Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sere vîndute pentru binele orasului

• primarul Gheorghe Stefan zice cã vînzarea celor 4,15 hectare de sub serele Urban va scãpa bugetul local de pagube • „ÃŽn loc sã aducem pierderi din bani publici, vom aduce profit pentru toti locuitorii municipiului Piatra Neamt“, spune edilul sef •

Hectarele de sub fostele sere ale societãtii Urban sînt scoase la mezat pentru cã sînt prea pãguboase pentru bugetul municipiului. Primarul Gheorghe Stefan a explicat acest lucru dupã ce mai multe voci au reclamat mici mismasuri imobiliare cu terenul respectiv. Municipalitatea a decis sã reducã zestrea societãtii Urban cu serele si i-a luat 41.138 mp situati în strada Pepinierei, la nr. 5. Terenul respectiv valoreazã cam 250.000 de lei în inventarul orasului, la care s-ar mai pune niste investitii fãcute de Urban, de vreo 317.000 de lei. Pe piatã însã, face pe putin 15 milioane de lei grei, dupã cum a constatat expertul evaluator. ÃŽn prezent, terenul gãzduieste serele Urban si alte constructii administrative, care vor fi vîndute la pachet, prin licitatia deja anuntatã de primãrie. Gheorghe Stefan spune cã vînzarea este cea mai bunã solutie gãsitã. „Existã documentatia tehnico-economicã la societatea Urban si poate fi datã public. Cînd am preluat societatea Urban avea pierderi de 4 miliarde lei vechi la sere. Am reusit s-o aducem la pierderi de numai 1,5 miliarde în ultimul an. Decizia Adunãrii Generale a Actionarilor si a Consiliului de Administratie a fost de lichidare a acestei activitãti, care este pãguboasã si consumã din banii publici. Si, bineînteles, de fructificare a patrimoniului care este al municipiului Piatra Neamt. Pentru cã vom obtine niste fonduri suplimentare care vor fi investite tot în municipiul Piatra Neamt. ÃŽn loc sã aducem pierderi din bani publici, vom aduce profit pentru toti locuitorii municipiului Piatra Neamt“, a precizat edilul. Desi a existat varianta vînzãrii la bucatã întreagã a celor peste patru hectare de teren, suprafata a fost parcelatã în 9 loturi, de mãrimi apropiate. Cel mai mic are 3.610 mp, iar cel mai mare are 4.550 mp. Pretul de pornire al licitatiei este acelasi - 1.661.400 de lei, cu exceptia lotului nr. 5, care are pe el o constructie suficient de importantã încît primãria sã cearã mãcar douã milioane de lei. Nu se stie clar ce se va alege de terenurile în cauzã, desi s-a vorbit cã vor fi ridicate pe ele ansambluri rezidentiale. Oficialii pietreni au infirmat aceste ipoteze, preferînd sã astepte rezultatul licitatiilor.
Vînzarea serelor Urban nu a fost singura temã pe care primarul Gheorghe Stefan a tinut s-o lãmureascã. Edilul a abordat si subiectul Transurban, defuncta societate de transport local a municipiului, care anul trecut a fuzionat cu Troleibuzul judetean. Gheorghe Stefan sustine cã si în aceastã situatie s-a ales varianta cea mai bunã: „Pot sã vã spun cã Transurban a fost preluatã de administratia Stefan în stare de faliment, cu o datorie de peste 20 miliarde. Noi am încercat o restructurare a acesteia. Pe timpul mandatului meu trecut am adus 15 autobuze Iveco de la Milano, de la primãria din localitate, gratuit. Datoritã faptului cã legislatia nu permitea ca societatea Transurban sã facã curse în comunele limitrofe si era cerut acest lucru de populatie - mã refer la cursele pînã la Izvoare, Bisericani, Gîrcina, la mãnãstirea Bistrita, la Sãvinesti, s.a.m.d. -, atunci am hotãrît sã facem acea fuziune cu Troleibuzul, care este o societate a Consiliului Judetean si a preluat cursele municipale si pe cele care au putut fi extinse în comunele limitrofe“.

Articol afisat de 1866 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de liberaluldepiatra la data 26.08.2008 10:02
Sarut-mana.
Doamne, cata grija pentru binele orasului.. Cu afacerea imobiliara care se profileaza, intr-adevar, orasul va castiga. Dar prin reprezentantii sai alesi precum si prin prepusii acestora..
Ad�ugat de gyovy la data 26.08.2008 15:01
sa mori tu bai "purcelus de lapte" ca nu sunt serele profitabile?
Unde am mai auzit noi oare placa asta? Cand s-au dat marile tunuri si s-a distrus industria."Neprofitabil,in pierdere, faliment etc."cum dracu fac tiganii miliarde din vanzari de flori in orasul asta, si primaria nu scoate profit din plantarea si comercializarea lor? Dar pe spatiile verzi din oras nu se pun flori,copacei,arbusti? Ba se pun. Dar nu mai bine le cumpara de la tigani? Si cu comisioanele de rigoare la nesatulul asta in buzunar?Ba da. Basca megaafacerea cu terenul de sub sere.Usor usor isi da si nesimtitul asta arama pe fata.A inceput sa aiba tupeu de ca toti gangsterii care ne conduc. Nu se mai fereste.Pe fata da-i naibii de "contribuabili".Cum mai plangea el ca-l bate gandul sa emigreze in Canada!Vai! vai!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective