Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Contract de contract - 7 miliarde la plecare

Contract de contract - 7 miliarde la plecare

• Eduard Corduneanu beneficiazã pînã în 2012 de un salariu de 5.186 lei, plus sporuri ce nu pot depãsi 50% • dacã îsi îndeplineste obiectivele, are dreptul la un premiu anual de maxim 12 remuneratii brute • telefoanele si masina sînt si ele decontate • directorul are dreptul la asigurãri de viatã, accidente si boli profesionale si are la dispozitie un fond de protocol de 150 de euro lunar • în cazul în care mandatul îi este revocat din motive neimputabile lui, Eduard Corduneanu primeste despãgubiri de peste 7 miliarde de lei vechi •

O întrebare care a suscitat curiozitatea multor romascani este: „Cît cîstigã directorul Eduard Corduneanu de la AcvaServ Roman?“. ÃŽn exclusivitate, Monitorul de Roman vã prezintã rãspunsul. Pe lîngã salariul de bazã, deloc de neglijat, respectiv 5.186 lei, acesta are dreptul la prime, la un fond de protocol, plus acoperirea cheltuielilor legate de comunicare sau deplasãri în interes de serviciu. Un calcul simplu aratã cã directorul societãtii poate încasa, în cazul în care îsi îndeplineste obligatiile contractuale, peste 1,2 miliarde de lei vechi pe an. Toate aceste privilegii vor fi micsorate, au anuntat membrii Adunãrii Generale a Actionarilor, desi contractul de mandat este încheiat pînã în 2012 si este înregistrat la Judecãtorie.

Drepturi cu nemiluita

Conform contractului de mandat semnat la data de 27 mai 2008 de Vasile Mocanu, fost membru în AGA, si Eduard Corduneanu, director general al AcvaServ, acesta din urmã beneficiazã de drepturi de invidiat.
Contractul de mandat este încheiat pe patru ani, adicã pînã în luna mai a lui 2012. Conform acestuia, directorul general are dreptul la o remuneratie de 5.186 lei, la care se adaugã sporuri ce nu pot depãsi 50%. Pe lîngã salariu, directorul are dreptul sã primeascã, dupã aprobarea situatiilor financiare, pentru realizarea criteriilor de performantã, un premiu anual de 12 remuneratii brute, aprobat de Consiliul de Administratie. Pe lîngã drepturile bãnesti, Eduard Corduneanu are dreptul la utilizarea unui automobil al societãtii, iar societatea va suporta atît cheltuielile legate de repararea si întretinerea acestuia, precum si cele legate de alimentarea lui cu combustibil. Toate mijloacele de comunicare de serviciu - telefon fix, mobil, fax, e-mail, postã, curierat - sînt suportate de societate.
Directorului i se deconteazã toate cheltuielile de cazare, protocol si alte cheltuieli pentru deplasãrile în interes de serviciu în tarã sau strãinãtate. Conform contractului de mandat, Eduard Corduneanu beneficiazã de drept de asigurare de viatã, accidente si boli profesionale, primele de asigurare fiind plãtite de societatea AcvaServ, însã valoarea lor nu poate depãsi de 12 ori valoarea remuneratiei brute. Directorul general mai beneficiazã de un fond de protocol în valoare de pînã la 150 de euro lunar, sumã ce va fi justificatã cu acte. Un ultim drept este legat de decontarea tuturor cheltuielilor ocazionate cu participarea la cursuri de pregãtire profesionalã, de cel mult douã ori într-un an.

Director încã patru ani sau despãgubiri de 7 miliarde

În schimbul celor de mai sus, directorul Eduard Corduneanu este obligat la mult mai putine lucruri: sã ducã la îndeplinire obiectivele si criteriile de performantã ale societãtii si sã prezinte ori de cîte ori i se solicitã situatia societãtii în Adunarea Generalã a Actionarilor sau Consiliul de Administratie. Conform contractului, desi vorbim de o societate a Consiliului Local, directorul general este obligat sã pãstreze confidentialitatea asupra datelor si informatiilor referitoare la activitatea societãtii, iar aceastã obligatie se mentine si pentru o perioadã de cinci ani dupã încetarea contractului de mandat.
Acest contract înceteazã numai în urmãtoarele conditii: expirarea perioadei pentru care a fost încheiat (patru ani de la 27 mai 2008), revocarea directorului dacã nu si-a îndeplinit obligatiile din contract; renuntarea directorului la mandat; acordul pãrtilor; intervenirea unui caz de incompatibilitate; decesul sau punerea sub interdictie judecãtoreascã, insolvabilitatea sau falimentul societãtii. Si dacã cineva „îndrãzneste“ sã revoce mandatul din motive neimputabile lui, acesta urmeazã sã fie despãgubit „cu o valoare echivalentã cu dublul drepturilor bãnesti cuvenite pînã la perioada terminãrii mandatului la care se adaugã premiul anual aferent perioadei în care si-a desfãsurat activitatea“. Cu alte cuvinte, demiterea azi a lui Eduard Corduneanu va costa societatea cel putin 7 miliarde de lei, în conditiile în care salariul lunar ar fi de 50 de milioane de lei vechi si presupunînd cã ar lua si sporuri în valoare de 25 de milioane de lei vechi. Acelasi contract prevede cã la încetarea mandatului, societatea se obligã sã-i asigure, la cererea fostului director general, un loc de muncã în societate pe perioadã nedeterminatã, corespunzãtor pregãtirii sale profesionale.
Obiectivele contractului sînt: asigurarea unor servicii de calitate; cresterea gradului de contorizare; extinderea serviciilor de alimentare cu apã si preluarea apelor uzate asigurate de societate; obtinerea unei marje optime de profit care sã permitã dezvoltarea activitãtilor. În ciuda acestui contract semnat si înregistrat la Judecãtorie, membrii AGA - Oana Afetelor, Lucian Pascariu, Neculai Iftimie - PD-L, Valentin Dãnãilã - PNL si Alin Antochi - PSD - au declarat la unison cã acest contract urmeazã a fi modificat, iar remuneratia conducerii diminuatã, mai ales cã societatea urmeazã sã rãmînã doar cu cimitirul si fondul locativ, activitatea de apã-canal fiind preluatã de operatorul regional. De asemenea, este de precizat faptul cã Eduard Corduneanu nu mai face parte din Consiliul de Administratie, însã acest lucru nu înseamnã cã nu poate rãmîne director al societãtii. De asemenea, directorul general este numit de Consiliul de Administratie.
Nu am putut obtine si un punct de vedere asupra contractului directorului general al AcvaServ de la Eduard Corduneanu. Acesta nu a putut fi contactat, aflîndu-se în concediu si avînd telefonul mobil închis.

Articol afisat de 3300 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 26.08.2008 01:31
Ha-ha-ha!
Mishto contract.
Daca-si scoate banul fara ca acest lucru sa se intimple in detrimentul celorlalti angajati e in regula insa
nu am vazut nicaieri in lume chestia "la încetarea mandatului, societatea se obligã sã-i asigure, la cererea fostului director general, un loc de muncã în societate pe perioadã nedeterminatã, corespunzãtor pregãtirii sale profesionale."
Demonstreaza ca esti bun , demonstreaza ca cel putin odata pe an ai venit cu o idee buna pusa si in practica pina la sfirsitul anului si atunci ai sa fii reales in functie nu "reangajat la cerere pe durata nelimitata"
Unde mama dracului e vorba aia "criteriul de performanta"?????
Ma rog politica + performanta in Romania= vaca + baletul rus
Nici o treaba frate!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective