Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 3 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Slugãrnicie

Nu mai e mult si se va împlini o lunã de cînd Traian Bãsescu, profitînd de slugãrnicia unsuroasã a mustãriei fratilor Pãunescu, purtînd firma B1TV, a denuntat cu huiet coruptia unui judecãtor din procesul Constanda. Avîndu-l ca proprietar pe seful statului, afirmatia, fãcutã în direct si cu tãria opiniunilor, dezvãluia o realitate de ordin penal: un judecãtor a fost corupt de cãtre un om de afaceri dubios pentru a obtine o sentintã favorabilã unor interese personale împotriva interesului public. Avînd în vedere cã procesul Constanda s-a judecat la Bucuresti, chiar dacã la douã instante, Tribunal si Curtea de Apel - determinabile în timp momentele reduceau drastic numãrul celor ce puteau fi suspectati. O simplã anchetã ar fi stabilit rapid vinovãtiile. Cînd s-a transmis în direct, denuntul prezidential a stîrnit aplauze contracost în sala ca de circ si transpiratia slugoasã a lui Radu Moraru, pe post de cãrãtor de oalã de noapte. A doua zi, asertiunea lui Traian Bãsescu a iscat proteste, aprobãri, comentarii. Într-un cuvînt, mare tulburare.
Scandalul a trecut. Supunîndu-se unui blestemat nãrav românesc al opiniei publice. Cel de a se aprinde în indignãri sau entuziasme revãrsate brusc pentru a se stinge în scurt timp, de parcã nici n-ar fi existat. La aproape o lunã de la zarva de proportii constatãm, nu fãrã uluire, urmãtoarele: Nu s-a întîmplat nimic. Opinia publicã nici mãcar n-a aflat identitatea celui acuzat de cãtre seful statului, d-apoi de vreo mãsurã luatã împotriva lui. Repetãm, pentru a fi bine întelesi: seful statului n-a denuntat, în direct la TV, o teavã care s-a spart pe o strãdutã de mahala, amînatã sine die de la reparatia necesarã. Seful statului a dezvãluit cã un judecãtor a dat o sentintã aberantã, pentru cã a fost corupt de omul de afaceri Constantin Constanda. Si nu o sentintã oarecare ci una care, la vremea rostirii sale (e drept, cu ceva timp în urmã) a stîrnit uluiri revoltate.
Un sef de stat, mai ales cînd e ales prin vot direct si universal e imaginat de cãtre cetãteni ca detinînd informatii aparte de care omul simplu nu are cum sã beneficieze. În consecintã, luînd cunostintã de acuzatia publicã lansatã de Traian Bãsescu, oamenii de rînd si-au spus cã presedintele n-avea cum sã mintã. Si dacã presedintele a dezvãluit un adevãr, se impunea rapid identificarea judecãtorului si sanctionarea sa drasticã. Nu numai pentru cã o faptã penalã (ceea ce comisese el se înscrie în categoria infractiunilor grave) e musai sã fie sanctionatã, dar si pentru cã judecãtorul suspectat continuã sã dea sentinte. Continuã, asadar, presupunem noi, luînd în serios pe seful statului, sã fie un pericol public pentru statul nostru de drept. De ce nu s-a întîmplat nimic dupã ce Traian Bãsescu a fãcut grozava sa dezvãluire nu stiu.
Poate cã în ceea ce spunea cu atîta indignare si, mai ales, cu atîta sigurantã nu era nimic adevãrat. Poate cã, supraîncãlzit de atmosfera de pupici electorali fãuritã de postul fratilor Pãunescu, a uitat cã a fãcut un denunt în direct. Poate cã, desi adevãrate cele dezvãluite, autoritãtile obligate sã se sesizeze au fãcut-o pe mortu-n pãpusoi. Sigur e cã românii au asistat la un nou moment din comedia care ??? din 2004, de cînd Traian Bãsescu a ajuns la Cotroceni. Presedintele face rating, dar nu realitãti.

Articol afisat de 1737 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective