Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori


  Stiri azi     Arhiva     Căutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Monitorul Bacău
 Monitorul Suceava
 Monitorul Vaslui
 C.C.I. Neamt
 EURISC
 Roman24 - TV Online
Optiuni Pagină Optiuni pagină
Adaugă in Favorites Adaugă in Favorites
Setează Pagină de start Setează Pagină de start
Tipăreste pagina Tipăreste pagina
Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Contract de contract - 7 miliarde la plecare

Contract de contract - 7 miliarde la plecare

• Eduard Corduneanu beneficiază pînă în 2012 de un salariu de 5.186 lei, plus sporuri ce nu pot depăsi 50% • dacă îsi îndeplineste obiectivele, are dreptul la un premiu anual de maxim 12 remuneratii brute • telefoanele si masina sînt si ele decontate • directorul are dreptul la asigurări de viată, accidente si boli profesionale si are la dispozitie un fond de protocol de 150 de euro lunar • în cazul în care mandatul îi este revocat din motive neimputabile lui, Eduard Corduneanu primeste despăgubiri de peste 7 miliarde de lei vechi •

O întrebare care a suscitat curiozitatea multor romascani este: „Cît cîstigă directorul Eduard Corduneanu de la AcvaServ Roman?“. În exclusivitate, Monitorul de Roman vă prezintă răspunsul. Pe lîngă salariul de bază, deloc de neglijat, respectiv 5.186 lei, acesta are dreptul la prime, la un fond de protocol, plus acoperirea cheltuielilor legate de comunicare sau deplasări în interes de serviciu. Un calcul simplu arată că directorul societătii poate încasa, în cazul în care îsi îndeplineste obligatiile contractuale, peste 1,2 miliarde de lei vechi pe an. Toate aceste privilegii vor fi micsorate, au anuntat membrii Adunării Generale a Actionarilor, desi contractul de mandat este încheiat pînă în 2012 si este înregistrat la Judecătorie.

Drepturi cu nemiluita

Conform contractului de mandat semnat la data de 27 mai 2008 de Vasile Mocanu, fost membru în AGA, si Eduard Corduneanu, director general al AcvaServ, acesta din urmă beneficiază de drepturi de invidiat.
Contractul de mandat este încheiat pe patru ani, adică pînă în luna mai a lui 2012. Conform acestuia, directorul general are dreptul la o remuneratie de 5.186 lei, la care se adaugă sporuri ce nu pot depăsi 50%. Pe lîngă salariu, directorul are dreptul să primească, după aprobarea situatiilor financiare, pentru realizarea criteriilor de performantă, un premiu anual de 12 remuneratii brute, aprobat de Consiliul de Administratie. Pe lîngă drepturile bănesti, Eduard Corduneanu are dreptul la utilizarea unui automobil al societătii, iar societatea va suporta atît cheltuielile legate de repararea si întretinerea acestuia, precum si cele legate de alimentarea lui cu combustibil. Toate mijloacele de comunicare de serviciu - telefon fix, mobil, fax, e-mail, postă, curierat - sînt suportate de societate.
Directorului i se decontează toate cheltuielile de cazare, protocol si alte cheltuieli pentru deplasările în interes de serviciu în tară sau străinătate. Conform contractului de mandat, Eduard Corduneanu beneficiază de drept de asigurare de viată, accidente si boli profesionale, primele de asigurare fiind plătite de societatea AcvaServ, însă valoarea lor nu poate depăsi de 12 ori valoarea remuneratiei brute. Directorul general mai beneficiază de un fond de protocol în valoare de pînă la 150 de euro lunar, sumă ce va fi justificată cu acte. Un ultim drept este legat de decontarea tuturor cheltuielilor ocazionate cu participarea la cursuri de pregătire profesională, de cel mult două ori într-un an.

Director încă patru ani sau despăgubiri de 7 miliarde

În schimbul celor de mai sus, directorul Eduard Corduneanu este obligat la mult mai putine lucruri: să ducă la îndeplinire obiectivele si criteriile de performantă ale societătii si să prezinte ori de cîte ori i se solicită situatia societătii în Adunarea Generală a Actionarilor sau Consiliul de Administratie. Conform contractului, desi vorbim de o societate a Consiliului Local, directorul general este obligat să păstreze confidentialitatea asupra datelor si informatiilor referitoare la activitatea societătii, iar această obligatie se mentine si pentru o perioadă de cinci ani după încetarea contractului de mandat.
Acest contract încetează numai în următoarele conditii: expirarea perioadei pentru care a fost încheiat (patru ani de la 27 mai 2008), revocarea directorului dacă nu si-a îndeplinit obligatiile din contract; renuntarea directorului la mandat; acordul părtilor; intervenirea unui caz de incompatibilitate; decesul sau punerea sub interdictie judecătorească, insolvabilitatea sau falimentul societătii. Si dacă cineva „îndrăzneste“ să revoce mandatul din motive neimputabile lui, acesta urmează să fie despăgubit „cu o valoare echivalentă cu dublul drepturilor bănesti cuvenite pînă la perioada terminării mandatului la care se adaugă premiul anual aferent perioadei în care si-a desfăsurat activitatea“. Cu alte cuvinte, demiterea azi a lui Eduard Corduneanu va costa societatea cel putin 7 miliarde de lei, în conditiile în care salariul lunar ar fi de 50 de milioane de lei vechi si presupunînd că ar lua si sporuri în valoare de 25 de milioane de lei vechi. Acelasi contract prevede că la încetarea mandatului, societatea se obligă să-i asigure, la cererea fostului director general, un loc de muncă în societate pe perioadă nedeterminată, corespunzător pregătirii sale profesionale.
Obiectivele contractului sînt: asigurarea unor servicii de calitate; cresterea gradului de contorizare; extinderea serviciilor de alimentare cu apă si preluarea apelor uzate asigurate de societate; obtinerea unei marje optime de profit care să permită dezvoltarea activitătilor. În ciuda acestui contract semnat si înregistrat la Judecătorie, membrii AGA - Oana Afetelor, Lucian Pascariu, Neculai Iftimie - PD-L, Valentin Dănăilă - PNL si Alin Antochi - PSD - au declarat la unison că acest contract urmează a fi modificat, iar remuneratia conducerii diminuată, mai ales că societatea urmează să rămînă doar cu cimitirul si fondul locativ, activitatea de apă-canal fiind preluată de operatorul regional. De asemenea, este de precizat faptul că Eduard Corduneanu nu mai face parte din Consiliul de Administratie, însă acest lucru nu înseamnă că nu poate rămîne director al societătii. De asemenea, directorul general este numit de Consiliul de Administratie.
Nu am putut obtine si un punct de vedere asupra contractului directorului general al AcvaServ de la Eduard Corduneanu. Acesta nu a putut fi contactat, aflîndu-se în concediu si avînd telefonul mobil închis.

Articol afisat de 2849 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Nu sunteti autentificat pe site!
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de mickey999 la data 26.08.2008 04:31
Ha-ha-ha!
Mishto contract.
Daca-si scoate banul fara ca acest lucru sa se intimple in detrimentul celorlalti angajati e in regula insa
nu am vazut nicaieri in lume chestia "la încetarea mandatului, societatea se obligã sã-i asigure, la cererea fostului director general, un loc de muncã în societate pe perioadã nedeterminatã, corespunzãtor pregãtirii sale profesionale."
Demonstreaza ca esti bun , demonstreaza ca cel putin odata pe an ai venit cu o idee buna pusa si in practica pina la sfirsitul anului si atunci ai sa fii reales in functie nu "reangajat la cerere pe durata nelimitata"
Unde mama dracului e vorba aia "criteriul de performanta"?????
Ma rog politica + performanta in Romania= vaca + baletul rus
Nici o treaba frate!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totală sau partială a materialelor este permisă numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective