Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 20 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Acest control nu a fost nicidecum tendentios“

• primim la redactie din partea doctorului Stelian Popescu

Stimate domnule Redactor Sef,
ÃŽn virtutea dreptului la replicã si pentru o corectã informare, a opiniei publice, vã rog sã aveti amabilitatea, de a publica, în ziarul dumneavoastrã rîndurile de mai jos, ce sînt în legãturã cu articolul intitulat „Stelian contra Stelian“ din Monitorul de Neamt nr. 33/3543 din 10-11 Februarie 2007. Se impun cîteva precizãri:
1. Controlul desfãsurat de cãtre CAS Neamt, în data de 09 februarie 2007, la Laboratorul Unic al Spitalului Judetean de Urgentã Piatra Neamt, a fost ca urmare la alt control al CAS, în luna Ianuarie 2007, în 8 comune, precum si la 12 membri de familie, 2 dintre acestia fiind gãsiti în culpã, avînd bilete de treimitere la laboratorul Roznov, fãrã data trimiterii si unele fãrã diagnostic.
2. ÃŽn fata faptelor constatate, unii membrii au ripostat: „Controlati mai bine corectitudinea efectuãrii de analize la Laboratorul Spitalului Judetean“. Se refereau la faptul cã, persoane ce veneau cu buletine de analize, cu antetul Spitalului Judetean nu au avut nici un bilet de trimitere si nici vreo internare în Spital. Printre exemplele date, a fost si cea a bãtrînului de 80 de ani, ca fiind cea mai recentã si concretã. Acesta a fost motivul real, al controlului dispus de coonducerea CAS Neamt.
3. Se impune concluzia cã acest control nu a fost nicidecum tendentios, iar faptul cã, în echipa de control, figura si subsemnatul, aceasta se datoreste atributiilor mele de serviciu, ce prevedeau astfel de controale (dovada fiind cã, pe 08 februarie 2007 fãcusem control la Spitalul Roman, iar în ianuarie 2007 la Spitalul Bicaz). Cele afirmate mai sus, se pot constata si prin Ordinul de serviciu Nr. 2473 din 05.02.2007 semnat de doamna jurist Daniela Soroceanu, presedinte - director general, al CAS Neamt.
4. Este regretabil cã autorul articolului a afirmat eronat cã „un asigurat în vîrstã de 80 de ani a sesizat CAS Neamt“, iar dacã avea rãbdare, pînã la sfîrsitul controlului, ar fi putut relata corect si nu din ceea ce a auzit din zvon public sau din unele „numeroase“ ce rãzbãteau de dupã usi...
5. ÃŽn crizã de subiect si de idei, infirreazã în articol, ca pe vremuri „trecutul de tristã amintiri“ Aici, autorul are dreptate, e cazul sã ne amintim si de acele vremuri, cînd Spitalul primea bani foarte putini, cadrele medicale - sanitare aveau salarii submizere (asta de tristã amintire). Dar prin eforturile înzecite ale întregului personal, se realizau indicatori sanitari buni.
6. Pentru informarea completã a cititorilor, doresc sã subliniez cã, dupã terminarea controlului, a avut loc o micã conferintã de presã, cu o parte „rãbdãtoare“ a mass-mediei. Au fost lãmurite cu calm, toate problemele si cei, „2 Stelian“ si-au strîns colegial mînile, promitînd ca pe viitor, sã existe o colaborare strînsã, care sã ducã la îmbunãtãtirea actitivãtii unitãtii, totul în folosul bolnavilor. ÃŽn încheiere doresc sã vã asigur cã port o deosebitã stimã ziarului dumneavoastrã de a cãrui probitate profesionalã eram convins. Sã ne amintim cã am colaborat si eu (cu ani în urmã), cu interviuri si informatii din activitatea mea profesionalã (colaborînd tot cu autorul articolului dar care atunci, nu fãcea referiri la trecutul de „tristã amintire“). Pãcat!
Doctor Stelian POPESCU, consilier clasa I grad superior Corpul de Control CAS Neamt

Articol afisat de 1533 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective