Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 5 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Orientarea romascanã „a arestat“ podiumul la Cupa Zãpezii

Sportivii romascani care practicã orientarea sportivã au participat, duminicã, 1 martie, la Cupa Zãpezii, o întrecere mai mult de verificare ce s-a desfãsurat în apropriere de Ploiesti. Desi numele nu o aratã, concursul a marcat începutul sezonului de primãvarã-varã, ce reprezintã de mai multi ani încoace specialitatea casei în cazul orientãrii din Roman. Elevii instructorului Florin Patras vor intra în partea a doua a sezonului 2009 cu sperante mari dupã ce s-au încununat la Campionatul National de orientare pe schiuri cu mai multe medalii, iar prima competitie din sezonul de primãvarã-varã nu a fãcut decît sã creascã starea de optimism în rîndul romascanilor. La Ploiesti, Florin Patras a trimis patru juniori si doi seniori, fiecare urcînd pe podium. La M18, se poate spune cã Romanul a fãcut legea pentru cã Marcelin Giurgicã si Eduard Ghiuzan s-au clasat pe primele douã locuri, performantã reeditatã de colegii lor de la M16, Paul Pricop si Iulian Fron. Ciprian Popa, M21, a fost la micã distantã de o victorie care a venit în schimb pentru Adrian Bostan, la M35. La Cupa Zãpezii s-au adunat în jur de 100 de concurenti din Bucuresti, Alba Iulia, Otopeni, Tîrgoviste sau Brasov.
„Cupa Zãpezii a avut o singurã etapã, de medie distantã, iar din aceastã cauzã precum si fiindcã traseul nu a fost de un grad de dificultate deosebit, rezultatele nu sînt foarte concludente. Competitia a fost una de moral pentru cã sportivii din Roman au reusit sã ia fata mai multor adversari care se aflã în lotul lãrgit al României si sînt pretendenti la un loc si în lotul final. Fiind prima întrecere din sezonul de varã, asta nu înseamnã cã nu a fost disputatã deoarece, de exemplu, la M18, locurile unu si trei au fost despãrtite de un interval de doar cinci secunde“, a declarat Florin Patras. Acelasi instructor va organiza la finele acestei sãptãmîni Cupa Mãrtisorul, în Parcul Municipal. Competitia face parte dintr-o serie de mai multe evenimente de acest gen care se vor derula în perioada urmãtoare si care au scopul de selectie pentru cercul de orientare de la Clubul Copiilor, repus pe picioare de curînd de cãtre Florin Patras.

Articol afisat de 1382 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PaNZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective