Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Excomunicare „pretuitã“ la 19 miliarde

• aceasta este valoarea daunelor morale cerute de doctorul Filip Panait de la Biserica Adventistã si liderii ei • primul termen a fost fixat pentru ieri, dar a fost amînat pe 25 ianuarie, pentru ca persoanele reclamate sã-si gãseascã un avocat, iar medicul sã mai aducã o serie de documente •

Doctorul Filip Panait, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din judet, a început de ieri rãzboiul în instantã cu Biserica Adventistã de Ziua a Saptea, care l-a excomunicat ca urmare a ideilor prezentate într-o carte scrisã recent, intitulatã „Devastatorul“. Medicul nemtean este foarte pornit împotriva fostilor frati întru credintã, motiv pentru care le cere daune morale care se ridicã la fabuloasa sumã de 19 miliarde de lei.
Doctorul Filip Panait a fost citat marti, 4 decembrie, la primul termen al procesului pe care l-a intentat acum o sãptãmînã Bisericii Adventiste Crestine de Ziua a Saptea. ÃŽn sala de judecatã au fost prezenti si cei 13 pîrîti din cadrul Bisericii Adventiste locale, mai putin cei din partea conducerii centrale, localizati în judetul Ilfov. Procesul a fost amînat pentru data de 25 ianuarie, pentru ca persoanele reclamate sã-si gãseascã un avocat si, pe de altã parte, judecãtorul i-a cerut reclamantului o serie de documente. „Unele acte pe care mi le-a cerut instanta sînt la Bisericã si trebuie sã mentionez cã reprezentantii acesteia au refuzat sã-mi dea xerocopii dupã procesele-verbale. Sînt abuzuri si dau dovadã de organizatie secretã de tip masonic, la Roman“, a declarat Filip Panait. Acesta a mai precizat cã, pînã pe 25 ianuarie, va obliga Biserica Adventistã sã-i punã la dispozite documentele cerute, fie prin ordonantã presedintialã, fie prin acuze penale.
Filip Panait a mai precizat cã judecãtorul i-a cerut taxe de timbru pentru daunele morale, în total 19 miliarde de lei. „Daunele solicitate acoperã prejudicierea imaginii mele publice si atîta valoreazã imaginea mea. Judecãtorul mi-a cerut sã timbrez valoarea daunelor morale, dar conform reglementãrilor legale, pentru discriminare nu se percep taxe de timbru. Am certitudinea unui proces unic în Europa de Est, ecourile acestui proces vor depãsi granitele tãrii“, a mai precizat Filip Panait. ÃŽnsã, presedintele Judecãtoriei Roman, Cristian Bîrjovanu, a declarat cã taxele judiciare de timbru sînt stabilite de presedintele completului de judecatã. Dar poate face contestatie. Pe de altã parte, pastorul Bisericii Adventiste Crestine de Ziua a Saptea Roman, Teofil Brasov, a declarat cã dacã instanta de judecatã va cere aceste documente si dacã Filip Panait va face o cerere scrisã, nu este nici o problemã. „Toate discutiile si sedintele care au avut loc în perioada premergãtoare excomunicãrii sale au fost consemnate în procese verbale, însã conform Legii 489/2006 instanta nu are cum sã solutioneze o problemã care are loc în interiorul unui cult“, a precizat pastorul Teofil Brasov.

Articol afisat de 3684 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective