Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vot interzis la Mãnãstirea Agapia?

Vot interzis la Mãnãstirea Agapia?

• autoritãtile locale si sãtenii din comuna Agapia nu-si explicã prezenta redusã la vot a mãicutelor de la mãnãstire • „au fost la vot douã-trei mãicute, în timp ce la Vãratec s-au prezentat 80-100 de mãicute“, spune primarul Vasile Cucos • nici de aceastã datã nu am reusit sã o contactãm pe stareta Olimpiada Chiriac •

Prezenta redusã a mãicutelor de la Mãnãstirea Agapia, la alegerile pentru Parlamentul European, din data de 25 noiembrie, a luat prin surprindere autoritãtile locale, dar si pe sãteni. Ciudat este cã, desi a trecut mai bine de o sãptãmînã de la aceste alegeri, informatia cu privire la prezenta slabã la urne a mãicutelor din lãcasul de cult mai sus amintit a apãrut foarte tîrziu. Si mai ciudat este cã, cu putine exceptii, nimeni nu a vrut sã comenteze acest lucru. Sub semnul anonimatului, un cititor fidel al cotidianului nostru ne-a spus cã a discutat cu mãicutele de la care ar fi aflat cã nu ar fi fost lãsate sã meargã la urne, decizia apartinînd staretei Olimpiada Chiriac. Am încercat sã aflãm dacã lucrurile au stat întocmai. Primarul comunei Vasile Cucos nu ne-a putut confirma decît faptul cã prezenta la urne a mãciutelor a fost slabã în comparatie cu alti ani. „Nu stiu dacã mãicutele de la Agapia au fost lãsate sau nu sã voteze. Ceea ce pot sã vã spun este faptul cã, din cîte am auzit, prezenta a fost extrem de slabã. Am înteles cã au fost douã-trei mãicute la vot. Acest lucru mi-a dat de gîndit, mai ales cã la Vãratec au fost 80-100 de mãicute la vot“, a declarat primarul Vasile Cucos. La alegerile din alti ani, mãicutele de la Agapia mergeau în numãr mare la sectia de votare. Desi aceasta se aflã la aproximativ 3 kilometri de mãnãstire, ele aveau la dispozitie autobuze pentru a se deplasa la urne. Sub semnul anonimatului, o persoanã cu „functie“ din Agapia ne-a spus cã gestul mãicutelor de a boicota alegerile s-ar fi datorat problemelor care existã cu proiectul de reabilitare a mãnãstirii. „Au lãsat santierul ãla neterminat si sînt o groazã de probleme acolo. Cred cã sînt supãrate din cauza asta si acesta a fost motivul pentru care nu a mers la vot“.
Am încercat sã stãm de vorbã si cu stareta Olimpiada Chiriac, însã fãrã succes. Persoana care ne-a rãspuns la telefon ne-a precizat cã stareta se aflã în mãnãstire, însã nu poate sã onoreze doleanta reporterilor de la „Monitorul“.
Pînã cînd stareta va dori sã comenteze aceastã poveste, le reamintim cititorilor nostri cã, potrivit legii, constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales. Iar acest lucru este cunoscut, normal, si de cãtre membrii sectiei de votare din comuna Agapia. Este greu de crezut cã ceea ce am aflat noi nu a ajuns si la urechile lor. Cu toate acestea, nu am auzit ca în ziua alegerilor cineva din sectia de votare sã verifice informatia care arãta cã mãicutelor li s-a interzis sã meargã la vot. Oare are cineva curajul sã rupã tãcerea?

Articol afisat de 3379 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective