Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 12 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dizolvãri la nivel înalt în PNL Neamt

• birourile de conducere ale filialelor Piatra Neamt si Tîrgu Neamt au fost dizolvate • propunerile de interimari au luat calea capitalei pentru validare • liderii PNL trebuie sã se pronunte si asupra situatiei liberalului Gheorghe Stefan • conducerea partidului considerã cã el nu mai are calitatea de membru PNL deoarece sustine doctrina altei formatiuni politice • „sînt membru PNL cu cotizatia plãtitã la zi“, replicã Gheorghe Stefan •

Conducerea interimarã a filialei Neamt a Partidului National Liberal a hotãrît sã dizolve birourile de conducere de la Piatra Neamt si Tîrgu Neamt. Decizia a fost luatã în urmã cu douã zile, cînd în urbea de sub Pietricica a sosit presedintele interimar al PNL Neamt, senatorul Norica Nicolai. „La Tîrgu Neamt, biroul nu mai putea functiona legal, deoarece foarte multi au demisionat si nu se îndeplineau prevederile statutare. La Piatra Neamt, situatia a fost asemãnãtoare. Marea majoritate a membrilor biroului au pãrãsit partidul. Totodatã, am constatat cã o parte a membrilor, care au si functie de consilier local, nu au respectat sarcinile trasate de partid pentru solutionarea problemei sediului organizatiei judetene“, a declarat senatorul Norica Nicolai. Alte sanctiuni împotriva liberalilor neascultãtori din Consiliul Local Piatra Neamt nu au fost luate încã, însã noul birou de conducere a PNL Piatra Neamt va analiza situatia si va lua o decizie cît de curînd.
Propunerile pentru birourile interimare ale liberalilor la Piatra Neamt si Tîrgu Neamt au fost trimise la Bucuresti pentru a fi validate. La Piatra Neamt, presedinte interimar este nominalizat senatorul Serban Strãtilã. Validarea ar urma sã vinã cel tîrziu mîine, pentru cã Delegatia Permanentã a PNL se întruneste astãzi în sedinta sãptãmînalã. Dacã nu, rãspunsul va veni cel mai tîrziu sãptãmîna viitoare.
Odatã cu numele interimarilor, a plecat la Bucuresti si o hîrtie prin care filiala judeteanã solicitã sefilor sã decidã care va fi situatia primarului Gheorghe Stefan. „Am constatat cã domnul Gheorghe Stefan, prin declaratiile sale publice de sustinere a PLD, se situeazã în afara Partidului National Liberal si am solicitat conducerii centrale sã ia o decizie în aceastã privintã. Sperãm cã asta se va întîmpla în cadrul sedintei de luni a Delegatiei Permanente a partidului“, a mai spus senatorul Norica Nicolai. Un alt membru din conducerea interimarã a PNL Neamt, senatorul Serban Strãtilã, a explicat de ce Bucurestiul trebuie sã aibã cuvîntul final în cazul primarului Stefan: „Sustinînd public doctrina si ideile altui partid, în acest caz PLD, domnul Gheorghe Stefan se aflã în situatia prevãzutã de articolul 14, litera c, din noul statut al partidului, care spune cã se poate pierde calitatea de membru prin aderarea la un alt partid sau sustinerea publicã a unui alt partid. Deoarece nu avem încã redactat regulamentul de aplicare a noului statut, nu se poate lua o decizie în plan local si atunci am solicitat conducerii centrale sã ia mãsuri în privinta domnului Stefan“. Dacã situatia primarului va intra în discutie astãzi, hotãrîrea Delegatiei Permanente a PNL va ajunge la Neamt într-o zi, cel mult douã. Dacã va fi amînatã pentru sedinta viitoare, mai dureazã o sãptãmînã. Cît priveste situatia sa, Gheorghe Stefan a avut de fãcut un singur comentariu: „Sînt membru PNL cu cotizatia plãtitã la zi“.

Articol afisat de 1928 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective