Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Drexler, pe picior de plecare?

Drexler, pe picior de plecare?

• se pare cã Dorina Drexler va fi înlocuitã la sefia Inspectoratului Scolar de profesorul de fizicã Mihai Lãcãtusu • se discutã si despre posibile înlocuiri ale directorilor Ioan Buftea (Directia Silvicã), Titi Tãnase (Directia de Finante), Titela Popescu (AJOFM) si Daniela Soroceanu (Casa de Asigurãri) • oficial, presedintele PNL Neamt asteaptã impresiile ministrilor de resort înainte de a le retrage sprijinul politic directorilor de descentralizate •

Profesorul Dorina Drexler este la un pas mic de a pleca din fruntea Inspectoratului Scolar Judetean. Se pare cã pe baza principiului „noi v-am pus acolo, noi vã dãm jos“, cei cinci din conducerea interimarã a PNL Neamt au hotãrît sã ia mãsuri împotriva unor directori liberali de descentralizate, printre care se aflã si inspectorul scolar general. Surse din cadrul filialei judetene a PNL sustin cã Dorinei Drexler i se aduc reprosuri atît pe linie de partid, cît si pentru activitatea din ISJ. ÃŽn plan politic se vehiculeazã cã sefa Inspectoratului nu s-ar fi evidentiat cu nici un proiect propriu, iar la institutia pe care o conduce ar fi avut prea multe „clinciuri“ cu subordonatii, lucru care s-ar fi rãsfrînt negativ asupra partidului din care face parte. Potrivit bursei zvonurilor, PNL Neamt i-a gãsit înlocuitor: profesorul de fizicã Mihai Lãcãtusu si, deja, numele acestuia a fost înaintat conducerii centrale spre analizã si aprobare, iar rãspunsul urmeazã sã soseascã în curînd. Mihai Lãcãtusu a fost directorul Liceului de Informaticã în perioada 1986-1989, este în prezent profesor de fizicã la Colegiile Nationale „Calistrat Hogas“ si „Petru Rares“ si a mai fost inspector scolar general la ISJ Neamt în urmã cu cîtiva ani, ba chiar unul bun, dupã cum spun cei care îl cunosc.
ÃŽn afara ISJ Neamt, alte patru institutii fac obiectul unor discutii legate de schimbarea conducerii, datoritã campaniei de curãtenie internã începutã de PNL Neamt. Sînt luati în vizor directorii Ioan Buftea (Directia Silvicã), Titi Tãnase (Directia de Finante), Titela Popescu (AJOFM) si Daniela Soroceanu (Casa de Asigurãri de Sãnãtate). Se pare cã sefului de la Finante i-au fost trecute pe rãboj problema titlurilor de trezorerie si rambursarea uriasã de TVA în cazul IDAC. Directoarei peste somerii judetului i s-ar imputa problemele avute cu masina institutiei, atît legate de sofer, cît si de folosirea autoturismului în scopuri pur personale. Numele presedintelui CJAS, Daniela Soroceanu, apare pe lista posibililor înlocuiti datoritã semnãturilor pe care se spune cã le-ar fi strîns prin institutie pentru înfiintarea Partidului Liberal Democrat. Asta, desi se spune cã ar mai fi si alti sefi care au fãcut acelasi lucru prin descentralizatele nemtene. Pe cale de consecintã, pare logicã asertiunea sustinutã de actuala conducere PNL: nu este normal ca persoanele în cauzã sã fie membri ai PNL si în acelasi timp sã dea semnãturi de ajutor altor formatiuni politice. Presedintele interimar al PNL Neamt, Norica Nicolai, spune cã nu va fi luatã nici o decizie înainte de a analiza foarte bine cazurile directorilor. ÃŽn principiu, orice sef de institutie descentralizatã poate fi înlocuit dacã i se gãseste ceva „defectuos“ în management. Asta presupune ca în judetul Neamt sã descindã, în perioada urmãtoare, mai multe comisii de control venite de la ministerele de resort. Senatorul Norica Nicolai rãmîne, deocamdatã, rezervatã în declaratiile oficiale: „Dupã cum stiti, am cerut directorilor institutiilor descentralizate care sînt membri ai PNL sã îsi prezinte raportul de activitate. O parte din rapoarte au fost depuse si le vom analiza. Avem, însã, suficiente semnale publice cum cã activitatea unora din ei nu este satisfãcãtoare. Voi încerca discutii cu ministrii de resort, iar la sfîrsitul sãptãmînii viitoare mã voi putea pronunta asupra posibilitãtii de a le retrage sprijinul politic“.

Articol afisat de 2932 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 14.02.2007 14:59
Doliu judetean!
Condoleante doamnei drexler pentru aceasta nedreptate care i se face! Propun arborarea steagului in berna in toate scolile din Neamt, iar elevii sa stea trei zile in picioare in semn de reculegere!
Sticle de vin si artificii pe tristu-i fotoliu!
Ad�ugat de individ la data 14.02.2007 16:55
Icoana facatoare de minuni
Se spune ca, in urma cu vreo trei saptamani Dorina DREXLER ar fi vizitat Liceul Stefan cel Mare din Tg. Neamt. In semn de adulare, una dintre acolitele ei unsa in functia de director ar fi luat cu bani de la parinti o icoana si a daruit-o preainaltei sefe. Se pare ca acea icoana este facatoare de minuni pentru ca la 40 de zile de la primirea ei, stareta invatamantului nemtean, Dorina Luminita Drexler scapa de MAGIA NEAGRA a ISJ-ului. Intrebarea este : Nu cumva icoana apartinea unui alt cult religios?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective