Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consiliul Judetean a scapat de evacuare

• SC Durau a cerut 10-12 euro/ mp chirie pentru terenul ocupat de Cabana Dochia si centrul de informare turistica, aflate în administrarea CJ Neamt • presedintele Vlad Marcoci a scos la negociere 2 euro/ mp, plus o amînare în cazul Cabanei Dochia •

Consiliul Judetean îsi va pastra bunurile pe terenuri straine fara sa mai fie amenintat cu evacuarea si a fost de acord sa plateasca si chirie, conform legii. Este vorba de Cabana Dochia din masivul Ceahlau si de Centrul de Informare Turistica din Durau. Acestea sînt în administrarea Consiliului Judetean Neamt, însa terenul ocupat de ele, nu. ÃŽn plus, CJ n-a platit pîna acum nimic proprietarului de drept, pentru ca îi ocupa pamîntul. ÃŽn luna mai a acestui an, SC Durau SA, prin directorul Catalin Gavrilescu, s-a adresat din nou CJ Neamt, solicitînd încheierea unui eventual contract de închiriere asupra terenului pe care firma îl are sub sediul administrativ al Parcului National Ceahlau, „imobil ce s-a construit în mod abuziv pe acest amplasament si fara acordul proprietarului“. Directorul SC Durau SA ruga oficialii judeteni sa ia masurile necesare pentru ca în cinci zile sa intre în legalitate, altfel îi va actiona în instanta pentru tulburare de posesie.
Lucrurile au ramas ca-n gara, astfel ca, la începutul lunii iulie, Durau SA a scris din nou Consiliului Judetean. De aceasta data, a anuntat ca are de gînd sa ceara chirie începînd cu 20 iulie, si anume 10 euro/ mp pentru terenul de sub sediul Parcului National Ceahlau (584 de metri patrati) si 12 euro/ mp pentru spatiul ocupat de Cabana Dochia (264 metri patrati). Directorul Catalin Gavrilescu îl invita pe presedintele Vlad Marcoci la discutii pîna pe 15 iulie, astfel încît sa perfecteze si contractele de închiriere privind cele doua imobile. „ÃŽn caz contrar“, spunea directorul Gavrilescu, „vom aprecia atitudinea dvs. ca lipsita de interes, sens în care vom proceda la evacuarea din spatiile proprietatea SC Durau SA“.
Vlad Marcoci s-a dus la negocieri, ba chiar i-au si iesit. A reusit sa scoata un pret mult mai bun pentru CJ Neamt: 2 euro/ mp pentru terenul de sub Centrul de Documentare si Informare al Parcului National Ceahlau, pe urmatorii 5 ani. Plus o amînare a deznodamîntului în ce priveste Cabana Dochia. Consilierii judeteni s-au bucurat ca în sfîrsit institutia intra în legalitate si au fost de acord cu încheierea contractului de închiriere, document ce va fi semnat în urmatoarele 30 de zile.

Articol afisat de 1814 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective