Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 9 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Universidad Burgos, volei spectacol în Sala Ceahlãul

• Unic-LPS Piatra Neamt - Universidad Burgos 1-3 (14-25, 17-25, 27-25, 17-25) • „am fost o echipã timoratã“, a declarat Angelica Chivorchian • returul se va juca peste o sãptãmînã, în Spania •

Unic-LPS Piatra Neamt a fost învinsã de Universidad Burgos în mansa I a sferturilor de finalã ale Cupei Confederatiei Europene de Volei, în jocul disputat, miercuri searã, în Sala Ceahlãu. S-a terminat 1-3, dupã un meci în care ibericele au jucat parcã alt volei decît cel vãzut pe meleaguri românesti, dar mai ales în Piatra Neamt. De mult o formatie nu a mai impresionat în Sala Ceahlãul, indiferent de sport. A fãcut-o Universidad Burgos. Multã fortã în atacuri, precizie de ceasornic elvetian la serviciu si intuitie maximã la blocaj. Totul în regim de vitezã si cu o concentrare de 100% pe toatã durata meciului. Acesta a fost meniul servit de iberice unei formatii românesti aflate la momentul de apogeu al istoriei sale europene. „Am fost o echipã fãrã curaj si foarte timoratã“, a tras conchis, la finalul meciului, Angelica Chivorchian. Si este cea mai bunã concluzie. Parcã prea mult respect pentru adversar. S-a mai vãzut si acuratetea paselor ridicãtoarei de la Burgos, care a gãsit în dese rînduri posibilitãti de a destabiliza defensiva românã. Si cum Unicul a condus pentru prima datã în acest meci abia în setul trei, cu 2-1, concluzia este cã, în Spania, totul va fi mult mai dificil.
Echipa antrenatã de Aurel Cazacu si Viorel Rosioru nu trebuie, însã, blamatã. A realizat cea mai mare performantã pentru voleiul nemtean, iar acest lucru înseamnã mult pentru o echipã alcãtuitã numai din românce. „Felicit echipa adversã si antrenorul pentru voleiul arãtat. Am întîlnit, astãzi, o selectionatã mondialã“, au fost cuvintele lui Vasile Ouatu, presedintele de onoare al Unicului. Si a avut dreptate cînd a mai spus cã performantã la nivel de club pe plan european se face numai dacã aduni jucãtori foarte buni din mai multe colturi ale lumii.
Seturile 1 si 2 au fost fãrã istoric. Universidad Burgos a servit tare si precis, a profitat de numeroasele greseli la preluare ale „unicelor“ si astfel s-au distantat pe tabela de marcaj. La 2-0 la seturi, româncele au realizat cã nu mai au ce pierde. Au intrat în teren mai conectate, au prins curaj si au condus în final de set cu 20-17 si 21-18. Vrînd sã nu stea mai mult de trei seturi în Sala Ceahlãul, ibericele au avut o revenire, au egalat la 22, dar pînã la urmã au fost nevoite sã accepte sã intre în teren si pentru setul 4. Istoria din primele douã pãrti s-a repetat, iar Unicul s-a înclinat. „Avînd în vedere cã ele au mai cîstigat si în optimi în deplasare, iar apoi au pierdut acasã, mai pãstrãm sperante cã în Spania putem întoarce soarta calificãrii“, a mai precizat Chivorchian. Nimic nu este imposibil, dar parcã la Burgos se va opri parcursul în Europa al Unicului. Partea spaniolã a fost de pãrere cã se joacã încã locul în Final Four (n.r. - turneul final al Cupei CEV), dar sigur va privi cu si mai multã atentie returul, pentru a nu mai avea emotii.
Unicului pare a-i rãmîne luptele din campionat si din Cupa României. Dacã va învinge mîine pe Stiinta Bacãu, atunci îsi va asigura o nouã prezentã în cupele europene si în sezonul 2007-2008.

Articol afisat de 1542 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective