Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 19 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bila neagrã nu mai e la Macovei

Multã lume pierde de pe urma votului dat, în Senat, luni, împotriva ministrului Monica Macovei. Întîmplarea face cã, în chiar acea zi, cu cîteva ore înainte de vot, am luat masa de prînz, la Strasbourg, alãturi de o duzinã de alti colegi din grupul liberal european, cu Franco Frattini - comisar european pe probleme de Justitie si un vechi suporter al dnei Macovei. Am schimbat trei fraze cu el si, în douã dintre ele, comisarul spunea cã se teme pentru soarta dnei ministru. Cu o sigurantã pe care acum o regret, i-am spus cã nu cred ca ministrul justitiei sã aibã, totusi, probleme în Senat. M-am înselat. Dar problema nu este aceasta; mai important este dacã nu cumva s-au înselat cei care au pornit acest carusel al contestãrii dnei Macovei.
Admit cã partide precum PSD, PRM sau PC nu au motive s-o aibã la inimã pe doamna Macovei. La fel, o parte dintre liberali. Nu discutãm ratiunile acestor rezerve. Dar votul de luni, asa cum a fost el prezentat de media româneascã si asa cum va fi preluat si de presa europeanã (unde nu va face gaurã în cer, dar oricum se va afla despre el), se poate întoarce împotriva întregii clase politice românesti. Oricum imaginea lumii politice autohtone nu este, în România, una strãlucitã. Nici europenii nu-si iubesc politicienii - dar la noi este încã si mai mult. Or, pe acest fond de neîncredere, votul din Senat nu face altceva decît sã facã din ministrul Justitiei o victimã a unei clase politice care nu se vrea amenintatã de încercãrile de curãtire pe care dna Macovei se presupune cã le-ar fi întreprins. Am convingerea cã premierul Tãriceanu nu o va demite pe doamna ministru. Totusi, în perioada urmãtoare nu protestele comisarului Frattini - care au si venit imediat, cum era de asteptat - sînt esentiale, ci impresia pe care acest eveniment a lãsat-o printre români.
Iatã care cred eu cã este aceastã impresie. În rîndul celor care desconsiderã clasa politicã (si sînt multi, la noi), PSD, PRM si PC pierd pentru cã oricum sînt vãzute ca cele care au aprins focul la rugul dnei ministru. PNL pierde si el, pentru cã nimeni nu poate înlãtura bãnuiala cã unii dintre senatorii sãi au votat împotriva dnei Macovei. Si pierde si PD: pe de-o parte, partidul dlui Boc apare ca fiind incapabil sã-si protejeze un ministru (care, chiar dacã nu e membru al acestui partid, este în teorie sprijinit de el), iar pe de altã parte este, din pãcate, posibil ca si din rîndurile senatorilor PD sã se fi rãtãcit în urnã vreun vot împotrivã. Într-un cuvînt - si m-am convins de acest lucru prin trei-patru telefoane date în tarã, marti seara, la oameni a cãror singurã legãturã cu politica este cã o privesc la televizor - singurul care pare a fi rãmas categoric solidar cu Monica Macovei este presedintele Traian Bãsescu - al cãrui discurs în fata Camerelor, la ora la care scriu, este încã asteptat.
Repet: în mod cert, premierul Tãriceanu nu-l va demite pe ministrul Justitiei. Dar bila neagrã ce i-a fost datã dnei Macovei, luni, în Senat, are toate sansele sã se întoarcã împotriva întregii clase politice, Putere si Opozitie deopotrivã.

Articol afisat de 1607 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Adrian CIOROIANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective