Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Procesul dintre FSLI si Inspectoratul Scolar, a treia amînare

• motivul a fost un viciu de procedurã, instanta fixînd ca urmãtor termen data de 20 aprilie

Procesul dintre Inspectoratul Scolar si sindicalistii din învãtãmînt merge din amînare în amînare. Nici la a treia întîlnire în fata instantei de judecatã, plîngerile sindicalistilor nu au fost analizate. Constantin Baroi, vicelider al filialei Neamt a Federatiei Sindicatelor Libere din ÃŽnvãtãmînt, a declarat cã, de data aceasta, nu a fost pe placul completului de judecatã un tabel cu semnãturi ale educatoarelor de la Grãdinita nr. 6 din Roman. „Instanta a considerat cã un tabel trimis de la Grãdinita nr. 6 din municipiul Roman nu corespunde exigentelor procesului. S-a luat decizia ca acesta sã fie refãcut si, pe motiv de viciu de procedurã, s-a dat un nou termen în procesul pe care îl avem cu Inspecotratul Scolar si Consiliul Judetean Neamt, pentru data de 20 aprilie“, a declarat Constantin Baroi, vicelider al FSLI Neamt.
Sindicalistii nemteni au angajat o avocatã din Iasi, aceeasi care i-a ajutat pe sindicalistii din acest judet sã cîstige un proces similar. Mizînd pe experienta acesteia, nemtenii sperau într-o reusitã. Pentru cã, deja, au înregistrat trei amînãri în proces, unele cadre didactice încep sã creadã cã sansele lor de cîstigare a unei sentinte favorabile scad odatã cu trecerea timpului. Însã, dacã instanta de judecatã din Neamt va interpreta Legea care contine statutul cadrului didactic, asa cum s-a întîmplat în Iasi si Dolj, atunci cadrele didactice care se considerã nedreptãtite vor avea succes.
Reamintim cã filiala Neamt a FSLI a dat în judecatã conducerile a peste o sutã de scoli, Inspectoratul Scolar si Consiliul Judetean, pe motiv cã educatoarele si învãtãtorii cu vechime de peste 25 de ani în învãtãmînt si care au gradul didactic I nu beneficiazã de un drept care li se cuvine, fiind plãtiti mai putin, în comparatie cu munca prestatã. Din acest motiv, sindicalistii din scoli au adunat datele celor care se considerã nedreptãtiti pentru cã nu încaseazã un spor financiar, constatînd cã în aceastã situatie se aflã 857 de dascãli. La începutul lui decembrie 2006, în zeci de scoli, dar si la Inspectoratul Scolar au ajuns citatiile pe baza cãrora pîrîtii sînt chemati la judecatã. Conform Statutului cadrelor didactice, atît profesorii, cît si învãtãtorii si educatoarele cu gradul didactic I au dreptul, atunci cînd îndeplinesc criteriile de vechime, la norma didacticã de 16 ore pe sãptãmînã, în loc de 18-24, cîte presteazã în prezent. Diferenta de 2-8 ore nu este plãtitã, pentru cã acelasi Statut al cadrelor didactice are douã articole care prevãd cã plata învãtãtorilor si educatoarelor se face pe post, iar nu dupã normarea pe ore.

Articol afisat de 2945 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective