Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dublã tragedie la „Trei Iazuri“

• un camion Volvo a „spulberat“ un Opel Frontera pãtruns pe contrasens • soferul profesionist, din Tîrgu Neamt, nu a putut face nimic sã evite impactul • persoanele din masina de teren, din Iasi, au murit pe loc • una dintre victime era functionar la Directia Snitar Veterinarã •

Cel mai grav accident rutier de anul acesta, soldat cu decesul a douã persoane si pagube materiale de zeci de mii de euro, s-a petrecut joi dupã-amiazã, 8 februarie, pe soseaua europeanã care leagã Romanul de Iasi, la limita judetului Neamt. Victimele au fost doi tineri ieseni, Mihaela Munteanu, în vîrstã de 32 de ani, inspector la Biroul de Audit al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi, respectiv sotul unui medic veterinar concesionar. Cei doi circulau spre Roman cu o masinã de teren marca Opel Frontera, la volan fiind bãrbatul, Dan Aurelian Frãsineanu, în vîrstã de 35 de ani, care, pe un sector de drum într-o usoarã curbã la stînga, a pierdut controlul asupra masinii, din cauza vitezei excesive. Bolidul a pãtruns pe contrasens, zdrobindu-se de un TIR înmatriculat în Neamt. Autocamionul marca Volvo apartine firmei Asiri International SRL din municipiul resedintã de judet. Autospeciala era condusã de cãtre Stelicã Apostol, în vîrstã de 39 de ani, din orasul Tîrgu Neamt. Concluziile lucrãtorilor Compartimentului Drumuri Nationale-Europene, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Iasi, care au efectuat cercetarea la fata locului, au fost dure: victimele nu au avut nici o sansã, din cauza vitezei mari de deplasare. Dubla tragedie, petrecutã în apropierea bazinului piscicol de la „Trei Iazuri“, a îndoliat DSVSA Iasi, Mihaela Munteanu fiind una dintre cele mai respectate functionare. Cu o searã înaintea nenorocirii, aceasta se învoise de la conducerea institutiei, mentionînd cã a doua zi va ajunge mai tîrziu la serviciu, pentru cã vrea sã meargã la un terapeut.
În cele din urmã, trupurile neînsufletite au ajuns la Servicul de Medicinã Legalã Iasi, în vederea efecuãrii necropsiei. Impactul dintre cele douã autoturisme a fost foarte violent, iar Mihaela Munteanu si Dan Frãsineanu si-au pierdut vietile instantaneu, cu toate cã purtau centurile de sigurantã. Masina de teren a fost distrusã în proportie de 65%, avarii însemnate înregistrînd si autocamionul marca Volvo.
Reamintim cã zona în care s-a petrecut accidentul este una dintre cele mai periculoase de pe soselele europene din tarã, starea foarte bunã a carosabilului îndemnînd soferii sã calce prea tare pedala de acceleratie. Numãrul mare de cruci de pe marginea drumului stã mãrturie acestui fapt. Reamintim un alt asemenea „exemplu“, înregistrat în urmã cu trei ani, la cîtiva kilometri distantã de „Trei Iazuri“, un sofer bãcãuan murind pe loc dupã ce Dacia i s-a zdrobit de un autocar pietrean care fãcea curse pînã în Campusul „Tudor Vladimirescu“ din Iasi.

Articol afisat de 3626 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective