Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
3.800 de hîrburi riscã sã fie radiate

3.800 de hîrburi riscã sã fie radiate

• acestea au numere de înmatriculare de dinainte de 1989 • cifra reprezintã 5% din totalul autovehiculelor din judetul Neamt • începînd de luna viitoare, toate masinile cu numere de înmatriculare vechi vor fi radiate automat •

Circa 3.800 de nemteni, proprietari de autovehicule înmatriculate înainte de anul 1997, riscã sã se trezeascã cu acestea radiate. Prevederea se va aplica începînd cu data de 6 martie, cînd expirã ultimatumul dat de cãtre autoritãti posesorilor de autovehicule neînmatriculate conform actualei legislatii. „Legea se referã la autovehiculele cu numere vechi si cu certificate de înmatriculare emise înainte de 1997. ÃŽn Neamt, avem 3.765 de autovehicule, dintre care 916 sînt remorci, aflate în aceastã situatie. Aceste masini, dacã nu vor intra în legalitate, vor fi radiate automat începînd cu data de 6 martie. Legea 432/ 27 martie 2006 - care aprobã Ordonanta de Urgentã 189/ 2005 - prevede clar cã autovehiculele fãrã stãpîn, cu certificatele neschimbate, neasigurate sau fãrã inspectia tehnicã vor fi radiate. ÃŽn Neamt, multe din aceste masini sînt abandonate prin curti, fãrã a mai fi folosite de cãtre proprietari. Le recomand acestora sã se prezinte la Serviciul Public Comunitar Permise si ÃŽnmatriculãri Auto, pentru a clarifica situatia acestor autovehicule. Si spun acest lucru pentru cã este posibil ca multe dintre masini sã fie functionale, iar proprietarii sã doreascã sã le foloseascã. Dacã nu vin sã le înmatriculeze, riscã sã le fie radiate. ÃŽn cazul în care, dupã ce vor fi radiate, vor dori sã le reînmatriculeze, vor cheltui foarte multi bani si vor pierde mult timp cu întocmirea formalitãtilor“, a declarat comisarul sef Ioan Simionel, seful Serviciului Public Comunitar Permise si ÃŽnmatriculãri Auto.
Cele 3.765 de autovehicule cu numere vechi de înmatriculare reprezintã aproximativ 5% din totalul de 75.226 de autovehicule înregistrate în judetul Neamt. Cele mai vechi masini, ce figureazã în evidentele Politiei, sînt bãtrînele Dacii 1100, multe dintre ele aflate încã în stare de functionare. Recordul a fost detinut, însã, de o motocicletã cu atas, fabricatã în anul 1942, detinutã de un romascan. Motocicleta a fost radiatã recent de proprietar, acesta înstrãinînd-o. Trebuie precizat cã proprietarii acestor autovehicule au fost înstiintati de cãtre autoritãti cu privire la situatia lor. La nivel de tarã au fost trimise nu mai putin de 100.000 de înstiintãri proprietarilor de autovehicule ale cãror certificate de înmatriculare nu au fost schimbate.
Articolului 6 din Legea nr. 432/2006 prevede clar cã: „în cazul vehiculelor ale cãror certificate de înmatriculare, eliberate în conformitate cu Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966, nu au fost preschimbate pînã la data de 31 octombrie 2001, înmatricularea se radiazã de drept dacã detinãtorul nu solicitã preschimbarea certificatului în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii’’. Cum termenul expirã pe 6 martie, proprietarii acestor autovehicule trebuie sã se grãbeascã pentru a intra în legalitate. Bineînteles, numai dacã vor acest lucru.

Articol afisat de 2038 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective