Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 19 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Alesii PNL: „Oficial ne merge bine!“

Alesii PNL: „Oficial ne merge bine!“

• primarul Stefan, viceprimarul Stoica si consilierii locali îi vor face campanie electoralã Noricãi Nicolai pentru Parlamentul European • Ludovic Orban: „Atîta timp cît Stefan rãmîne cu noi, va avea sprijin“ •

A fost Liga Alesilor Locali ai PNL la Piatra Neamt. Liberalii de la Bucuresti au reusit sã stea în aceeasi încãpere cu cei de la Piatra Neamt. Conducerea de la Bucuresti pare a nu mai avea nici o problemã cu Gheorghe Stefan, iar acesta, la rîndul sãu, pare sã-si vadã sefii cu ochi mai buni.
Toti alesii locali ai Partidului National Liberal trebuie sã sustinã campania electoralã pentru Parlamentul European, a sintetizat Ludovic Orban cele douã zile de discutii cu primarii, viceprimarii si consilierii PNL. Acesta a mentionat si directiile pe care le vor urma alesii liberali. ÃŽn primul rînd, formarea echipelor pentru strîngerea semnãturilor de sustinere a candidaturii PNL - 500.000 de bucãti din toatã tara, pînã pe 10 martie. Ca presedinte al filialei de la Neamt, Norica Nicolai a anuntat cã norma pe judet este 25.000 de semnãturi, pînã pe 5 martie. „ÃŽn toate localitãtile cu primari si viceprimari PNL, conducerea campaniei electorale va fi a acestora“, a spus Ludovic Orban. Norica Nicolai a anuntat cã, la Neamt, seful campaniei pe judet e presedintele CJ, Vlad Marcoci. Ludovic Orban a vorbit si despre angajamentul pe care alesii PNL trebuie sã si-l ia, acela de a cîstiga europarlamentarele în localitatea lor cu minim 30%. Norica Nicolai vrea în Neamt „mãcar 30 - 35% voturi obtinute pe 13 mai“. Orban a atins si tema implicãrii consilierilor locali si a celor care doresc sã candideze în 2008: ei trebuie sã coordoneze campania pe sectiile de vot. „Rezultatul obtinut va conta la întocmirea listei de candidati la alegerile locale viitoare“, a spus Orban.

Pace si prietenie

Presedintele PNL Neamt, Norica Nicolai, ar vrea sã facã pace cu primarul Stefan, dar numai dacã acesta se delimiteazã de PLD si de sustinerea acestuia declaratã public. „Gheorghe Stefan vãd cã functioneazã pe principiul «adio, dar rãmîn cu tine». Este un lucru pozitiv, însã dacã va rãmîne si faptic în PNL, nu doar scriptic. Sper cã se va împlica în sprijinirea sefului de campanie al PNL pe judetul Neamt“, a declarat Norica Nicolai. Ludovic Orban îl considerã pe primarul Stefan coleg de partid, care la un moment dat s-a lãsat impresionat de PLD, „copilul din flori al lui Traian Bãsescu“. „ÃŽl consider pe Gheorghe Stefan membru al PNL si eu nu îmi atac colegii. Sînt convins cã va alege solutia cea mai bunã, nu doar pentru persoana lui, ci si pentru colegi si chiar pentru comunitate“, a mai spus Ludovic Orban.
La fel de pacifist este si primarul pietrean. „Asta a fost optiunea organizatorilor, sã stau în salã, nu la prezidiu (la Liga Alesilor Locali - n.r.). Eu respect optiunea lor. Unii probabil aveau anumite resentimente, dar e problema lor. Eu nu am. Mi-am dat seama cã aceste adversitãti, aceste rãzboaie nu duc la nimic constructiv“, a spus Gheorghe Stefan. Rãmîne sau pleacã? „Sînt membru PNL. Dacã cei de la Bucuresti vor lua altã decizie, este problema lor. Nu pot sã mã pronunt acum dacã voi pleca din PNL, pentru cã legislatia este de asa naturã“, a spus primarul de Piatra Neamt.

Cine va conduce PNL Neamt?

Pe 9 iunie, liberalii nemteni sînt chemati sã-si aleagã presedintele si biroul politic judetean, ca sã scape de interimat. Si-au anuntat intentia de a candida Vlad Marcoci, Gheorghe Stefan si Dorina Drexler. Norica Nicolai si Ludovic Orban spun la unison cã Stefan e liber sã se înscrie în competitie. Nu e musai sã si cîstige, sustin cei doi. Totodatã, ambii s-au ferit sã spunã dacã Bucurestiul sustine vreun liberal nemtean în fruntea filialei, ca sã nu-i facã vreun rãu. Gheorghe Stefan îsi mentine intentia de a candida. „Dacã voi fi în continuare membru al PNL si nu se vor lua alte mãsuri împotriva mea pînã în iunie, voi candida la conducerea organizatiei judetene PNL Neamt. Dar, pînã în iunie, mai este timp... Eu am spus încã de cînd am demisionat din functiile de la Bucuresti cã doresc sã rãmîn prieten cu toatã lumea. Am demisionat atunci pentru cã eram apropiat al lui Theodor Stolojan si m-am gîndit cã e mai bine sã fac asta, ca sã nu fiu acuzat, apoi, cã sînt un element destabilizator. Dînsii au considerat cã e mai bine sã îmi ia si functia de presedinte de filialã. Au fost ieri (sîmbãtã, n.r.) chestiuni de apropiere de conducerea actualã, în sensul de a mã gîndi sã rãmîn credincios Partidului National Liberal, desi simpatiile, preferintele nu pot fi impuse. A fost, însã, o ofertã de împãcare, iar eu n-am fost niciodatã rãzbunãtor“, a mai spus Gheorghe Stefan.

Consilierii pietreni si supãrarea lor

Liberalii din Consiliul Local Piatra Neamt s-au supãrat pentru cã biroul politic municipal a fost dizolvat fãrã preaviz. „Consilierii locali ar fi trebuit sã se supere cînd nu au participat la sedinte, cînd nu au informat biroul despre hotãrîrile Consiliului Local, cînd bat cîmpii cu multã gratie si incoerentã. Pînã atunci, îi rog sã-si vadã de treaba lor de consilieri locali, sã facã proiecte de hotãrîre cît mai bune, în folosul cetãtenilor, nu al interesului unora. Acesta este mandatul lor în Consiliul Local: mai multã muncã si mai putine vorbe“, a spus presedintele PNL Neamt Norica Nicolai. ÃŽn timp ce Ludovic Orban spune cã „nu existã delict de opinie în PNL“, cã foarte multi liberali au cochetat cu Stolojan si dau înapoi acum pentru cã s-au convins cã Stolojan nu îi duce nicãieri, Norica Nicolai a fost mai transantã: „Nu voi accepta atitudinea de tîrfe pline de respect în declaratiile publice“. Mai exact, seful PNL Neamt nu va tolera ca un membru sã se declare liberal si sã munceascã pentru „inamicul“ PLD.

Administratie printre politicã

Dupã douã zile de discutii, Liga Alesilor Locali liberali a adoptat si rezolutii administrative, printre atîtea probleme politice. Una din ele se referã la centrele de dezvoltare zonalã. Pentru cã din '89 au apãrut decalaje în economia româneascã, LAL va cere sefilor de partid un program de dezvoltare nationalã, concentrat în jurul unor centre de interes - orase si municipii. Statul va asigura infrastructura institutionalã (scoli, institutii, filiale ale descentralizatelor, trezorerie, judecãtorie, Parchet). O altã preocupare se referã la restituirea proprietãtilor. Liga liberalã va cere Guvernului sã completeze mijloacele legale, astfel încît sã nu mai aparã întîrzieri la punerea în posesie, iar restituirea sã se facã si cu costuri mai reduse. Nici dezvoltarea mediului rural n-a fost omisã: Liga cere grãbirea procedurilor Ordonantei 7 (care asigurã comunelor sume importante de bani pentru lucrãri), dar si suplimentarea fondurilor. Vlad Marcoci a spus cã doreste ca proiectele sã înceapã anul acesta, iar cel mai tîrziu anul viitor sã demareze lucrãrile.

Articol afisat de 1634 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective