Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Misiuni limita pentru pompierii nemteni

Misiuni limita pentru pompierii nemteni

• reprezentantii ISU Neamt au fost alertati Ă®n 207 evenimente, Ă®n cursul lunii mai • peste 25 de interventii au fost destinate salvarii persoanelor aflate Ă®n situatii extreme •

Luna mai a fost una extrem de bogata în misiuni dificile pentru reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt.
Peste 25 de interventii ale acestora au avut drept scop salvarea unor nemteni aflati în situatii limita. Astfel, echipajele specializate ale ISU Neamt au intervenit pentru salvarea sau recuperarea a sase persoane luate de ape, patru dintre acestea fiind copii. Din pacate, cele sase persoane au decedat înecate în rîurile principale care strabat judetul. Trei dintre acestea s-au înecat în rîul Bistrita, doua în rîul Moldova si una în Siret. Alte sapte misiuni delicate ale pompierilor militari din Neamt au fost efectuate în cazuri de fenomene meteo periculoase, adica ploi cu vînt puternic, descarcari electrice, inundatii. Cinci dintre misiuni au constat în transportul apei potabile la locuitorii din Stanita, comuna grav afectata de seceta, unde aveau de suferit atît oamenii, cît si animalele.
Reprezentantii ISU Neamt au mai participat, în mai, si la 13 interventii de recuperare a unor persoane bolnave din propriile locuinte, în vederea transportarii la Spitalul Judetean Neamt, pentru a beneficia de tratament.
Potrivit statisticilor, pompierii militari ai ISU Neamt si cei voluntari au fost alertati si au intervenit în 207 situatii de urgenta, adica au înregistrat, în medie, aproape sapte interventii zilnic. 27 dintre acestea au avut drept scop stingerea incendiilor.
Pagubele produse de sinistre au fost evaluate la 216.650 lei, adica 2,165 miliarde de lei vechi. Unul dintre incendii, care a izbucnit într-o gospodarie din Zanesti, s-a soldat cu o victima care, necesitînd îngrijiri medicale, a fost internata la Spitalul Judetean Neamt. Cele mai multe dintre incendiile înregistrate în perioada de referinta în locuinte particulare, au fost generate de cosuri de fum defecte sau necuratate, instalatii electrice defecte sau improvizate, jocul copiilor cu focul si persoane inconstiente care au aruncat la întîmplare resturi aprinse de tigari. Pe timpul interventiilor, au fost protejate bunuri si instalatii în valoare de peste 2 milioane de lei.
Pompierii militari nemteni au executat, luna trecuta, 12 misiuni pirotehnice de asanare a teritoriului de munitia ramasa neexplodata din timpul razboiului, au intervenit pentru recuperarea a trei animale. 145 dintre interventiile la care a fost solicitat ISU Neamt, în cursul lunii mai, au fost cazuri de urgenta asistate de catre reprezentantii Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare.

Articol afisat de 1962 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective