Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Foca“ si... focul

• un Nissan a ars în întregime, între Sagna si Doljesti • proprietarul intrase într-un copac, dar a scãpat cu viatã • un TIR a fost cît pe ce sã se facã scrum lîngã benzinãria de la podul spre Horia • tot în ziua de „Foca“ a luat foc si o casã din Gîdinti • un autoturism Volvo a luat foc chiar în momentul în care proprietarul era în statia de combustibil, pentru alimentare •

Posesorul unui autoturism în valoare de peste 10.000 de euro a vãzut de douã ori moartea cu ochii, la primele ore ale zilei de joi, 23 iulie, aproape de intersectia drumului de la Roman cãtre Sagna, cu cel care face legãtura spre Doljesti. Adrian M., în vîrstã de 30 de ani, a cãlcat prea tare pedala de acceleratie a Nissanului Almera pe care îl conducea, iesind în decor. Masina s-a izbit violent de un copac, dupã care a luat foc. Din fericire pentru sofer, acesta a apucat sã se salveze la timp, în conditiile în care si sistemele de sigurantã ale masinii l-au protejat. La fata locului au ajuns echipaje ale Ambulantei, Politiei si Detasamentului de Pompieri Militari Roman. Cazul a fost semnalat printr-un apel la numãrul 112, de cãtre un participant la trafic, în jurul orei 3.40. „Accidentul de circulatie s-a produs pe DJ 207K. Noi am mobilizat la fata locului o autospecialã pe bazã de apã si spumã, însã masina, marca Nissan Almera, a ars în totalitate. Persoana în cauzã a pierdut controlul asupra volanului si a iesit în decor, izbindu-se de un copac. Nu au fost victime“, a declarat locotenentul Constantin Mihai Parasca, comandantul Detasamentului de Pompieri Militari Roman.

TIR supraîncãlzit
Panicã a fost din nou, ieri, 23 iulie, si la intrarea în Roman, în zona podului peste rîul Moldova. Un autotren care s-a supraîncãlzit a fost cît pe ce sã producã un alt incendiu devastator, în jurul orei 10.30. Soferul, însã, a fost vigilent si a oprit la timp, alertînd pompierii militari. Groaza i-a cuprins pe cei de fatã, mai ales cã totul s-a petrecut în imediata vecinãtate a unei statii de alimentare cu carburanti. Douã autospeciale au ajuns deîndatã la fata locului, fiind mobilizat inclusiv echipajul de la descarcerare. Totul s-a dovedit, pînã la urmã, o alarmã falsã, apa salvatorilor de vieti si bunuri „calmînd“ motorul TIR-ului, care a putut pleca de la locul incidentului fãrã sã fie tractat. ÃŽntre timp, însã, s-a format o coloanã de autoturisme lungã de cîtiva kilometri, pe sensul de intrare în oras. Coincidentã sau nu, ambele incidente au avut loc în ziua de „Foca“, cunoscutã în popor drept una cu „amenintare de foc“, mai ales cã în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi foarte mari. Pe lîngã acestea, pompierii militari au fost solicitati sã intervinã la un alt incendiu, la Gîdinti, care s-a dovedit, în final, „întoarcere din drum“. Un apel la 112 a anuntat faptul cã gospodãria unui localnic este în flãcãri, din cauza unui scurt-circuit, dar pînã la urmã vîlvãtaia a fost opritã „din fasã“ prin interventia proprietarului si a vecinilor acestuia.

Volvo în flãcãri, la benzinãrie
Un incident mai putin obisnuit a avut loc ieri, 23 iulie 2009, la o statie PECO de la iesirea din oras. Concret, un autoturism Volvo a luat foc chiar în momentul în care proprietarul era în statie de combustibil, pentru alimentare. Evenimentul a avut loc pe strada Fermelor din Piatra Neamt, la PECO Chiorpec. ÃŽn jurul orei 12 proprietarul masinii înmatriculatã în judetul Neamt a intrat sã alimenteze cu motorinã. Imediat ce a tras la pompã si a oprit motorul de sub capotã au izbucnit flãcãri. A fost anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Neamt, dar pînã la venirea pompierilor salariatii de la statia de combustibil s-au descurcat ca la carte. Nu au fost luati prin surprindere, ci au intervenit si pentru cã pericolul era imens, au împins masina în afara statiei de combustibil. Ulterior, au stins flãcãrile cu stingãtoarele pe care le aveau la statie, astfel încît la sosirea pompierilor focul deja fusese lichidat. „Am fost anuntati în jurul orei 12 si am intervenit cu o autospecialã, dar pînã la venirea noastrã personalul statiei a stins incendiul cu stingãtoarele din dotare. Din primele cercetãri rezultã cã s-a scurs combustibil pe galeria de evacuare a gazelor arse, iar motorul fiind încins s-a aprins. Nu sînt pagube foarte mari, dar pericolul a fost imens, iar cei din statie au actionat corect“, a declarat plutonierul adjunct Rafael Georgescu, din cadrul ISU Neamt. Din cauza necazului care s-a abãtut asupra lui, proprietarul autoturismului Volvo C90 a refuzat sã facã declaratii.

Articol afisat de 1741 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. MARCU; G.MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective