Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
47 de tineri s-au mutat în casã nouã

47 de tineri s-au mutat în casã nouã

• Primãria a dat cheile locuintelor din blocul H16, situat în cartierul Speranta

47 de tineri din Piatra Neamt s-au mutat, ieri, în casã nouã, dupã ce le-au fost înmînate cheile locuintelor din blocul H16, situat în cartierul Speranta. Municipalitatea a dat în folosintã ultimul bloc ANL construit în cadrul etapei a doua, dupã repartizarea fãcutã la sfîrsitul anului trecut. Tinerii si familiile acestora au fãcut primul pas în noul lor cãmin în prezenta viceprimarului Vasile Ouatu si a consilierului local Cornelia Tudorancea, care este si coordonatorul zonal pe Moldova al Agentiei Nationale pentru Locuinte.
Blocul H16 de pe strada Izvoare are 37 de apartamente cu o camerã si 10 apartamente cu douã camere. Suprafata construitã desfãsuratã este de aproximativ trei mii de metri pãtrati. Investitia se ridicã la 30 de miliarde de lei. Locuintele sînt generoase, beneficiazã de toate dotãrile (gresie, faiantã, termopane, parchet, tavan fals) si de toate utilitãtile, blocul avînd centralã termicã proprie. Lipsesc contorii de gaz metan, însã vor fi dati fiecãrui beneficiar în parte, în momentul în care va semna contractul cu furnizorul de gaz. „Am inaugurat un nou bloc în cartierul Speranta, un cartier modern si de perspectivã în Piatra Neamt. Sînt 47 de fericiti care au primit aceste locuinte pentru cã au îndeplinit conditiile. Este minunat cã am putut crea conditii normale de locuit pentru ei“, a declarat viceprimarul Ouatu. „Este ultimul bloc din etapa a doua, care a constat în cinci blocuri, cu un total de 211 unitãti locative. Beneficiarii sînt tineri cu vîrsta pînã în 35 de ani, care, conform dosarului depus si punctajului obtinut, s-au clasat pe primele locuri. Va urma etapa a treia pe acest amplasament, în cadrul cãreia vor fi construite tot cinci blocuri, cu 235 de unitãti locative. Lucrãrile vor începe anul acesta si vor fi finalizate în 2009. Tot ce pot eu sã le urez chiriasilor este sã aibã un trai bun în aceste locuinte si sã aibã grijã de ele ca niste proprietari, nu precum chiriasii, sã le îngrijeascã si sã le pãstreze pentru ca, peste cîtiva ani, sã arate tot la fel“, a spus si consilierul local Cornelia Tudorancea.
Anul trecut, în Speranta, ANL a fãcut 94 de locuinte, acestea fiind repartizate pe finalul lui 2006. Luna trecutã, au fost date în folosintã cele 47 de unitãti locative din blocul H17, iar ieri - cele din H16. Conducerea Primãriei promite cã îsi va concentra atentia si eforturile pentru a face si anul acesta rost de case pentru tineri. Vor continua lucrãrile începute la blocul 40 de pe Aleea Ulmilor (82 de locuinte ANL destinate închirierii), vor demara lucrãrile la blocurile ANL de pe strãzile Mihai Stamatin (60 de locuinte) si Nufãrului (90), iar la Speranta, dupã cum spunea si Cornelia Tudorancea, va începe construirea celor cinci blocuri programate pentru etapa a treia. „Rãmîne pentru noi o prioritate si în acest an construirea de locuinte la Piatra Neamt, prin Agentia Nationalã de Locuinte. Dupã predarea cheilor locuintelor de la blocul H17, în luna ianuarie, a venit rîndul tinerilor repartizati la blocul H16 sã-si primeascã locuintele. Sperãm ca, în acest an, sã dãm si alte locuinte pentru tineri în municipiul nostru”, a declarat primarul Gheorghe Stefan.

Articol afisat de 1509 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective