Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fondatorul clubului Ceahlãul, condus pe ultimul drum

• „a fost un om deosebit“, a spus Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt • „este o pierdere pentru spiritul Ceahlãului“, a afirmat Grigore Sichitiu, în timp ce Jean Garabet l-a numit „presedintele Ceahlãului“ • din partea magistratilor pietreni au venit doar... coroanele •

Constantin Grigoriu, judecãtor în Piatra Neamt si fondatorul clubului de fotbal Ceahlãul Piatra Neamt, a fost condus ieri pe ultimul drum de cei care l-au respectat. Slujba de înmormîntare a fost oficiatã la Biserica Precista. Pe toatã durata ceremonialului religios, tineri jucãtori ai echipei pietrene, îmbrãcati în treninguri galbene-negre, au vegheat catafalcul. Nu au lipsit Gheorghe Stefan, presedintele de onoare al formatiei pietrene, Grigore Sichitiu si Jean Garabet, adicã presedintele si prim-vicepresedintele clubului. Dintre jucãtori, numai fostii componenti ai Ceahlãului si-au fãcut aparitia. „A fost un om deosebit care a absolvit Liceul Petru Rares si care a fondat clubul Ceahlãul. A fost si un jurist remarcabil. Consider cã este o pierdere grea pentru comunitate“, a declarat Gheorghe Stefan. Grigore Sichitiu a remarcat faptul cã decesul lui Constantin Grigoriu este o pierdere pentru miscarea fotbalisticã pietreanã, cît mai ales pentru spiritul Ceahlãului. „Acum trebuie sã întelegem sã facem totul pentru Ceahlãul cu si mai mult entuziasm“, a încheiat presedintele executiv. „ÃŽl consideram presedintele clubului si acum, avînd în vedere cã el a fondat Ceahlãul. A decedat la o vîrstã onorabilã, la 101 ani, dar trebuie considerat un model de ambitie. Am vãzut un film cu Constantin Grigoriu si am fost uimit de vivacitatea sa si de acuratetea glasului. Sigur are un loc în Rai“, au fost cuvintele lui Jean Garabet. La terminarea slujbei de la Biserica Precista, tinerii fotbalisti ai Ceahlãului au purtat pe brate sicriul cu corpul neînsufletit al lui Constantin Grigoriu si l-au dus la dric, pentru ca apoi tot ei sã îl ducã la mormînt.
Cei care i-au fost aproape judecãtorului Grigoriu în ultimii 16 ani, Tuca si Cornel Alucãi, s-au ocupat de toate cele necesare pentru înmormîntare.

„Este trist cã s-a pierdut un om de asa o valoare care si-a adus contributia în mai multe domenii. Dincolo de meseria sa, marea pasiune a judecãtorului Grigoriu a fost fotbalul. Ani la rînd am mers cu el regulat la stadion, dar ultima datã a fost acum 5 ani. Am vrut sã mai iesim, sã-l duc sã vadã nocturna si cum aratã acum stadionul, modernizat. Nu a vrut. A zis cã dacã nu mai vede, nu mai are nici un rost. Totusi în urmã cu doi ani, la revelion, am mers sus, la Turnul lui Stefan. Desi avea vederea slãbitã, a distins luminile care împodobeau orasul si i-a plãcut. Acum e un moment foarte trist“, a spus Cornel Alucãi. Numai vîrsta a împiedicat-o pe sotia judecãtorului sã participe la slujbã. Altfel, aceasta a înteles ce se întîmplã si s-a îmbrãcat în doliu. Acum la venerabila vîrstã de 96 de ani, despre Giorgeta Grigoriu se spune cã a fost una din frumusetile rãpitoare ale vremii si cã ar fi fost curtatã chiar de regele Carol I. Cu toate acestea, tînãra l-a ales pe judecãtorul nemtean cu care a fost cãsãtoritã timp de 58 de ani. Giorgeta Grigoriu este profesor de limba românã si timp de 20 de ani a fost directorul Liceului „Calistrat Hogas“. Desi pare de necrezut, la înmormîntarea judecãtorului Grigoriu erau mai multi jurnalisti decît magistrati. Au fost trimise coroane de la institutiile unde a lucrat judecãtorul Grigoriu, însã dintre magistratii nemteni nu a fost vãzut decît Tadeus Solomon.

Articol afisat de 1783 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, M. MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective