Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 12 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liviu Paraschiv a pãrãsit HCM Roman

• tehnicianul principal al grupãrii municipale, Liviu Paraschiv, a preferat oferta clubului din Brãila • locul acestuia va fi luat de un antrenor ce va fi numit peste trei zile • cel mai vehiculat nume este cel al Alexandrinei Soare •

Antrenorul principal al echipei Handbal Club Municipal (HCM) Roman a pãrãsit gruparea pe care a condus-o timp de circa trei ani, în favoarea altei formatii din Liga Nationalã, Dunãrea Brãila. Conform precizãrilor fãcute de Gheorghe Carnariu, vicepresedintele HCM, principalul a înaintat, cu putin timp în urmã, o cerere de încetare a contractului de colaborare înainte de termen, solicitare care, pînã la urmã, a fost aprobatã de oficialii clubului. Tehnicianul va mai sta la Roman doar pînã la sfîrsitul acestei sãptãmîni, dupã care va pleca, iar locul lui va fi luat de un alt antrenor de aceeasi valoare, al cãrui nume va fi anuntat peste trei zile. „Domnul profesor Liviu Paraschiv a depus la noi o cerere, document care a fost analizat de Consiliul de conducere a clubului. Confom clauzelor contractuale, printre care se prevãd si unele restituiri financiare din partea antrenorului, solicitarea de încetare a contractului a fost aprobatã. Decizia profesorului nu a fost motivatã, dar, din cîte stim, acesta va semna un alt contract cu Dunãrea Brãila. Avînd în vedere cã am rãmas fãrã principal, am început unele discutii cu cîtiva antrenori. ÃŽn maxim trei zile vom aduce pe altcineva la conducerea tehnicã a echipei, dar, în acest moment, nu pot stabili nici un nume. Cel care va veni la HCM va prelua echipa si va continua programul, deoarece trebuie sã mergem înainte în campionatul intern“, a declarat Gheorghe Carnariu. Acesta a infirmat zvonul potrivit cãruia Liviu Paraschiv a hotãrît sã renunte la sefia lotului romascan ca urmare a scandalui iscat în urmã cu cîteva sãptãmîni, între el si cîteva jucãtoare de bazã. Se pare cã, în acceptiunea oficialilor formatiei municipale, motivul real ar fi fost de naturã financiarã, respectiv un contract mult mai atractiv decît cel oferit aici. Acest lucru, alãturi de altele, a fost punctat si de fostul antenor. „Am plecat de la Roman din motive personale si datoritã faptului cã Dunãrea Brãila este o echipã mai bunã, cu perspective pentru Cupele Europene. ÃŽn plus, acolo existã si conditii financiare mult mai bune. Eu cred cã, trei ani, mi-am fãcut datoria la Roman, chiar dacã zilele acestea mi-am dat seama cã nu am fost apreciat. Voi pleca singur si nu voi lua nici o jucãtoare, în ciuda speculatiilor. Nu pot sã fac acest lucru, deoarece sportivele sînt sub contract, iar la Brãila am un lot de 20 de jucãtoare, deci nu am nevoie de altele. Nu stiu cine mã va înlocui, lucru care, vãd, constituie un secret si nici nu am fost consultat sau întrebat dacã recomand pe cineva“, a declarat Liviu Paraschiv.

Schimb de antrenori?

Chiar dacã sefii HCM nu au dorit sã precizeze pe cine anume vor aduce la Roman sã antreneze echipa, existã zvonuri cum cã ar fi vorba despre tehniciana grupãrii la care va ajunge Liviu Paraschiv, respectiv Alexandrina Soare. Dacã acest lucru se va adeveri, va fi vorba, practic, de un schimb de antrenori.
Reamintim cã aducerea lui Liviu Paraschiv la Roman s-a dovedit salutarã, în 2003, cînd echipa HCM era la un pas de a retrograda, dupã rezultatele dezastruoase înregistrate în turul Campionatului Ligii Nationale, unde gruparea de la malul Moldovei participase pentru prima datã. Povestea venirii antrenorului în urbea musatinã este destul de interesantã, totul pornind de la initiativa primarului Dan Ioan Cãrpusor, cel care a si pus piatra de temelie a echipei. Formatia era într-o situatie criticã, avînd doar douã puncte, dupã tur, clasîndu-se pe penultimul loc. Primarul romascan a chemat conducerea echipei pentru a vedea ce mai trebuie de fãcut pentru salvarea retrogradãrii. Vicepresedintele Gheorghe Carnariu a venit cu propunerea ca, pe lîngã cei doi antrenori, respectiv Ioan Holban si Dan Moisii, sã mai fie adus încã un tehnician cu experientã si toti trei sã coordoneze echipa. A fost gãsit Liviu Paraschiv, aflat la Vîlcea, pe atunci. Într-o sãptãmînã de la contactarea lui, profesorul a ajuns la Roman si a preluat frîiele bãncii tehnice. În primã fazã, a existat o relatie mai rece, dar antrenorul s-a convins cã aici existã intentii serioase, asa cã a rãmas, iar rezultatul s-a vãzut prin calificarea HCM în Cupele Europene si ajungerea grupãrii pînã în semifinale.

Articol afisat de 1880 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dumitru IUSTIUC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective