Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Seminar împotriva sinuciderilor, la Tîrgu Neamt

• organizatã de Consiliul Local al Tinerilor, actiunea a reunit, alãturi de adolescenti, psihologi, sociologi, profesori de religie, alte cadre didactice si reprezentanti ai Politiei de Proximitate

Consiliul Local al Tinerilor din Tîrgu Neamt a organizat, la Casa Culturii „Ion Creangã“, un seminar sub genericul „Pro Viata“. Este vorba despre un proiect educational apãrut ca urmare a cazurilor de suicid înregistrate în rîndul elevilor nemteni si dupã observarea modului în care reactioneazã tinerii care au parte de dezamãgiri. Initiatoarea proiectului este Viorela Chiper, elevã a Colegiului Tehnic „Ion Creangã“ si membrã a Consiliului Local al Tinerilor.
La seminar au participat cadre didactice, psihologi, sociologi, profesori de religie si consilieri pe linie de educatie, Brîndusa Andrei, director adjunct al Colegiului Tehnic „Ion Creangã“ si agent sef Petricã Atomei - de la Politia de Proximitate.
Împreunã cu tinerii consilieri, coordonati de profesorul Emanuel Bãlan, invitatii au încercat sã gãseascã solutii de contracarare a tendintei de alunecare spre suicid a adolescentilor, considerîndu-se cã mediul joacã un rol important în aceste cazuri. Agentul sef Petricã Atomei a vorbit de rolul institutiei pe care o reprezintã în prevenirea fenomenului, fiind de pãrere cã tinerii ar trebui atrasi spre activitãti care sã îi intereseze si sã-i ajute sã socializeze. A fost subliniat si rolul adultilor, de a cãror implicare depinde viitorul copiilor. Profesorul Emanuel Bãlan, coordonatorul Consiliului Local al Tinerilor, a declarat cã proiectul va continua si cã va fi pregãtitã si o piesã de teatru care sã promoveze viata.
Consiliul Local al Tinerilor din Tîrgu Neamt a fost înfiintat în iunie 2006, printr-un proiect al Fundatiei „Speranta“ si al Directiei Judetene de Tineret si Sport Neamt. „Legislativul“ tinerilor include 5 elevi de la Colegiul Tehnic „Ion Creangã“ si tot atîtia de la Colegiul National „Stefan cel Mare“, alesi prin scrutin, în mod democratic. A fost desemnatã si o primãritã, respectiv Octavia Bors de la Colegiul „Stefan cel Mare“, urmînd ca în iunie 2007 sã fie organizate noi alegeri.
Adolescentii s-au remarcat, anul trecut, printr-o serie de actiuni în care au fost sprijiniti de Primãria Tîrgu Neamt si de unii consilieri locali. ÃŽn august 2006, s-au ocupat de ecologizarea zonei Cetãtii Neamt si a monumentului Vînãtorilor de Munte. Au reusit sã-i sensibilizeze si pe guvernanti, în sensul de a nu închide Gara Tîrgu Neamt, strîngînd semnãturi de la cetãteni cu ocazia actiunii „Salvati calea feratã“. Listele cu semnãturi au fost duse la Bucuresti, inclusiv la ministrul transporturilor, de un grup de elevi care a fost însotit de consilierul Romeo Roman. Administratia localã a încercat sã vinã în sprijinul Consiliului Local al Tinerilor si i-a alocat 100 milioane de lei din bugetul pe 2007, bani care vor fi cheltuiti pentru materializarea proiectelor initiate de adolescenti.

Articol afisat de 1531 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective