Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Kaufland, blazon amendat

Kaufland, blazon amendat

• inspectorii sanitar-veterinari au gãsit nereguli la cel mai mare supermarket din Piatra Neamt • amenda dispusã a fost de 25 de milioane de lei • sanctiunea a fost aplicatã pentru nerespectarea conditiilor minime de igienã, lipsa compartimentãrii produselor pe categorii, depozitarea peste capacitate a unor produse, depozitarea în aer liber a unor produse alimentare si lipsa monitorizãrii temperaturii în spatiile de frig • toate deficientele constatate trebuie remediate pînã la 1 martie • inspectorii au mai aplicat sanctiuni si la alte magazine •

Supermarketul Kaufland a fost amendat de cãtre inspectorii sanitar-veterinari cu 25 de milioane de lei vechi, cu prilejul unui control efectuat sãptãmîna trecutã. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Constantin Lipan, directorul adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Neamt, echipa de control a sanctionat mai multe nereguli constatate în spatiul unde functioneazã de mai putin de o lunã cel mai mare supermarket din municipiul resedintã de judet - comercializarea de produse alimentare cu încãlcarea gravã a conditiilor minime de igienã, lipsa compartimentãrii produselor pe categorii, depozitarea peste capacitate a unor produse, depozitarea în aer liber a unor produse alimentare, lipsa monitorizãrii temperaturii în spatiile unde erau depozitate produse alimentare unde se impune o anumitã valoare a temperaturii. În afarã de sanctiunea pecuniarã, reprezentantii DSVSA Neamt au impus conducerii supermarketului Kaufland sã remedieze deficientele pînã la 1 martie. Mentionãm cã am încercat sã luãm legãtura si cu reprezentantii firmei Kaufland, dar ieri, la numerele de telefon 206650 si 206652 nu a rãspuns nimeni.
Pentru aceleasi abateri de la legislatia în vigoare a fost amendat, cu aceeasi sumã, si supermarketul Danilux. Si la supermarketul Levi Impex au fost constatate aceleasi nereguli, dar pe lîngã acestea, aici au mai fost gãsite materiale de curãtenie în contact direct cu produsele alimentare. În atari conditii, Levi Impex a fost amendat cu 50 milioane de lei si i s-a impus remedierea deficientelor pînã la 1 mai. Tot 50 milioane de lei amendã a plãtit si brutãria Vulcadur din Grumãzesti, unde inspectorii sanitar-veterinari au constatat cã pîinea produsã era ambalatã fãrã a se marca pe ea data fabricatiei, iar, pe de altã parte, drojdia folositã la fabricarea pîinii nu era depozitatã în conditii corespunzãtoare de temperaturã, deoarece unitatea nu detine spatiu frigorific.
Din cauza nerespectãrii conditiilor minime de igienã a fost interzisã activitatea unui depozit alimentar care apartine SC Romsilva Neamt si a fost sistatã activitatea pentru 30 de zile în patiseria Carianco din Roman, precum si în brutãria Tehnopan din Cîndesti.
Au fost amendati cu cîte 10 milioane de lei proprietarul magazinul mixt Desmimard din Rãucesti, care comercializa produse alimentare neetichetate si proprietarul unui magazin mixt, care comercializa carne de pasãre congelatã vrac, desi nu avea autorizatie sanitar-veterinarã pentru asa ceva. Un sãtean din Bodesti, care nu a permis medicului veterinar din circumscriptie vaccinarea pãsãrilor din gospodãria proprie, a primit amendã de 8 milioane de lei.
Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat dintr-un supermarket din Roman 7 kilograme de preparate din carne si 6 kilograme produse lactate, în valoare totalã de 2,157 milioane de lei din cauza nerespectãrii conditiilor de igienã si pentru termene de valabilitate depãsit. Tot din cauza nerespectãrii conditiilor de igienã au fost confiscate 8 kilograme de smîntînã de la producãtori particulari care îsi vindeau produsele în piata din Roman.
În cursul sãptãmînii trecute reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au efectuat controale în 122 de firme care au ca obiect de activitate depozitarea, pãstrarea, transportul si valorificarea produselor alimentare de origine animalã si neanimalã. Cu acest prilej, inspectorii au mai constatat abateri de la legislatia în vigoare si în ceea ce priveste transportul animalelor cãtre oboare sau unitãti de sacrificare, care se fãcea cu masini neaprobate sanitar-veterinar, neigienizate si nedezinfectate. Pe de altã parte, nu existau documente de miscare si certificate de transport pentru animalele duse la vînzare în oboare sau la abatoare, nu erau asigurate conditiile de protectie si bunãstare a animalelor pe timpul transportului.

Articol afisat de 3120 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de rotariu_remus la data 21.02.2007 12:58
bine le-a facut
bine le-a facut celor de la Kaufland!!!
Am lucrat la Kaufland P. Neamt, si..asa este! magazinul nu are decit o magazie foarte mica in raport cu marfa cu care se aprovizioneaza, incit aproape toata marfa se depoziteaza in curte, acoperita cu niste foi de plastic.E foarte greu si pentru angajati sa lucreze in frig,curent, umezeala; si pt un salariu de mizerie; noroc ca nu a fost prea frig.
La vara, cind va fi cald, unde o vor depozita? in germania nu s-ar accepta ca marfa( mai ales cea alimetara) sa fie depozitat prin curte.la prosti, in Romania< merge!!!
Atentie!!! La viitorul magazin Kaufland de la Roman va fi aceeasi situatie!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective