Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori


  Stiri azi     Arhiva     Căutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Monitorul Bacău
 Monitorul Suceava
 Monitorul Vaslui
 C.C.I. Neamt
 EURISC
 Roman24 - TV Online
Optiuni Pagină Optiuni pagină
Adaugă in Favorites Adaugă in Favorites
Setează Pagină de start Setează Pagină de start
Tipăreste pagina Tipăreste pagina
Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Septembrie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mama retetelor fără foc, la cele vesnice

• cu două luni înainte de a împlini 88 de ani, Elena Nită Ibrian a plecat pe ultimul drum • înmormîntarea va avea loc astăzi, la ora 11, la Mănăstirea Scăricica - Bistrita •

Sute si mii de oameni care au crezut în leacurile ei vegetariene, în retete realizate numai din seminte, frunze si flori, au pierdut una dintre cele mai de pret valori, pe pietreanca Elena Nită Ibrian. Cu două luni înainte de a împlini frumoasa vîrstă de 88 de ani, Elena Nită Ibrian a renuntat să mai culeagă „rodul“ toamnei, a lăsat grădina neatinsă si s-a dus într-o altă lume. Azi, la ora 11, va fi condusă pe ultimul drum, către cimitirul de la Mănăstirea Scăricica, din Bistrita.
În ultimul număr al revistei „Formula As“, a apărut un interviu acordat de Elena Nită Ibrian, interviu în care si-a prezentat toată viata, parcă făcînd o retrospectivă care să rămînă în memoria celor interesati de destinul ei.
Elena Nită Ibrian a fost o celebritate a tratamentelor naturiste din România. Retetele sale de vindecare cu hrană vie, netrecută prin foc, cuprinse în peste 50 de cărti cu tirajele epuizate au ajutat mii de oameni să-si găsească tămăduirea.
Pasiunea celei care a fost Elena Nită Ibrian pentru acest domeniu îsi are rădăcinile în copilăria ei, atunci cînd a învătat de la mama ei să coase si să tese. „În copilărie am avut sarcina de a prepara culorile naturale pentru firele de tesut, dar pentru a fixa anumite nuante era nevoie să adaug în vopsele acizi, plini de substante toxice. Am obtinut vopsele de lînă minunate, zeci de nuante si culori deosebite, eram bucuroasă si-mi plăcea extraordinar de mult ceea ce făceam, dar într-o zi m-am pomenit că făcusem un cancer la gît si la plămîni. Substantele chimice pe care le foloseam la vopseluri îsi făcusera datoria. Dar nu existau medicamente si nici metode deosebite de tratare a bolilor. Am zăcut si am slăbit atît de tare, încît mă mutau cu cearceaful dintr-un loc în altul. Nu mai aveam putere nici să tin în mînă lingura cu mîncare. Sotul meu a aflat că în Canada, în caz de boli grave, li se dădeau bolnavilor sucuri de fructe si de legume. Bărbatul meu a început să-mi dea suc de morcovi, la început cu pipeta, căci nu mai aveam putere să înghit, apoi cu o lingurită. Încetul cu încetul, am prins puteri, si după o lună si jumătate am reusit să mă dau jos din pat singură. În tot acel timp, n-am mîncat alte alimente, am băut doar suc de morcov, căruia i-am adăugat si alte legume si fructe si simteam cum îmi recapăt puterile de la o zi la alta. Din acel moment am început să studiez, să citesc, să mă documentez despre proprietătile plantelor si, mai ales, despre puterea lor de vindecare. Tot atunci am început să creez primele retete crudivore, adică retete care se prepară la rece, fără ca alimentele să fie fierte, coapte, prăjite sau trecute prin foc. Este ceea ce astăzi se numeste «hrana vie»“, a declarat Elena Nită Ibrian în ultimul său interviu.

Articol afisat de 1416 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Nu sunteti autentificat pe site!
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totală sau partială a materialelor este permisă numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective