Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 4 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PD si PSD s-ar înfrati

• PD si PLD au anuntat ca sustin motiunea PSD • PSD cauta solutii... sa nu mai depuna motiunea •

Cotidianul „Gardianul“ scrie ca social-democratii s-ar putea înfrati cu democratii. Cu alte cuvinte se prefigureaza o alianta între PSD si PD. ÃŽn urma dezvaluirilor din „Gardianul“, oamenii lui Mircea Geoana îsi fac planurile publice - o alianta cu PD. Contactat de „Gardianul“, Liviu Dragnea, vicepresedinte al social-democratilor, a declarat ca partidul sau ia în calcul o întelegere cu PD, daca motiunea de cenzura va trece de Parlament.
Ioan Rus, liderul Grupului social-democrat de la Cluj, a afirmat ca totul este posibil în aceasta privinta. La rîndul lor, oamenii lui Emil Boc nu exclud o întelegere cu PSD. Vicepresedintele PD Cezar Preda a declarat ca partidul condus de Mircea Geoana trebuie sa se reformeze si dupa aceea sa-si puna problema unei colaborari cu PD. În viziunea lui Preda reformarea PSD înseamna renuntarea la Viorel Hrebenciuc si Ion Iliescu.
„Gardianul“ citeaza si declaratia deputatului PD de Covasna, Petre Strachinaru, care a declarat ca el va vota motiunea PSD, pentru ca trebuie sa se termine cu acest guvern fantoma. ÃŽn acest timp, liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca, în cazul schimbarii Constitutiei, pentru a tempera excesele de autoritate ale unor persoane, PNL sustine varianta unei republici parlamentare. O propunere pe care PNL a facut-o si în 2000 - varianta care nu este pe placul PD.

PD si PLD sustin motiunea

Liderii PD si PLD s-au reunit ieri dimineata, la sediul democratilor din Aleea Modrogan, unde au stabilit ca formatiunile lor sa sustina motiunea de cenzura anuntata de PSD si sa colaboreze pentru pregatirea alegerilor europene din 25 noiembrie. Liderul PLD Theodor Stolojan a afirmat „categoric vom vota pentru motiune, pentru ca acest Guvern, politic, nu are sustinere decît pe compromisuri netransparente, întelegeri punctuale si profesional se vede deja ca este slab“. El a mai spus ca PD si PLD asteapta depunerea motiunii de cenzura, în cazul în care social-democratii se razgîndesc, aceasta formatiune riscînd sa îsi piarda si putina credibilitate pe care o mai are.
Secretarul general PD Vasile Blaga a declarat ca democratii si liberal-democratii nu se considera formatiuni rivale la alegerile europarlamenare si vor colabora cu aceasta ocazie.
La întîlnirea dintre democrati si liberal-democrati, au participat presedintele PD, Emil Boc, secretarul general al PD, Vasile Blaga, presedintele PLD, Theodor Stolojan, si presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur.

PSD vrea sa scape de motiune

Liderii de grup ai PSD de la Senat si de la Camera Deputatilor au încercat sa obtina, ieri, un acord al parlamentarilor în favoarea amînarii sau renuntarii la motiunea de cenzura anuntata de Mircea Geoana, scrie „România Libera“. Sîmbata la Mamaia, în cadrul scolii de vara a TSD, Ion Iliescu nu s-a sfiit sa îl atace pe presedintele PSD, spunînd ca ideea introducerii unei motiuni de cenzura a fost una proasta.
Referindu-se la motiunea de cenzura, Ion Iliescu a declarat ca aceasta chestiune va fi reanalizata în interiorul partidului, deoarece PSD risca sa intre din nou in izolare.

Articol afisat de 1893 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective