Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ASFALT PE STRADA PREFECTULUI

ASFALT PE STRADA PREFECTULUI

• Drupo a început reparatiile tocmai pe strada din Tîrgu Neamt unde locuieste prefectul • este prima lucrare de acest gen din 2007 a firmei nemtene • pe strada Abator mai stau si doi consilieri locali • directorul Drupo, Sorin Brumã, a declarat cã lucrãrile au fost cîstigate la licitatie, contra sumei de 20,2 miliarde de lei vechi •

Societatea Drupo a demarat lucrãrile de reparatii la drumurile din judet. Desi sîntem, teoretic, în plinã iarnã, temperaturile ridicate le permit drumarilor sã-si înceapã activitatea. În 2007, societatea Drupo, apartinînd Consiliului Judetean Neamt, a început lucrãrile de reparatii la drumuri debutînd în orasul de sub cetate, în Tîrgu Neamt, cu strãzile Abator si Radu Teoharie. Întîmplãtor, pe prima dintre acestea locuiesc numele grele ale tîrgului, prefectul Toader Mocanu si doi consilieri locali.
Conform precizãrilor fãcute de Sorin Brumã, directorul societãtii Drupo Neamt, strada din Tîrgu Neamt pe care locuieste reprezentantul Guvernului în judetul Neamt si pe care face naveta zilnic, va fi reparatã cu suma de 20,2 miliarde de lei vechi. Licitatia pentru desemnarea unitãtii care efectueazã reparatiile s-a desfãsurat spre sfîrsitul anului trecut, atunci cînd a fost declaratã cîstigãtoare societatea Drupo SA. Primarul de Tîrgu Neamt, Decebal Arnãutu, a declarat cã banii pentru repararea strãzilor Radu Teoharie si Abator provin dintr-un credit contractat de Consiliul Local si din fonduri de la bugetul de stat. Directorul Sorin Brumã a confirmat faptul cã stie care sînt cei mai însemnati locatari de pe strada Abator, motiv pentru care trebuie sã se lucreze ireprosabil, dat fiind faptul cã ar putea apãrea multe discutii. Autoritãtile din Tîrgu Neamt sustin cã reparatiile se impun din cauza stadiului avansat de degradare cauzat de traficul greu, care, pe lîngã cã a format cratere, a înfundat canalizarea. „Schimbãm reteaua de canalizare pluvialã si menajerã, 285 de metri pe Radu Teoharie si 165 de metri pe Abator. Pe Radu Teoharie refacem în întregime sistemul rutier, avînd de turnat trei straturi, iar pe Abator avem de turnat doar un strat de asfalt gros de patru centimetri. Pentru început ne ocupãm de reparat canalizarea, punem bordurile, care au 3.400 de meri liniari, adicã pe o lungime de 1,7 kilometri de drum. Mai avem de pregãtit aleile, trotuarele, care trebuie de asemenea asfaltate“, a declarat inginer Paul Grigoras, reprezentant al SC Drupo Neamt. Cele douã strãzi, cãrora li se alãturã strada Mihai Eminescu, reparatã în urmã cu circa patru ani, deservesc traficul greu în orasul Tîrgu Neamt. Directorul Sorin Brumã a mai spus cã pentru realizarea lucrãrilor pe cele douã trasee muncesc trei formatii - de la Tupilati, din Tîrgu Neamt si cea de la Girov. Dacã vremea nu ar fi fost asa de caldã, conform experientei din ultimii ani, astfel de lucrãri ar fi debutat în jurul datei de 1 aprilie. Cum însã nu existã certitudinea cã iarna chiar a plecat de tot, pe strada oficialitãtilor din Tîrgu Neamt si pe cealaltã din apropiere se fac lucrãrile pregãtitoare pentru turnarea asfaltului. Sãptãmîna aceasta în program este tãierea asfaltului vechi, astfel încît sã se ridice gurile de canal la nivelul la care vor ajunge strãzile dupã ce se vor încheia lucrãrile de reparatii.
În urmã cu circa nouã ani, cînd actualul subprefect Vasile Sendrea era prefect de Neamt, strada pe care locuieste acesta, Nicu Albu, din municipiul Piatra Neamt, a fost asfaltatã pînã în dreptul portii lui. Afacerea a început în octombrie 1998 si a continuat în vara anului urmãtor. Pretul initial stabilit la licitatie a fost de 3,234 miliarde de lei vechi. Pe lungimea de 1.800 metri s-au efectuat lucrãri la canalizare, ridicarea bordurilor si s-a balastat soseaua, toate operatiunile fiind executate de douã firme. La încheierea lucrãrilor, pretul total a fost recalculat în jurul cifrei de sase miliarde de lei.
FOTO: Asa aratã strada Abator din tîrgu Neamt

Articol afisat de 1811 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective