Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vlad Marcoci nu mai e

Vlad Marcoci nu mai e

• ieri dimineatã, a semnat adeziune la PD-L • totodatã, a anuntat Consiliul Judetean si si-a luat adio de la mandat • Vlad Marcoci va fi consolat cu un loc pe lista pentru CJ Neamt, alãturi de alti colegi din fostul PD, dar si din PNL • „Aceastã telenovelã a fost plãcutã la început, dar continuînd-o, riscãm sã cãdem în derizoriu“, a declarat Vlad Marcoci • de ieri, frîiele CJ au intrat pe mîna vicelui Dumitru Badea •

Vlad Marcoci a tãiat ieri orice legãturã cu liberalii, semnînd dis-de-dimineatã adeziune la Partidul Democrat Liberal. Odatã cu înscrierea oficialã în noul partid, este demisionar de drept din PNL, care oricum constatase cã nu-l mai are. ÃŽn acelasi timp, înscrierea în noul partid îi aduce lui Marcoci pierderea mandatului de consilier judetean si, implicit, a functiei de presedinte în acest for, asa cum de altfel au si constatat 27 dintre colegii sãi. Pentru ca lucrurile sã fie clare si sã nu se mai discute atît, Vlad Marcoci a anuntat Consiliul Judetean despre adeziunea semnatã ieri, trimitînd o copie dupã aceasta la secretarul judetului. „Nu vreau sã mai continui discutiile pe acest subiect. Pentru a pune capãt dezbaterilor, am semnat adeziunea la PD-L si îmi anunt intentia de a candida la functia de consilier judetean din partea acestei formatiuni“, a anuntat Vlad Marcoci, adãugînd cã acest final era previzibil si stia cã se va ajunge aici, iar hîrjoana de-a mandatul a avut ca motiv doar „respectarea legalitãtii“. „Am simtit cã graba cu care se derulau lucrurile era din rãzbunare si am atras atentia cã este chiar periculos pentru Consiliul Judetean, ca institutie a statului, sã nu se respecte legea. Am dorit sã pun punct acestui subiect si sper ca si celelalte partide sã facã la fel. Oamenii asteaptã de la noi altceva în viitoarea campanie electoralã. Aceastã telenovelã a fost plãcutã la început, dar continuînd-o ar însemna sã cãdem în derizoriu“, a mai spus Vlad Marcoci. ÃŽn principiu, PD-L Neamt îl asteaptã cu functia de vicepresedinte, pentru cã, acum o lunã, cînd si-a anuntat simpatia fatã de acest partid, Gheorghe Stefan l-a numit vicepresedinte cu statut special. Vlad Marcoci spune acum cã abia a semnat adeziunea si nu stie ce functie politicã primeste în organizatie. Stie doar cã vrea sã fie consilier judetean PD-L. Organizatia si-a stabilit deja numele de pe listã, în ordine alfabeticã, dar urmeazã s-o mai perieze si s-o anunte oficial în cîteva zile. Vlad Marcoci a dezvãluit cîteva din nume. Lista e condusã de Vasile Pruteanu, Gheorghe Stefan, Marius Rogin si Vlad Marcoci. Cum era de asteptat, actualii consilieri judeteni ai PD-L (cei proveniti din PD) sînt prezenti: Florin Andronache, Dan Morar, Valericã Frãtilã, Ioan Pãduraru si Aurelian Pintrinjel. Chiar si Dorel Botez, fost pesedist pînã sã fie pedist. Brado Copot, consilier judetean PSD, transformat în Partida Rromilor, care mai acum douã sãptãmîni deschidea usa PD-L, nu este. Vlad Marcoci a spus cã numele acestuia „nu cred cã va fi luat în seamã“. ÃŽn schimb, intrã în calculele PD-L actuali consilieri ai PNL. De exemplu, Mihai Negurã, despre care Vlad Marcoci a spus cã „urmeazã sã fie pe listã, dar trebuie sã vinã sã se înscrie, cum am fãcut si eu“. Sau Daniil Harasemiuc, cel care îi conduce cabinetul parlamentar deputatului Vasile Pruteanu.

Adio si n-am cuvinte

Dupã 4 ani de mandat de consilier judetean, din care doi de presedinte, Vlad Marcoci a avut numai cuvinte de laudã la adresa aparatului tehnic al institutiei. A multumit tuturor angajatilor CJ pentru munca titanicã depusã pentru a face în judet „investitii cît nu s-au fãcut în 20 de ani“. Despre fostii colaboratori a avut cuvinte mai mult sau mai putin duioase. L-a cãinat pe Dumitru Badea pentru cã l-a lãsat pe cap cu sefia taman în pragul campaniei electorale, Badea fiind seful PRM Neamt si direct rãspunzãtor de rezultatele acesteia la locale. Si i-a multumit lui Romicã Rotaru pentru colaborare, chit cã „îi mai sãrea lantul din cînd în cînd“.
Dumitru Badea si-a prezentat ieri planurile pe care le are pentru perioada cît va sta în fruntea Consiliului Judetean. „Cît oi fi presedinte, pentru cã vãd cã se tot învîrte fiecare, face socoteli, se rãzgîndeste...“, a spus presedintele cu delegatie, constient cã existã posibilitatea ca sã nu ducã mandatul pînã la final, dacã vreunul dintre consilierii judeteni va propune la urmãtoarea sedintã alegerea unui presedinte. Pentru cã multe au fost discutiile despre licitatiile pe care Consiliul Judetean le-a organizat pînã acum, discutii care n-au dus decît la aparitia suspiciunilor fatã de corectudinea desfãsurãrii lor, pentru licitatia de pe 21 mai Dumitru Badea vrea transparentã totalã. Pentru cã e vorba de circa 480 miliarde de lei vechi, pentru lucrãri multianuale, bani proveniti din fondul de rulment, la deschiderea plicurilor ofertantilor noul presedinte vrea sã fie de fatã si consilieri judeteni si reprezentati ai presei si oameni de la firmele intrate în cursã. „Vreau sã organizez aceastã licitatie personal si în cele mai bune conditii. Eu nu sînt implicat în nici un fel si nici n-am fost pînã acum. Asa cã vreau sã nu fie discutii. S-a tot vorbit cã înlãturarea lui Vlad Marcoci s-a fãcut tocmai pentru acesti bani. Eu nu cred. Licitatia va fi internationalã si s-a respectat procedura, fiind anuntatã prin Serviciul Electronic de Achizitii Publice“, a declarat Dumitru Badea. ÃŽn rest, noul presedinte al Consiliului Judetean vrea ordine si disciplinã în institutie. „Sîntem în urmã cu niste proiecte si trebuie fãcut în asa fel încît sã le aducem la zi. Cel mai greu e cu reabilitatea Cetãtii Neamtului, la care se înregistreazã întîrzieri de cîteva luni. ÃŽn rest, nu voi face revolutie în consiliu, dar voi avea o discutie cu cei din conducerile directiilor si serviciilor, astfel încît sã ne facem treaba si sã nu pierdem nimic. La plecare, Vlad Marcoci spunea cã s-a terminat totul, ca si cum ar mai fi rãmas doar de semnat niste hîrtii pe aici. Or, nu-i deloc asa. Voi solicita fiecãrei directii programul de activitate pe fiecare sãptãmînã, cu ceea ce a realizat. Le-am atras atentia tuturor sã meargã în teren si sã rezolve problemele la fata locului, pentru cã m-am dus de multe ori în teritoriu si am vãzut cã lucrurile nu stau asa cum se stia din birou. Si cei de la Serviciul Programe, exagerat majorat ca personal dupã ultima sedintã, vor trebui sã iasã pe teren, sã-si facã treaba. Sînt functionari care trebuie sã îndrume activitatea consiliilor locale si ei pot face asta deplasîndu-se în teritoriu. De asemenea, va avea loc încadrarea pe posturile libere a cel putin jumãtate din personalul de care avem nevoie. Aceste posturi, chiar dacã sînt libere de ani de zile, si sînt vreo 45 la numãr, nu sînt blocate. Spun asta sigur, pentru cã vom face încadrarea cu avizul Agentiei Functionarilor Publici“, a mai spus Dumitru Badea.

Articol afisat de 3149 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE, Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 09.04.2008 02:55
Vise, vise....Dar "succesuri" ?!
Pe ce loc va fi domnul Marcoci pe lista PD minus L la viitoarele alegeri ?!Sau va candida uninominal ?!
Va mai fi ales doar daca PD minus L va castiga cu 100%, ca PCR.
Chestia cu "îi mai sãrea lantul din cînd în cînd" demonstreaza atat vasta sa cultura, cat si faptul ca este obisnuit sa trateze oamenii ca pe animale. Pe el cine-l pune in lant ?!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective