Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Centrul „Carmen Saeculare“, împrãstiat la trei adrese

• o parte sînt în sediul Fundatiei de ÃŽngrijiri Comunitare, altii s-au mutat în Piata Mihail Kogãlniceanu, iar o parte continuã sã coabiteze cu PNL

Unii dintre angajatii Centrului de Culturã si Arte „Carmen Saeculare“ s-au mutat, ieri, de pe bulevardul Republicii nr. 26, în Piata Mihail Kogãlniceanu, lîngã sediul Partidului Democrat. Altii au rãmas în douã birouri si într-o magazie a fostului sediu, dar vor functiona la un loc cu membrii Partidului National Liberal, care îsi au birourile în douã încãperi - situate la stradã, proaspãt eliberate de cãtre unii reprezentanti ai Centrului. Alti angajati de la „Carmen Saeculare“ îsi au locul de muncã de mai multã vreme în clãdirea în care functioneazã Fundatia de ÃŽngrijiri Comunitare. Constantin Alupului Rus, directorul Centrului de Cultura si Arte „Carmen Saeculare“, a declarat: „Am eliberat douã birouri si acum mai avem la dispozitie douã încãperi si o magazie, toate în partea din spate a clãdirii. Vom rãmîne cîtiva din institutie acolo, pe Republicii, pînã cînd vom primi un sediu normal. Pentru noi, rezolvarea înseamnã sã ni se dea Cinematograful Cozla, în care sã înfiintãm un centrul cultural european, în cadrul cãruia sã ne încadrãm si noi. Pînã atunci, rãmînem împãrtiti în trei directii si asta nu e bine deloc pentru desfãsurarea activitãtii noastre, dar acestea sînt vremurile“, a declarat Constantin Alupului Rus.
Liberalii nemteni au primit casã de la Consiliul Local pe 21 decembrie 2006, în baza unei hotãrîri emise de legislativul pietrean. Asta s-a întîmplat la interval de o sãptãmînã dupã ce au fost somati sã evacueze sediul PNL Neamt din bulevardul Republicii nr. 5, pentru cã le expirase contractul de un an de zile si aveau restante la plata chiriei. Cu avizul consilierilor, liberalii au liber sã se stabileascã pe partea cealaltã a strãzii, în imobilul în care a functionat Centrul „Carmen Saeculare“. Pe 15 decembrie, Norica Nicolai a trimis adresã Primãriei în calitate de presedinte interimar al PNL Neamt, solicitînd respectarea legii partidelor politice, deci acordarea unui spatiu în care sã functioneze formatiunea. ÃŽn baza acesteia, a prevederilor legale, dar si a faptului cã în fostul sediu PNL urma sã se mute un ONG, primarul Gheorghe Stefan a initiat un proiect de Hotãrîre de Consiliu Local pentru ca liberalii din judet sã primeascã spatiul din bulevardul Republicii nr. 22. Legislativul local nu a avut nici o obiectiune. PNL Neamt ar trebui sã se mute în casã nouã de pe 1 februarie 2007 si va plãti o chirie de 2.000 de lei vechi pe metru pãtrat, plus un coeficient de amplasare în zona cea mai bunã a orasului.
Fostul cãmin, din Republicii 5, gãzduieste în baza unui contract de închiriere filiala Asociatiei Euro 26 România, care gestioneazã, în tara noastrã, cardurile „Euro 26“ (un instrument european girat de institutiile UE si destinat tinerilor).

Articol afisat de 1495 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective