Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bãtrîne escrocate de gemenii Anton?

Bãtrîne escrocate de gemenii Anton?

• fratii gemeni Maricel Anton si Stelian Nãstasã sînt anchetati penal sub aspectul comiterii infractiunii de înselãciune • ei au determinat opt bãtrîne din Piatra Neamt sã-si vîndã locuintele, iar banii si i-au însusit • prejudiciul este evaluat la 3 miliarde de lei vechi • cei doi au mai fost anchetati, însã nu au fost trimisi în judecatã, deoarece detin acte medicale care aratã cã au probleme de sãnãtate •

Asa zisele acte de caritate ale fratilor gemeni Maricel Anton si Stelian Nãstasã, suspectati cã au escrocat mai multe bãtrîne din orasul Piatra Neamt, cãrora le-ar fi vîndut locuintele, fac obiectul unui dosar penal instrumentat de politisti. Mai exact, cei doi sînt anchetati sub aspectul comiterii infractiunii de înselãciune. ÃŽmpotriva lor, oamenii legii au dispus începerea urmãririi penale, urmînd sã se stabileascã dacã dosarul va rãmîne în continuare la Serviciul de investigatii criminale sau va fi transferat la Serviciul de investigatii economice. „Este vorba de valoarea prejudiciului, care a fost stabilitã undeva la 3 miliarde de lei vechi. Este însã valoarea de impozitare si rãmîne sã se stabileascã dacã aceastã faptã de înselãciune este de naturã judiciarã sau, din cauza prejudiciului foarte mare, nu ar fi de competenta politistilor de la economic“, ne-a declarat, sub protectia anonimatului, un ofiter nemtean.
ÃŽn dosarul cu pricina, cei doi Anton (n.n., unul si-a schimbat numele în Nãstasã si se pare cã intentioneazã sã-l schimbe din nou) sînt cercetati asa cum spuneam, de înselãciune. Ei sînt acuzati de anchetatori cã au escrocat opt bãtrîne din Piatra Neamt, cãrora le-au vîndut casele. Douã plîngeri au venit de la Primãria Piatra Neamt, iar în celelalte sase cazuri politistii s-au autosesizat. Anchetatorii spun cã modul de operare al celor doi este clasic; cautã femei bãtrîne, singure, pe care le conving sã-si vîndã casele. „Gãseau femeile în vîrstã si le convingeau cã sînt bine intentionati. Le promiteau cã o sã aibã grijã de ele etc. Le scoteau în oras, la restaurante iar, ulterior, le determinau sã-si vîndã casele, promitîndu-le chiar locuinte mai bune. Ajungeau pînã acolo sã le plimbe pe bãtrîne prin oras sã le arate zonele în care urmau sã le cumpere noi case. Acest lucru nu se întîmpla, iar banii obtinuti din vînzarea apartamentelor îi luau cei doi“, ne-a mai declarat ofiterul de politie.

Ar cam sti cã-s anchetati

ÃŽn timpul cercetãrilor, cei doi frati au avut o atitudine de mari afaceristi si nu au dat curs invitatiilor venite din partea politistilor. „De fiecare datã cînd erau invitati pentru a da declaratii, îi trimiteau pe politisti la avocatii lor“, a conchis ofiterul nemtean.
ÃŽn timpul discutiilor telefonice purtate în cursul sãptãmînii trecute cu reporterii de la „Monitorul“, Maricel Anton a declarat cã nu are cunostintã sã facã obiectul vreunei anchete penale. Contactat telefonic, ieri dupã amiazã, unul dintre apãrãtorii fratilor Anton, si anume Alberto Kurtyan, a lãsat sã se înteleagã cã are cunostintã de ancheta politistilor, spunînd însã cã nu stie ca împotriva celor doi sã fi început urmãrirea penalã. Avocatul l-a rugat pe reporterul „Monitorul“ sã revinã cu un telefon dupã amiazã, întrucît urma sã aibã o întîlnire cu politistii care fac ancheta, însã nu a mai fost de gãsit la telefon, acesta fiind închis. Mai trebuie precizat cã politistii încearcã sã desluseascã si anumite aspecte ciudate din actele notariale de vînzare a locuintelor celor opt bãtrîne, urmînd în acest sens sã fie audiati si cîtiva notari. Cei doi frati au mai fost anchetati în ultimii ani pentru fapte de acelasi gen, însã niciodatã nu au fost trimisi în judecatã. Motivul: nu rãspund penal din cauza unor diagnostice medicale.
Recent, sotia în vîrstã de 75 de ani a lui Maricel Anton, care are 40 de ani, a murit la putin timp dupã ce a fost externatã din spital. Si acest caz face obiectul unei anchete penale. ÃŽn decembrie 2008, Primãria Piatra Neamt, prin Serviciul Protectie Socialã, a sesizat Politia cã Maria Anton este maltratatã psihic. ÃŽn aceste conditii s-a luat mãsura internãrii femeii la Psihiatrie în vederea efectuãrii unei expertize pshiatrice. ÃŽn ziua de 13 februarie, Maria Anton a fost externatã, murind cîteva ore mai tîrziu. Initial, Maricel Anton i-a acuzat pe medici cã nu i-au tratat corespunzãtor sotia însã, ulterior, a renuntat la acuzatii. Maricel a declarat pentru „Monitorul“ cã s-a cãsãtorit cu bãtrîna din interes. ÃŽnainte de a muri, Maria Anton si-a vîndut apartamentul cu 18.000 de euro. „Eu i-am zis cã ar fi bine ca apartamentul ei sã-mi rãmînã mie dupã decesul ei, dar sotia mea s-a oferit sã-l vîndã singurã ca sã ne achitãm datoriile, pe ale ei de 100 de milioane la întretinere dar si unele ale mele. Dupã cãsãtorie, si-a vîndut din proprie initiativã apartamentul cu 18.000 de euro, si-a plãtit datoriile la întretinere, mi-a dat mie restul, sã-mi plãtesc datoriile si s-a mutat la mine“, declara, în urmã cu cîteva zile, Maricel Anton.

Articol afisat de 2289 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 26.02.2009 08:30
Ati vazut ca se poate?
Asadar,am avut dreptate. Dar e prea putin ce ati descoperit.Trebuie sa termine o data cu acesti nemernici.Ceea ce ati aratat azi e cam cinci la suta din din ce sunt in stare sa faca.Dar e culmea ca si-a amintit si politia faptul ca cei doi dezaxati,sunt urmariti penal.De vreo cincisprezece ani fac numai potlogarii in tot orasul asta si toata lumea stie,ca dovada si faptul ca s-a cnfirmat ce am spus si eu acum vreo saptamana,dar abia acum sunt urmariti,dar nu se stie clar cum,de ce si de cine.Mai cautati si-i veti deconspira si pe cei care-i tin in spate. Nu e foarte greu.Trebuie doar sa vreti.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective