Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Asistenti pe post de medic

• fostul Sanepid îsi desfasoara activitatea cu un deficit de sase medici si un farmacist • în momentul de fata, trei dintre compartimentele unitatii functioneaza fara medic, iar treaba este facuta de asistenti cu experienta • conducerea institutiei a fost preluata, temporar, de altcineva •

Criza de specialisti cu care se confrunta sistemul sanitar nemtean se rasfrînge de o buna bucata de vreme si asupra institutiei numita cîndva Senapid, iar acum, dupa ultimele reorganizari ale Autoritatii de Sanatate Publica Neamt, intitulata Directia de Sanatate Publica. În momentul de fata, institutia, care înregistreaza un deficit de sase specialisti în diverse compartimente de mare importanta, îsi desfasoara activitatea bazîndu-se pe asistentii medicali care, ce e drept, fiind de mult angajati aici, au capatat experienta si au deprins bunul mers al treburilor. Potrivit precizarilor facute de catre doctor Maria Caescu, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Neamt, respectiva institutie functioneaza fara cinci medici de diverse specialitati si fara farmacist.
Unitatea a pierdut cei mai multi dintre specialisti anul trecut, cînd fosta Directie de Sanatate Publica Neamt s-a transformat în Autoritate de Sanatate Publica, institutie în care au fost înfiintate noi directii si inspectii. Pentru ca, la acea vreme, nou înfiintata institutie parea a fi mai stabila si mai „cu cautare“, fiind organizata dupa modelul unitatilor omoloage din Uniunea Europeana, patru dintre medicii de la fostul Sanepid si unicul farmacist, Dumitru Nastasa, care îsi desfasura activitatea în cadrul Laboratorului Toxicologie, au migrat aici. Prin plecarea medicilor Angela Verban si Constantin Verban, compartimentele Igiena scolara, respectiv, Igiena Radiatiilor, au ramas acum fara medic. La Igiena Scolara întreaga activitate este desfasurata de doua asistente, iar la Igiena Radiatiilor, de un fizician si un asistent. Tot un asistent a ramas de baza si la Medicina Muncii, doctorita Viorica Andries, care lucra aici, fiind iesita la pensie de cîtiva ani. Au mai plecat de la Sanepid, la doua din nou înfiintatele compartimente ale Autoritatii de Sanatate Publica, un medic din cadrul Biroului Avize si Autorizari si unul din cadrul Biroului Epidemiologic. Cu un singur medic, din trei cîti a avut altadata, a ramas si Laboratorul de Microbiologie, unul plecînd în urma cu cîtiva ani în America, iar altul, la un laborator privat, pentru un salariu mult mai mare.
Prin transferul doctoritei Cecilia Gafencu de la Directia de Sanatate Publica la Casa de Asigurari de Sanatate Neamt, prima dintre unitati a pierdut unicul medic specializat în Igiena Alimentatiei.
„Unele dintre posturile de medic pe care le avem vacante au o importanta deosebita si de aceea se impune ca acestea sa fie scoase la concurs si, daca se poate, sa gasim si specialisti doritori. Medici de Medicina Scolara, de Igiena Radiatiilor, de Igiena Alimentara si de Laborator Microbiologie, ne sînt imperios necesari, pentru bunul mers al activitatii, dupa cum si un farmacist ne este extrem de util. Pentru ca, nu se stie ce se va mai întîmpla cu ASP-ul, cum se va reorganiza si cît va mai ramîne din el, stam deocamdata pe loc, în ceea ce priveste scoaterea posturilor la concurs“, a declarat doctor Maria Caescu, director executiv al ASP Neamt.
Cît priveste conducerea acestei unitati, daca pe timpul concediului de odihna al doctoritei Gafencu a fost preluata de doctor Elena Serban, de ieri, cînd si aceasta a plecat în concediu, are drept de decizie si semnatura doctor Mirela Gradinaru. Asta, în urma celor dispuse de doctor Maria Caescu, director executiv al ASP Neamt. Vineri dupa-amiaza, aceasta a trimis ministerului de resort o adresa prin care a înstiintat conducerea acestuia despre transferul doctoritei Gafencu, solicitînd numirea unei alte persoane din statul de functii actual.

Articol afisat de 2632 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective