Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bani „îngropati“ la unitatea de asistentã medico-socialã Bicaz

• de doi ani imobilul stã nefolosit • Guvernul a alocat suma de 3,360 miliarde lei vechi pentru reparatia si amenajarea spatiului • lucrãrile au început în luna octombrie a anului 2004 si au fost finalizate la începutul lui 2005 •

Patru miliarde de lei s-au bãgat la Bicaz, în reabilitarea unui imobil în care sã functioneze unitatea de asistentã medico-socialã. Din pãcate, la doi ani de la finalizarea lucrãrilor, în imobilul respectiv nu s-a miscat un deget. S-ar fi rezolvat multe probleme cu aceste fonduri, 3,5 miliarde de lei fiind contributia Ministerului Sãnãtãtii, iar diferenta reprezentînd finantarea de la bugetul local al orasului Bicaz. Pentru ca totusi imobilul reabilitat sã nu se degradeze datoritã neutilizãrii, marti, 6 februarie, în orasul de lîngã baraj s-a deplasat prefectul Toader Mocanu, însotit de reprezentanti ai Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, ai Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Neamt si ai Directiei de Muncã, Solidaritate Socialã si Familie Neamt, analizîndu-se la fata locului cum stau lucrurile. Prefectul a afirmat cã investitia fãcutã, pînã acum, în reabilitarea spatiului necesar functionãrii unitãtii medico-sociale, în valoare de aproximativ 400.000 lei (patru miliarde de lei vechi), trebuie sustinutã în continuare de autoritãtile judetene si de Primãrie, astfel încît aceasta sã poatã oferi serviciile sociale pentru care a fost înfiintatã, unui numãr de 50 de beneficiari.
„ÃŽn acest moment, avem spatiu amenajat. De asemenea, avem asigurate din bugetul Ministerului Sãnãtãtii cheltuielile de personal si cele pentru medicamente si materiale sanitare, în valoare totalã de de 3.830.000 RON/ an. Iar, pentru asigurarea cheltuielilor de hranã si utilitãti, primarul orasului Bicaz, Constantin Catrinoiu, s-a arãtat deschis sã analizeze în cadrul Consiliului Local posibilitatea de a contribui cu o sumã de aproximativ 70.000 RON/ an“, a declarat prefectul Mocanu.
Drept urmare, prin asigurarea cheltuielilor de personal, a contributiei primãriei si a persoanelor beneficiare care au un venit minim sigur, unitatea poate sã functioneze. Initial, centrul va fi deschis pentru un numãr mai mic de locuri, urmînd ca, treptat, sã se ocupe întreaga capacitate de 50 de locuri.
Potrivit HG 1007/ 2005 privind modificarea HG nr. 539/2005 pentru aprobarea nomenclatorului institutiilor de asistentã socialã, centrele de asistentã medico-socialã oferã gãzduire temporarã, asistentã medicalã si îngrijire si suport emotional si, dupã caz, consiliere psihologicã.
Prin ordinul Ministerului Sãnãtãtii 346/ 2003 privind aprobarea structurii organizatorice a unitãtilor sanitare din judetul Neamt, s-a decis ca paturile de spital rãmase disponibile sã fie reorganizate în unitãti de asistentã medico-socialã. Autoritatea de Sãnãtate Publicã Neamt si cu autoritãtile judetene si locale au stabilit ca aceastã unitate sã fie situatã în Spitalul Orãsenesc Bicaz. Unitatea a fost înfiintatã prin HCL Bicaz nr. 111/ 2003. Consiliul Local a fãcut o analizã a cheltuielilor necesare pentru repararea si amenjarea spatiului pe care a trimis-o Ministerului Muncii, Solidaritãtii Sociale si Familiei, iar Autoritatea de Sãnãtate Publicã a pregãtit documentatia necesarã obtinerii avizelor de înfiintare, din partea MS si MAI.
Prin HGR 781/2004, Guvernul a alocat suma de 3,360 miliarde lei vechi pentru reparatia si amenajarea spatiului pentru aceastã unitate de asistentã medico-socialã, bani derulati prin Ministerul Muncii, Solidaritãtii Sociale si Familiei. Lucrãrile au început în luna octombrie a anului 2004 si au fost finalizate la începutul lui 2005.

Articol afisat de 1547 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective