Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Căutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Pagină Optiuni pagină
Adaugă in Favorites Adaugă in Favorites
Setează Pagină de start Setează Pagină de start
Tipăreste pagina Tipăreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sănătate 7 Februarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Virozele nu cedează

• numărul nemtenilor diagnosticati cu afectiuni respiratorii se mentine ridicat • chiar dacă, fată de săptămîna anterioară de raportare, numărul total al cazurilor a scăzut usor, a crescut numărul bolnavilor cu astfel de probleme care au necesitat internare • în spitale se mentin măsurile de semi-carantină •

Starea de alertă determinată de numărul semnificativ de nemteni diagnosticati cu infectii respiratorii se mentine în judet. Chiar dacă, fată de săptămîna anterioară, a scăzut numărul total al cazurilor de infectii respiratorii înregistrate, cel al pacientilor internati cu astfel de probleme a crescut, ceea ce indică faptul că, în multe situatii, evolutia bolii s-a agravat.
Conform statisticilor întocmite de Autoritatea de Sănătate Publică, în săptămîna 29 ianuarie - 4 februarie au fost înregistrate 2.029 cazuri de infectii respiratorii, cu 630 mai putine decît în cea anterioară. 1.281 nemteni au fost diagnosticati cu viroză respiratorie, 746 cu pneumonie si doi cu gripă. Fată de săptămîna precedentă, numărul virozelor a scăzut cu 357, iar cel al pneumoniilor s-a diminuat cu 271. În ultima săptămînă de raportare, au fost înregistrate două suspiciuni de gripă, în timp ce în anterioara au fost patru. Pacientii suspectati de gripă sînt adulti din categoria de vîrstă 45-64 de ani.
Tot din datele centralizate de la medicii specialisti reiese că, fată de săptămîna anterioară, a crescut cu 60 numărul pacientilor cu infectii respiratorii a căror stare reclama internarea în spital si administrarea unui tratament complex, pe bază de antibiotice.
De la începutul sezonului rece 2006-2007, au fost înregistrati în evidentele medicale peste 25.000 de nemteni cu afectiuni respiratorii, dar numai 10 dintre acestia au fost diagnosticati cu gripă. Cei mai afectati de aceste infectii respiratorii sînt copiii si vîrstnicii, precum si persoanele care suferă de boli cronice si au sistemul imunitar slăbit.
Reamintim că, îngrijorati de cresterea vertiginoasă a numărului nemtenilor diagnosticati cu afectiuni respiratorii, medicii epidemiologi din cadrul Departamentului Medicină Preventivă
au impus adoptarea unor măsuri, în spitalele din judet, care au ca scop evitarea intrării în contact a bolnavilor internati cu persoanele venite din afară, care ar putea fi purtătoare de virusi ai bolilor respiratorii. Prin urmare, accesul vizitatorilor în unitătile spitalicesti a fost limitat, personalul medical este supus zilnic triajului, iar cei care prezintă simptome ale infectiilor respiratorii sînt izolati la domiciliu. Cadrele medicale din spitale sînt obligate ca, în afară de halat si mănusi, să poarte mască la gură. Farmaciile spitalelor trebuie să îsi verifice stocurile de medicamente destinate tratării afectiunilor respiratorii si, dacă este cazul, să le completeze.
Din cauză că vremea s-a încălzit, iar elevii si prescolarii sînt în vacantă, medicii se asteaptă ca, în cursul acestei săptămîni si chiar în cea viitoare, numărul bolnavilor cu probleme respiratorii să crească.

Articol afisat de 1320 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politică Stiri Politică
Stiri Sănătate Stiri Sănătate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totală sau partială a materialelor este permisă numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective