Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 21 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Asupra PNL se exercita în ultimul timp atacuri si presiuni multiple“

„Asupra PNL se exercita în ultimul timp atacuri si presiuni multiple“

• interviu realizat cu senatorul PNL de Neamt Serban Stratila

Reporter: Pare ca PNL e atacat din toate partile. Va rezista partidul la guvernare?
Serban Stratila:
Într-adevar, asupra PNL se exercita în ultimul timp atacuri si presiuni multiple, nu doar în plan politic, dar si în plan mediatic. Ma întreb cît timp va mai trebui sa treaca pentru ca opinia publica sa înteleaga faptul ca este manipulata de niste forte destul de usor de identificat de catre cei care sînt dispusi sa faca efortul de a întelege si fondul, nu numai titlul articolelor din presa.
În plan politic, este regretabil ca tocmai cei care au fost la guvernare pîna acum doua luni - si mai sînt la guvernare pe plan local - sa introduca motiuni simple chiar pentru domenii administrate de ei la un moment dat. Mi se pare o crasa lipsa de responsabilitate si de respect fata de adevar sa ceri demisia Ministrului Agriculturii instalat de doua luni, cît timp esti responsabil direct de nefunctionarea corespunzatoare a Agentia pentru Plati si Interventii în Agricultura si de declansarea isteriei nationale a gripei aviare. Bineînteles, ma refer la domnul Flutur, un personaj politic ce a reusit sa pacaleasca multa lume - si chiar pe mine pîna la un moment dat - dînd impresia ca stapîneste problemele administrate.
Dar daca lupta politica implica si actiunile unor astfel de personaje iubitoare de „sticla“ micului ecran, mai grava este campania mediatica dusa împotriva PNL si guvernului, dincolo de orice limite ale deontologiei profesionale. Exista o serie de publicatii nationale care, sub titluri senzationale, publica articole fara substanta si nedocumentate, scopul fiind doar „punerea la index“ a ministrilor liberali. Dincolo de indicatiile pe care le primesc redactorii respectivi de la „persoane binevoitoare“ constituite în surse, motivele acestor atacuri sînt legate si de demersurile unor colegi liberali în sensul verificarii legalitatii si oportunitatii unor contracte de publicitate ale institutiilor din subordinea guvernului.
Partidul poate rezista la guvernare, dar este posibil sa plateasca un pret electoral nejustificat în contextul realizarilor de necontestat în domeniul economic.
Nu pretind ca lucrurile merg perfect, în special în domenii sensibile, cum ar fi pensiile, sanatatea sau învatamîntul, dar este incorect sa evidentiezi doar aspectele negative - unele acumulate în timp si datorate unor politici gresite ale fostelor guvernari - fara a informa corect si complet despre intentiile si realizarile actualei guvernari. As da un singur exemplu: în contextul în care pe toate posturile de televiziune se vorbeste despre lipsa banilor în sanatate, a spus cineva ca bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost aproape dublu în 2006 fata de 2005?
Rep.: Discutînd fara mînie despre PNL Piatra Neamt, ce urmeaza de acum încolo?
S.S.:
Întotdeauna am discutat despre PNL Piatra Neamt cu atasament si în cunostinta de cauza, niciodata cu mînie. Cu mînie vorbesc despre PNL fostii nostri colegi, unii la PLD si unii suspendati din partid. De fapt, ei vor vorbi cu mînie despre orice partid care nu îi va sprijini în derularea fara oprelisti a afacerilor personale sau ale familiei lor.
Revenind la întrebare, cred ca noua echipa, ce îmbina experienta cu tineretea, va reusi sa obtina pentru PNL rezultate bune, atît la alegerile pentru Parlamentul European, cît si la alegerile locale din 2008. Sînt convins ca membrii noului Birou Permanent Local sînt atasati valorilor liberale si majoritatea dintre ei au demonstrat ca sînt alaturi de partid si în momente dificile. Va trebui ca în perioada urmatoare sa începem conturarea ofertei noastre electorale pentru 2008, concomitent cu analiza îndeplinirii obiectivelor liberale din 2004. De asemenea, va trebui sa cream cadrul unei comunicari mai directe si mai eficiente cu locuitorii municipiului, tinînd seama ca un partid politic are structuri mai suple decît administratia locala.

„Domnul presedinte Basescu are «alergie» la orice propunere de ministru liberal“

Rep.: Cum comentati ultimele prestatii ale ministrului Cioroianu?
S.S.:
Si atacurile la adresa domnului Cioroianu se înscriu în categoria celor dirijate de anumiti factori interesati. Va reamintesc faptul ca domnul presedinte Basescu are „alergie“ la orice propunere de ministru liberal, iar „facaturile“ de presa au devenit obisnuite în mass-media româneasca. Personal, cunosc destul de bine cum se realizeaza astfel de atacuri: o combinatie de taieturi, omisiuni, comentarii tendentioase si dezinformari.
Revin la ideea ca presa trebuie sa prezinte fapte si nu sa dea verdicte. Ca si în alte situatii, este uimitor cum dintr-o data s-au descoperit drept specialisti în politica externa o sumedenie de „analisti“ si „formatori de opinie“ despre a caror probitate morala si competenta as prefera sa nu ma pronunt.
Nu neg o anumita inabilitate a ministrului Cioroianu în a-si prezenta activitatea, dar ar fi mai util sa analizam faptele: relatiile româno-americane sînt în continuare foarte bune, summit-ul NATO se va desfasura în 2008 la Bucuresti, iar domnul presedinte Bush va vizita România.
În rest, cred ca domnul Cioroianu ar trebui creditat si sprijinit, inclusiv de mass-media, cel putin pentru o anumita perioada care îi este necesara pentru a-si demonstra competenta.
Rep.: Cum credeti ca va fi raportul de tara?
S.S.:
În mod sigur va fi unul favorabil, cu unele observatii. Cred ca se va face referire la domeniile justitiei si agriculturii ca la domeniile cele mai sensibile, dar oficialii europeni au fost informati corect si complet de catre primul-ministru si ceilalti ministri. Este important de stiut ca raportul se refera la perioada de pîna în luna mai a.c., astfel încît cei care se vor grabi sa faca ulterior comentarii negative la adresa guvernului (fostii ministri PD si PLD, intelectualii si analistii agreati) sa ia în calcul si varianta auto-criticii sau aceea, dureroasa pentru ei, a expunerii întregului adevar.

Articol afisat de 1836 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective