Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„EVADATUL“

• un hot a reusit sã fugã, desi în apropierea lui se aflau cel putin sase politisti • individul fusese lãsat „pe încredere“ sã stea de vorbã cu sotia în autoturismul sãu • individul a fost prins dupã mai bine de douã ore, la cîtiva kilometri distantã de centrul comunei Tarcãu • politistii spun cã infractorul a fugit din sediul Politiei Comunitare • politistii comunitari afirmã cã nu stiu ce s-a întîmplat, pentru cã infractorul prins de ei fusese predat în urmã cu cîteva ore bune •

Luni, 18 august. Centrul comunei Tarcãu, parcarea de lîngã sediul Postului de Politie. Sase-sapte politisti stau lîngã douã autoturisme Logan inscriptionate, la taclale si îsi povestesc, probabil, impresiile de weekend. Freamãte, rîsete cînd o voce puternicã le stricã buna dispozitie: „Unde-i, mã? Uite-l!!!! Bãã, stai“. Si, ca la un semn, se dã alarma iar oamenii legii fug care încotro, dupã un individ pirpipriu care a luat-o la goanã spre calea feratã. Pare scenariu de film, dar este de fapt scenariul extrem de probabil al unui fapt desfãsurat recent în Neamt.
Sãtenii prezenti în zonã, surprinsi de desfãsurarea de forte si de scena desprinsã parcã dintr-un film politist, habar nu au avut ce s-a întîmplat. Au aflat a doua zi din ziare cã un hot versat a fost prins de politistii comunitari din localitate. Si atît. Nimeni nu a spus o vorbulitã cã respectivul hot a reusit sã fugã de sub nasul politistilor, fiind prins dupã aproximativ douã ore, undeva în satul Straja, în timp ce se deplasa pe calea feratã. Gafa, tinutã la secret de cãtre autoritãti, nu a scãpat celor care au asistat la toatã scena. Oficial, vinovati de cele întîmplate sînt politistii comunitari. Cel putin de aceastã pãrere sînt politistii care se aflau în apropierea infractorului cînd acesta a fugit. Lucrãtorii Politiei Comunitare s-au abtinut si ei în a comenta ce s-a întîmplat, însã au precizat cã hotul a fost predat politistilor cu 7-8 ore înainte ca el sã disparã. „Noi, pentru persoana respectivã nu am organizat nici o escortã. Respectiva persoanã s-a prezentat la Politia Comunitarã, unde era adusã si concubina lui. El a fost lãsat sã plece fãrã a fi împiedicat în vreun fel de cãtre reprezentantii acelei institutii. A fost prins, ulterior, de politisti la Straja, pe calea feratã“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
Politistii comunitari din Tarcãu sînt de cu totul altã pãrere. Agentul Nicolae Tãrniceru, politist comunitar, spune cã infractorul nu se afla în custodia lor în momentul în care acesta a fugit. „Noi l-am prins noaptea, iar în jurul orei 2 l-am predat politistilor. Noi nu aveam nici o competentã sã-l retinem si nici sã-l cercetãm. L-am prins si l-am predat. Ce s-a întîmplat mai departe nu stim, pentru cã a rãmas în grija politistilor“, a declarat Nicolae Tãrniceru. Un martor ocular, care a dorit sã-si pãstreze anonimatul, ne-a prezentat o variantã plauzibilã în ceea ce priveste „evadarea“ hotului. „Sotia hotului a fost dusã pe teren cu niste politisti, probabil sã identifice locurile prin care au umblat la furat. Cînd au adus-o la post, l-au lãsat pe bãrbat sã intre cu sotia în masinã. Au stat de vorbã, dupã care hotul a fugit“, ne-a declarat un tãrcãuan care a asistat la cele întîmplate. Politistii l-au vãzut pe infractor si au plecat în urmãrirea lui. Dupã aproximativ douã ore, hotul a fost prins si încãtusat.

Hot versat cu zece condamnãri la activ

Daniel B., în vîrstã de 27 de ani, din Piatra Neamt, dar care locuieste fãrã forme legale în comuna Dragomiresti, este un hot care are la activ mai multe condamnãri pentru furt. Individul a fost prins în noaptea de 17 spre 18 august de politistii comunitari din Tarcãu, la putin timp dupã ce a comis mai multe furturi în zonã. Pentru a nu da de bãnuit, infractorul era însotit de sotia sa si cei doi copii, toti deplasîndu-se cu o Dacie Break. Cu toate acestea, politistii comunitari au realizat cã ceva este în neregulã si au actionat prinzîndu-l pe infractor. La scurt timp, Daniel B. a fost dat pe mîna politistilor, cercetãrile arãtînd cã el, împreunã cu alte douã persoane, au la activ mai multe furturi, comise atît în Tarcãu, dar si în Bicaz. Daniel B. a fost retinut pe bazã de ordonantã pentru o perioadã de 24 de ore, însã procurorul nu a fost de acord cu propunerea de arestare preventivã, considerînd cã individul nu constituie pericol social.

Articol afisat de 2011 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective