau 66.904 de salariati si circa 150.000 de pensionari. Politistii nemteni au continuat protestele, cerînd mobilier nou si plata pentru transportul de acasã la serviciu si invers. Doleantele oamenilor legii urmau sã ajungã pe masa Guvernului si a ministrului Nica.

• 20 august. Loviti de trãsnet. Un sãtean din Borca a murit, iar cumnatul sãu care se afla la o distantã de 20 de metri, a scãpat cu viatã. Cei doi se întorceau de la cosit, cînd au fost prinsi de o puternicã furtunã. Rodipetul în grevã. Angajatii retelei de difuzare a presei au protestat pentru cã au fost fortati sã intre în somaj tehnic.

• 21 august. Berea Ciucas i-a adus unui pietrean 166 de milioane vechi. Adrian Obreja a bãut bere si a cîstigat un premiu substantial în bani. El a gãsit sub capacul unei sticle mesajul cîstigãtor si s-a ales cu 16.608 lei noi, reprezentînd 12 salarii medii pe economie. Silvia Rosescu a fost numitã manager al Spitalului Judetean, dupã ce Ioan Lazãr a demisionat din functie ca urmare a situatiei financiare precare a unitãtii sanitare.

• 22-23 august. ÃŽn prezenta prefectului Mihai Archip, Valericã Frãtilã a fost instalat în functia de director al Casei de Sãnãtate. Costache Lupu, presedintele Clubului Sportiv Ecvestru Piatra Neamt a fost implicat într-un grav accident rutier. Evenimentul a avut loc pe strada Mihai Viteazu din Piatra Neamt, iar din cercetãri a reiesit cã Lupu a adormit la volan.

• 24 august. Cine vrea scaunul comisarului Soric? Seful Politiei Neamt declara cã simte cã cineva nu-l mai doreste în fruntea institutiei. Un control efectuat de Corpul de Control al ministrului de Interne a constatat mai multe deficiente, ce-i drept minore, toate fiindu-i imputate comisarului sef Soric. Traficul în Piatra, modificat cu giratorii. Primãria a decis înfiintarea a trei sensuri giratorii noi în municipiu.

Este identificat hotul limuzinei boss-ului de la Central

• 25 august. Pietreanca Bianca Constantin, participantã la concursul Miss Universe s-a clasat pe locul 48 la Miss Univers. ÃŽn Bahamas, Miss România s-a întîlnit cu magnatul Donald Trump. Agentul „albinã“ din Parcul National Ceahlãu. Cei sase angajati ai administratiei trebuie sã supravegheze activitatea de pe 7.742 de hectare, cît mãsoarã Parcul National Ceahlãu, iar CJ promitea lãrgirea organigramei.

• 26 august. Politistii l-au identificat pe individul care, în urmã cu doi ani, i-a furat lui Constantin Roca, directorul Hotelului Ceantral, BMW-ul X5, în valoare de 60.000 de euro. Este vorba de basarabeanul Vladislav Pînzari, un individ care are si cetãtenie bulgarã. Hotul a fost „trãdat“ de probele ADN prelevate din masina furatã si ascunsã într-un garaj din Bacãu.

• 27 august. Casa lui Ceausescu nu are cãutare. Mostenitorii imobilului situat în buricul orasului Piatra Neamt, cereau 750.000 de euro, însã cu un an în urmã pe imobil s-a cerut 1,5 milioane de euro.

• 28 august. Numele farmaciei Ardealul, folosit de un tepar. Un individ vindea pe la casele pietrenilor aparate de masaj dîndu-se drept reprezentant al farmaciei Ardealul. Teparul Anghelutã revine în fortã. Tîrgnemteanul Paul Anghelutã este cercetat de politisti pentru o teapã de 29 de miliarde de lei. Fapta a fost comisã la putin timp dupã ce individul a iesit din penitenciar, unde a ispãsit o pedepasã privativã de libertate pentru infractiuni similare.

• 29-30 august. 520 de candidati la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat au trecut cu bine de aceastã testare, în vreme ce 31 au picat. Dintre respinsi, 19 au medii sub 5, iar 12 au medii între 5 si 6. Grevã japonezã la Centrul de Transfuzii, unde angajatii au protestat pentru cã ministerul le-a tãiat sporurile.

• 31 august. Primãria a inaugurat cea mai modernã piatã din Moldova. Noua piatã en-gros, de pe strada Muncii, este cosideratã cea mai mare si modernã din Moldova. Piata are o suprafatã de peste douã hectare si oferã peste 400 de locuri de parcare.

Articol afisat de 1936 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective