Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 7 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Virozele nu cedeazã

• numãrul nemtenilor diagnosticati cu afectiuni respiratorii se mentine ridicat • chiar dacã, fatã de sãptãmîna anterioarã de raportare, numãrul total al cazurilor a scãzut usor, a crescut numãrul bolnavilor cu astfel de probleme care au necesitat internare • în spitale se mentin mãsurile de semi-carantinã •

Starea de alertã determinatã de numãrul semnificativ de nemteni diagnosticati cu infectii respiratorii se mentine în judet. Chiar dacã, fatã de sãptãmîna anterioarã, a scãzut numãrul total al cazurilor de infectii respiratorii înregistrate, cel al pacientilor internati cu astfel de probleme a crescut, ceea ce indicã faptul cã, în multe situatii, evolutia bolii s-a agravat.
Conform statisticilor întocmite de Autoritatea de Sãnãtate Publicã, în sãptãmîna 29 ianuarie - 4 februarie au fost înregistrate 2.029 cazuri de infectii respiratorii, cu 630 mai putine decît în cea anterioarã. 1.281 nemteni au fost diagnosticati cu virozã respiratorie, 746 cu pneumonie si doi cu gripã. Fatã de sãptãmîna precedentã, numãrul virozelor a scãzut cu 357, iar cel al pneumoniilor s-a diminuat cu 271. În ultima sãptãmînã de raportare, au fost înregistrate douã suspiciuni de gripã, în timp ce în anterioara au fost patru. Pacientii suspectati de gripã sînt adulti din categoria de vîrstã 45-64 de ani.
Tot din datele centralizate de la medicii specialisti reiese cã, fatã de sãptãmîna anterioarã, a crescut cu 60 numãrul pacientilor cu infectii respiratorii a cãror stare reclama internarea în spital si administrarea unui tratament complex, pe bazã de antibiotice.
De la începutul sezonului rece 2006-2007, au fost înregistrati în evidentele medicale peste 25.000 de nemteni cu afectiuni respiratorii, dar numai 10 dintre acestia au fost diagnosticati cu gripã. Cei mai afectati de aceste infectii respiratorii sînt copiii si vîrstnicii, precum si persoanele care suferã de boli cronice si au sistemul imunitar slãbit.
Reamintim cã, îngrijorati de cresterea vertiginoasã a numãrului nemtenilor diagnosticati cu afectiuni respiratorii, medicii epidemiologi din cadrul Departamentului Medicinã Preventivã
au impus adoptarea unor mãsuri, în spitalele din judet, care au ca scop evitarea intrãrii în contact a bolnavilor internati cu persoanele venite din afarã, care ar putea fi purtãtoare de virusi ai bolilor respiratorii. Prin urmare, accesul vizitatorilor în unitãtile spitalicesti a fost limitat, personalul medical este supus zilnic triajului, iar cei care prezintã simptome ale infectiilor respiratorii sînt izolati la domiciliu. Cadrele medicale din spitale sînt obligate ca, în afarã de halat si mãnusi, sã poarte mascã la gurã. Farmaciile spitalelor trebuie sã îsi verifice stocurile de medicamente destinate tratãrii afectiunilor respiratorii si, dacã este cazul, sã le completeze.
Din cauzã cã vremea s-a încãlzit, iar elevii si prescolarii sînt în vacantã, medicii se asteaptã ca, în cursul acestei sãptãmîni si chiar în cea viitoare, numãrul bolnavilor cu probleme respiratorii sã creascã.

Articol afisat de 1743 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective