Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Agresorul asistentei de la Ambulantã riscã puscãria

• în cazul în care fapta comisã va fi încadratã juridic drept „lovire în timpul actiunii de salvare a vietii“, ar putea sta dupã gratii între 2 si 7 ani • astãzi, asistenta va depune plîngerea penalã la Parchetul de pe lîngã Judecãtoria Piatra Neamt • conducerea SJA Neamt este decisã sã îi asigure asistentã juridicã victimei •


Anca Irimia, asistenta din cadrul Serviciului Judetean de Ambulantã (SJA) Neamt care a fost agresatã sîmbãtã searã, 24 martie, în timp ce se afla în exercitiul functiunii, a fost examinatã, ieri dimineatã, de un un medic legist care, constatînd gravitatea leziunilor suferite, i-a eliberat certificat medico-legal în care i-a recomandat 11 zile de îngrijiri medicale. ÃŽntrucît are ameteli si dureri de cap, în cursul zilei de astãzi asistenta va efectua o tomografie la cap, dupã care va depune plîngere penalã la Parchetul de pe lîngã Judecãtoria Piatra Neamt. Din discutiile purtate anterior cu reprezentantii legii, reiese cã, din punct de vedere juridic, fapta comisã de cãtre agresorul asistentei ar putea fi încadratã drept „lovire în timpul actiunii pentru salvarea vietii“, infractiune care se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani. Conform declaratiei medicului Letitia Damoc, director al Serviciului Judetean de Ambulantã Neamt, unitatea îi va asigura asistentã juridicã Ancãi Irimia.
Reamintim cã aceasta a fost lovitã cu pumnul si izbitã cu capul de autosanitarã de un apropiat al unei paciente lesinate, pentru care se fãcuse solicitare la Dispeceratul Unic de Urgentã 112. Desi, conform înregistrãrilor din calculatorul SJA si al Dispeceratului 112, solicitarea a fost onoratã în trei minute, echipajul a fost întîmpinat de grupul de sase-sapte persoane din jurul pacientei cu tipete si injurii, pe motiv cã ar fi venit foarte tîrziu. Cel mai vehement a fost singurul bãrbat din acel grup, care a abordat chiar un limbaj trivial si a amenintat asistenta si soferul cã îi va reclama conducerii institutiei din care fac parte si nu numai.
În timp ce se îndrepta cãtre masinã si voia sã urce pentru a pleca spre Spitalul Judetean Neamt cu pacienta care îsi revenise si refuzase sã fie consultatã, bãrbatul a lovit asistenta cu pumnul în ceafã si, în acelasi timp, a împins-o, aceasta lovindu-se cu capul de cupolã. Izbitura a fost atît de puternicã, încît s-a tãiat la sprînceana stîngã, a început sã îi siroiascã sîngele pe fatã, s-a umflat instantaneu si s-a învinetit si, pret de cîteva secunde, a fost buimacã.
Cînd echipajul medical si pacienta pentru care s-a fãcut solicitarea au ajuns la spital, s-a constatat cã mai gravã era starea asistentei, decît cea a pacientei care chiar îsi revenise. Singura ei problemã era cã se afla sub influenta alcoolului, ca de altfel si cei în compania cãrora se afla. Asistentei agresate i-a fost cusutã plaga de deasupra sprîncenei, dupã ce în prealabil a fost opritã sîngerarea si a fost dezinfectat locul.
Persoanele din grupul agresorului nu contenesc sã o caute la telefon si chiar personal pe asistentã, pentru a cãdea la pace si a evita un proces. Vinovatul a plãtit o amendã de 2 milioane de lei vechi sîmbãtã searã, cînd la locul incidentului s-a deplasat un echipaj al Politiei Piatra Neamt.

Articol afisat de 2292 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective