Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Recuperati de pompieri din beci

Recuperati de pompieri din beci

• doi sateni din Borlesti, care au ajuns la spital în stare de inconstienta din cauza alcoolului, au devenit artagosi dupa ce si-au revenit • cei doi erau mahmuri din cauza vinului baut, dar si intoxicati superficial cu monoxid de carbon •

Doi nemteni care au ajuns la spital vineri seara, 21 septembrie, în stare de inconstienta s-au luat la harta cu cadrele medicale cînd s-au trezit si s-au vazut înconjurati de halate albe. Viorel C., în vîrsta de 37 de ani, si Neculai A., de 56 de ani, ambii din Borlesti, au fost adusi la Spitalul Judetean Neamt de catre un echipaj de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, care i-au recuperat dintr-un beci, de lînga butoaiele cu tulburel. Acestia au fost alertati de catre vecinii celor doi, care, gasindu-i „amortiti“, s-au panicat la gîndul ca i-a doborît monoxidul de carbon emanat. Tot în beci si tot în stare de inconstienta se afla si Elena P., în vîrsta de 53 de ani, care, aflîndu-se mai spre intrarea beciului, si-a revenit de îndata ce a fost scoasa la aer. Tocmai de aceea, cadrele medicale ale Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt i-au transportat numai pe barbati la Unitatea de Primire a Urgentelor a celei mai mari unitati sanitare din judet. Celor doi pacienti li s-a administrat tratament perfuzabil specific intoxicatiilor cu monoxid de carbon, care si-a facut efectul destul de repede. De îndata ce „s-au trezit“, neîntelegînd de ce se afla ei la spital si sînt înconjurati de cadre medicale care le pun tot felul de întrebari pentru a vedea daca si-au revenit si sînt în perfecta stare de sanatate, au devenit artagosi. Si asta pentru ca ei erau mai mult intoxicati cu alcool decît cu monoxid de carbon. Asa ca în loc sa fie recunoscatori cadrelor medicale care i-au repus pe picioare, au început sa protesteze vehement împotriva spitalizarii, cerînd împerios sa plece acasa. ÃŽn consecinta, cei doi au parasit Unitatea de Primire a Urgentelor, boscorodind ca e tîrziu si ca nu au mijloc de transport cu care sa ajunga acasa.
Daca în cazul satenilor din Borlesti intoxicatia cu monoxid de carbon degajat de vinul nou aflat în plin proces de fermentatie a fost superficiala, în cursul saptamînii trecute, o femeie în vîrsta de 52 de ani, din satul Hociungi, comuna Moldoveni, a fost omorîta de monoxidul de carbon provenit de la mustul pus la „fiert“, iar alte doua persoane au fost salvate in-extremis. Tragedia s-a produs miercuri seara, 19 septembrie, în gospodaria lui Gheorghe P., în vîrsta de 80 ani.
Totul a pornit în jurul orei 20, cînd gospodarul a vrut sa vada în ce stare se afla butoaiele cu must. Acesta a coborît în beci, unde se acumulase o cantitate mare gaz, incinta neavînd aerisire corespunzatoare. Dupa cîteva secunde, barbatul si-a pierdut constienta si a cazut. Vazînd ca batrînul nu mai vine, un vecin, în vîrsta de 55 ani, a coborît si el în subsol, dar a patit acelasi lucru. Fiica proprietarului, Ana P., exasperata ca nici unul nu mai ajunge în casa, a mers sa vada ce s-a întîmplat. Din cauza întunericului, femeia s-a împiedicat, probabil, de trupurile cazute, pierzîndu-si si ea constienta. Trupurile celor trei sateni au fost scoase din beci de un vecin curajos, care a chemat apoi Ambulanta, dar numai doua dintre victime au putut fi salvate.

Articol afisat de 2052 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective