Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Proxenetã cãutatã de francezi, prinsã în Neamt

• o tînãrã suceveancã a fost introdusã în arest pe baza unui mandat european emis de Tribunalul Lyon pentru proxenetism • aceasta a fost capturatã la Piatra Neamt cînd ducea pachet, în arest, fratelui si iubitului • urmeazã ca Mihaela Trofin sã fie extrãdatã în Franta •

Mihaela Trofin, în vîrstã de 24 de ani, din Suceava, a fost retinutã, la sfîrsitul sãptãmînii trecute, în Piatra Neamt, în urma unei actiuni spectaculoase, pe numele ei fiind emis un mandat european de arestare, de cãtre autoritãtile franceze, pentru infractiuni de crimã organizatã. Parchetul de pe lîngã Tribunalul de Mare Instantã din Lyon o cerceteazã pe tînãrã în cîteva dosare penale complexe, pentru proxenetism si asociere în vederea comiterii acestei fapte. Suceveanca a fost încãtusatã fãrã probleme, de cãtre ofiterii Serviciului de Investigatii Criminale din judetul natal, în timp ce încerca sã ducã un pachet pentru fratele si iubitul ei, arestati la Piatra Neamt. De mentionat cã mandatul de arestare european pe numele tinerei a fost emis pe 23 ianuarie, fiind transmis recent autoritãtilor române, în vederea punerii în aplicare. De „Valentine's Day“, 14 februarie, documentul a parvenit Curtii de Apel Suceava, care a dat politistilor misiunea de localizare si prindere a Mihaelei Trofin. Oamenii legii au descoperit cã, vinerea trecutã, aceasta urma sã meargã la Piatra Neamt, sã-i viziteze si sã le ducã pachete fratelui si iubitului, arestati pentru mai multe infractiuni de furt. Este vorba despre Vasile Valentin Dutu, în vîrstã de 30 de ani, si Ionut Trofin, de 26 de ani. Cei doi, alãturi de cîtiva complici, au la activ numeroase spargeri de locuinte, în judetele Neamt, Suceava si Iasi, creînd un prejudiciu total de circa 600 de milioane de lei vechi. Ei au furat bani, atît lei, cît si valutã, o cantitate importantã de bijuterii din aur si argint, cosmetice, genti de voiaj, aparaturã electronicã etc..
În cele din urmã, în cursul dupã-amiezii de 16 februarie, dupã ce a fost capturatã, tînãra a fost introdusã în Arestul IPJ Suceava, iar a doua zi a fost prezentatã în fata unei instante a Curtii de Apel Suceava, care a confirmat mandatul european si a dispus arestarea preventivã pe o perioadã de 29 de zile.
De mentionat cã Mihaela Trofin a fãcut parte dintr-o retea de trafic de prostitutie, care s-a ocupat de racolarea unor tinere din România, în special din judetele din Moldova, dar si din alte state din estul Europei, ca Republica Moldova. Fetele în cauzã au fost duse în Franta, unde au fost determinate sã se prostitueze. Tînãra suceveancã urmeazã sã fie extrãdatã în Franta.

Articol afisat de 2081 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective