Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Videoconferintã cu laude si cu mustrãri

• sefii Ministerului Administratiei si Internelor au prezentat activitatea institutiei pe anul trecut • printre „urecheati“ s-au aflat politistii • „consider cã aceastã sedintã a fost extrem de eficientã atît prin forma de prezentare a informatiilor, cît si prin evidentierea aspectelor bune, dar si mai putin bune, ale activitãtii acestui minister“, a declarat prefectul Mocanu, dupã videoconferinta de ieri •

Activitatea desfãsuratã în 2006 de cãtre Ministerul Administratiei si Internelor a fost analizatã în cadrul unei videoconferinte, care a avut loc marti, 27 februarie. Conducerea Prefecturii Neamt si sefii structurilor deconcentrate ale MAI din judet - Politie, Situatii de Urgentã, Anticoruptie, Antidrog, Pasapoarte, Permise de conducere, Evidenta persoanelor si Arhivele statului - au urmãrit declaratiile mai-marilor din Bucuresti din sala de videoconferinte din cadrul Palatului Administrativ. Dupã o întîrziere de jumãtate de orã, dar fãrã nici o scuzã fatã de mii de înalti functionari publici si sefi de deconcentrate din toatã tara care au venit la ora anuntatã, pentru început, pe retroproiector a apãrut, în direct, imaginea lui Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor. El a vorbit despre „bratul“ de stegulete rosii si galbene pe care România le avea la data de 1 ianuarie 2005 si la cît de putine s-a ajuns dupã un an, despre dotãrile din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgentã, care în ultimii doi ani au fost de 18 ori mai mari decît s-au achizitionat pînã în 2005 si despre faptul cã 94% din dotãriile celor de la Situatii de Urgentã au durata de folosintã depãsitã. Cînd a vorbit despre realizãrile Politiei, ministrul Vasile Blaga a amintit de reducerea substantialã a numãrului de accidente datorate artificiilor de sãrbãtori - de la 429 în decembrie 2005 la 22 în decembrie 2006, din cauza interzicerii folosirii acestora de cãtre persoane neautorizate. Cînd a venit vorba de tras de urechi Politia Românã, acelasi ministru a vorbit despre faptul cã a crescut numãrul de furturi din buzunare cu 22%, iar al autovehiculelor - cu 19%. Cu 16% a crescut si numãrul furturilor din locuinte în cursul anului 2006. Si trecerea „neobservatã“ a frontierei de cãtre Omar Haisam a fost punctatã de seful administratiei si internelor.

„Dezbrãcarea“ prefectilor

Si ca sã le reproseze tot ce avea pe suflet, ministrul Blaga a spus cã a crescut îngrijorãtor numãrul de accidente provocate de salariatii MAI datoritã consumului exagerat de alcool. Dupã ce a enumerat amãnuntele esentiale din activitatea Politiei Române, ministrul Blaga a trecut la analiza activitãtii din administratia publicã.
A vorbit despre „dezbrãcarea“ prefectilor de haina politicã, pe 1 ianuarie 2006, devenind din demnitari înalti functionari publici, despre faptul cã scolile si douã treimi din spitale vor trece sub administrarea autoritãtilor publice locale, despre responsabilitãtile primãriilor începînd cu 2008 - vor asigura ordinea si siguranta publicã, paza obiectivelor de interes local si siguranta rutierã. Apoi s-au rotit la microfon primul procuror al României, sefii SIE, SRI etc. Participantii la videoconferinta de ieri si-au vãzut în direct sefii, pret de cîteva ceasuri. La încheierea transmisiunii, prefectul Toader Mocanu a declarat: „Consider cã aceastã sedintã a fost extrem de eficientã atît prin forma de prezentare a informatiilor, cît si prin evidentierea aspectelor bune, dar si mai putin bune, ale activitãtii acestui minister. Din punctul de vedere al Institutiei Prefectului din judetul Neamt, apreciez buna colaborare cu structurile de la nivel local, aflate în subordinea ministerului - Politia, Jandarmeria, Situatiile de Urgentã s.a. Pentru consolidarea acestei relatii am pregãtit, deja, un plan de actiuni comun cu Inspectoratul de Politie, prin care sã contribuim la sporirea sigurantei cetãteanului si a ordinii publice din judetul nostru. Actiuni comune intentionãm sã organizãm si cu ceilalti colegi din cadrul ministerului nostru“.

Articol afisat de 1458 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective