Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 17 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Oncologia a primit medicamentele pentru februarie

• se pare cã vina pentru întîrziere a apartinut Casei Nationale a Asigurãrilor de Sãnãtate care a transmis distribuitorilor tardiv comenzile primite din teritoriu

Toti bolnavii de cancer care figureazã în evidentele de specialitate ale Spitalului Judetean de Urgentã Neamt vor beneficia, pînã la sfîrsitul lunii, de tratamentul adecvat. Sectia Oncologie a Spitalului Judetean de Urgentã Neamt a primit, ieri, întreaga cantitate de medicamente comandatã, aferentã lunii în curs. Se pare astfel cã doctor Doinita Vararu Gavrilescu, sefa acestei sectii, a avut dreptate atunci cînd a afirmat cã distribuitorii de medicamente oncologice au întîrziat cu livrarea pentru cã reprezentantii Casei Nationale de Asigurãri de Sãnãtate nu au trimis în timp util comenzile primite de la medicii din teritoriu. Ceea ce ar putea însemna cã scandalul fãcut de conducerea Casei Nationale de Asigurãri de Sãnãtate, atunci cînd doctorita Vararu a semnalat presei lipsa unor importante produse oncologice si controlul efectuat, zilele trecute, are un alt substrat.
Reamintim cã, marti, 13 februarie, în jurul orei 15.30, o echipã alcãtuitã din reprezentanti ai Casei de Asigurãri de Sãnãtate si ai Autoritãtii de Sãnãtate Publicã Neamt s-a deplasat la Spitalul Judetean de Urgentã Neamt si a demarat verificãrile stocurilor de medicamente specifice bolnavilor de cancer, precum si a evidentelor consumului acestora. Mai mult decît atît, echipa de control a solicitat o notã explicativã din partea doctoritei Doinita Vararu Gavrilescu, sefa sectiei Oncologie a celei mai mari unitãti sanitare din judet, care „a îndrãznit“ sã spunã cã din farmacia unitãtii lipsesc opt tipuri de produse oncologice de linia a II-a si, astfel, bolnavii cãrora ar trebui sã le fie administrate respectivele medicamente sînt reprogramati la curele de citostatice. Sefa sectiei Oncologie a mai arãtat, în nota explicativã cã, în cîteva zile, farmacia spitalului va epuiza alte cinci tipuri de citostatice din linia I.
Sustinînd cã aprovizionarea Oncologiei cu toatã medicatia necesarã comandatã s-a fãcut în ianuarie, conducerea CNAS a dispus efectuarea unui control al stocului de medicamente din respectiva sectie si din farmacia unitãtii.
În timpul verificãrilor fãcute de cãtre reprezentantii CAS Neamt, acestia au constatat cã la anumite medicamente pentru cancer erau stocuri foarte mari, iar 14 tipuri de medicamente, din 60-70 specifice, lipseau. Concluzia economistei Gabriela Zamfir, director adjunct al CAS Neamt, ori mai degrabã varianta conducerii CNAS a fost aceea cã doctor Doinita Vararu nu a apreciat foarte exact necesarul de medicamente si nu a comandat cît a trebuit.
Pe de altã parte, reprezentantii CNAS sustineau cã, în cursul lunii ianuarie, farmacia Spitalului Judetean Neamt a fost aprovizionatã cu produse oncologice în valoare de 3,2 miliarde de lei. Fapt întru totul adevãrat, numai cã acele medicamente reprezentau comanda pe luna ianuarie, venitã cu întîrziere si în douã transe. O parte pe 10 ianurie, la solicitarea expresã a doctoritei Vararu, care la data respectivã nu mai avea deloc medicatie specificã, iar cealaltã parte, pe 25 ianuarie. Pe 25 ianuarie, doctor Vararu a fãcut comanda de medicamente pentru luna februarie, iar livrarea s-a fãcut abia ieri.

Articol afisat de 1458 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective