Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Garaj „topit“ cu tot cu masinã

• un necunoscut care a dat foc gunoaielor dintr-un tomberon a cauzat, în final, un incendiu de proportii • flãcãrile s-au extins la un garaj, mistuind autoturismul Renault parcat înãuntru • la Piatra Neamt, o Skoda a luat foc la iesirea dintr-un peco •

O femeie din municipiul Roman s-a ales cu o pagubã de 200 milioane de lei vechi, în noaptea de miercuri spre joi, 10 spre 11 octombrie, dupã ce i-a ars garajul, cu tot cu masina marca Renault Clio, parcatã în interior. Focul a provenit de la un tomberon situat în imediata vecinãtate a garajului, de unde s-a extins cu repeziciune. ÃŽn jurul orei 00.30, s-a dat alarma, iar la fata locului au fost mobilizate echipaje ale pompierilor militari si Politiei. „Detasamentul de Pompieri Militari Roman a intervenit pentru stingerea unui incendiu la un garaj de pe strada Ecaterina Teodoroiu. ÃŽn interior era parcat un autoturism Renault Clio, înmatriculat în Neamt, proprietatea unei societãti comerciale. Noi am fost anuntati la ora 0.35 si ne-am deplasat cu o singurã autospecialã, de descarcerare. Masina mentionatã a ars în proportie de 90%, plus niste resturi de mase plastice depozitate în interiorul garajului respectiv. Din primele verificãri a rezultat faptul cã dezastrul a izbucnit ca urmare a efectului termic prin contact, mai bine zis, o persoanã neidentificatã a dat foc gunoaielor depozitate într-un tomberon si a celor de lîngã el, lada respectivã aflîndu-se în imediata vecinãtate a garajului. Tabla constructiei s-a încins foarte tare, ducînd la aprinderea unor haine, agãtate pe peretele interior. De la acestea, flãcãrile s-au propagat la autoturism, pe care l-au distrus. Estimativ, pagubele se ridicã la circa 30.000 de lei. Interventia a durat pînã la ora 4.35“, a declarat ofiterul de serviciu la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgentã „Petrodava“ Neamt.
Oamenii legii au încadrat acest caz într-un dosar penal sub aspectul sãvîrsirii infractiunii de distrugere din culpã. „Cazul s-a petrecut la intersectia strãzilor Ecaterina Teodoroiu si Smirodava. Flãcãrile au pornit de la un punct de colectare a gunoaielor situat în vecinãtatea garajului, dupã care s-au extins si, în cele din urmã, au cuprins si masina înmatriculatã NT 04 USO, proprietatea Elenei C., care detine o firmã. Autoturismul a ars aproape în totalitate. ÃŽn prezent, efectuãm cercetãri pentru depistarea persoanei care a dat foc gunoaielor“, a declarat comisarul Cristian Malei, comandantul Politiei Municipiului Roman. ÃŽn prezent, cea mai pluzibilã ipotezã este cã focul de la tomberon a fost provocat în joacã, de niste copii, însã nu este exclusã nici posibilitatea incendierii de cãtre un om al strãzii.
Tot miercuri, 10 octombrie, în jurul orei 20, o altã masinã a ars, de aceastã datã în imediata apropiere a unei statii peco din municipiul resedintã de judet. Incidentul s-a petrecut dupã ce Cãtãlin C., în vîrstã de 42 de ani, o alimentase cu benzinã, la iesirea din statie. Bãrbatul a fost atentionat de alti soferi despre faptul cã în partea din spate a autoturismului marca Skoda, la motor, îi ies flãcãri si abia a apucat sã iasã din masinã. Mai multe persoane au sãrit imediat si au îndepãrtat „torta“ de statia peco, iar pompierii militari, chemati si ei, au stins incendiul, care nu a afectat decît partial componentele motorului.
Cauza probabilã a incendiului este o scurgere de combustibil pe motorul încins, valoarea pagubelor fiind estimatã la 500 de lei.

Articol afisat de 1907 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU, Dumitru IUSTIUC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective