Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Aqua Calor, Director cu onoarea „nereperatã“

• la întrebãrile Monitorul, Cosmin Grãdinaru a trimis o adresã tîfnoasã care nu spune nimic • „în mãsura în care cele solicitate constituie într-adevãr informatii publice, vã vor fi comunicate“, se spune în comunicat • noi ne întrebãm: la o societate la care actionar majoritar Consiliul Local, ce informatii ar putea sã nu fie publice? •

Dupã ce relatam publicului despre cum întelege proaspãtul director al Aqua Calor, Cosmin Grãdinaru, sã colaboreze cu opinia publicã, în loc de informatiile cerute conform Legii informatiilor publice, am primit o adresã tîfnoasã, care vorbeste depre „obiectivitate“, „informatii pretins publice“ si care nu rãspunde la nici un fel de întrebare adresatã. Publicãm aceastã adresã tocmai pentru a vã convinge despre lipsa de transparentã a unei societãti a Consiliului Local Piatra Neamt si despre modul infantil în care întelege cã comunice cu locuitorii orasului. Cu atît mai mult cu cît nu este un caz singular, aceeasi atitudine putînd fi întîlnitã constat .
„Urmare articolului «Afaceri necurate la AQUA CALOR» apãrut în cotidianul dumneavoastrã în data de 08.10.2007, vã comunicãm urmãtoarele:
Articolul (...) contine o serie de supozitii si afirmatii tendentioase care nu fac onoare unui organ de presã caracterizat în genere prin obiectivitate.
Informatiile pretins publice solicitate necesitã un mare volum de timp pentru a vã putea fi furnizate si nu sînt de naturã sã rezolve problema furnizãrii energiei termice în municipiu, cum nici nu sînt si nu pot fi cauza «problemelor existente cu furnizorul de gaz metan».
ÃŽn acest sens, credeam cã printr-un exces de interpretare - pornind de la titlul «dubitativ» - încercati sã introduceti o imagine eronatã în opinia publicã.
În mãsura în care cele solicitate constituie într-adevãr informatii publice, vã vor fi comunicate.
ÃŽn cauzã nu a fost vorba de rea-vointã sau de încercarea de escamotare a unor pretinse «afaceri necurate», cît de prioritatea conducerii societãtii de a rezolva pentru locuitorii municipiului bransati la reteaua publicã de alimentare cu energie termicã problema furnizãrii cãldurii si apei calde în sezonul rece.
Cu speranta cã veti întelege cã activitatea realã a societatii implicã o muncã sustinutã în care imaginea în mass-media este mai putin
importantã, dar devoratoare de energie care poate fi canalizatã în alte directii, rãmînem deschisi unei informãri si colaborãri bazate pe realitãti si adevãruri, asa cum ne-ati obisnuit si nu pe suspiciuni sau procese de intentie.
Cu stimã,
Manager executiv, Cj. Cosmin Grãdinaru“
N.R.:
• Domnul Grãdinaru confundã... cu prefectura, vaca cu boul, bostanul furajer cu pepenele s.a.m.d. ÃŽntrebãrile care i-au fost adresate nu erau pentru ca „sã rezolve problema furnizãrii energiei termice în municipiu“. Ele doreau sã ajungã la cei care se fac vinovati de aceastã situatie. Domnul Grãdinaru a fost pus în functie, probabil pe merite dovedite, sã rezolve problema furnizãrii energiei termice, nu s-o ascundã. Fiecare om din Piatra Neamt are dreptul sã stie din cauza cui s-a ajuns la situatia actualã. Cine sînt vinovatii, cine plãteste sau dacã nu este nici un vinovat. De aceea, cerem oficial Consiliului Local Piatra Neamt sã demareze o anchetã în acest sens la Aqua Calor, în calitate de actionar unic.
• O mostrã clarã de dispret fatã de opinia publicã si de atitudine de tip mafiot - noi facem, noi stim, noi ascundem. Voi plãtiti - o contine ultimul paragraf din misiva domnului director. Pentru domnia sa imaginea în mass media este mai putin importantã. Asa sã fie, dar sã existe rezultate, nu doar scuze, domnule director, si o mare neputintã. Si încã un aspect: cînd o persoanã acceptã postul de director la o societate a consiliului local, pe lîngã masinã, telefon, secretarã mai trebuie sã accepte si presa. Cu atît mai mult, întrebãrile ei. La care încã asteptãm rãspuns.

Articol afisat de 1830 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective