Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pietonii, în topul victimelor accidentelor de circulatie

Pietonii, în topul victimelor accidentelor de circulatie

• statisticile aratã cã una din douã victime ale accidentelor de circulatie face parte din categoria pietonilor • anul trecut, 32 de pietoni au pierit în evenimente rutiere •

Statistica privind evenimentele rutiere, petrecute în 2006 în judetul Neamt, îngrijoreazã mai ales prin numãrul mare de victime din rîndul pietonilor. Astfel, cifrele aratã cã una din douã victime ale accidentelor rutiere face parte din rîndul pietonilor. În anul 2006, pe raza judetului Neamt au avut loc 530 de accidente de circulatie, care s-au soldat cu 66 de morti, 88 de rãniti grav si 505 de rãniti usor. În 254 de accidente, ceea ce reprezintã 47,9 %, victime au fost pietonii, urmãrile fiind deosebit de grave; 32 de morti, 31 de rãniti grav si 202 de rãniti usor.
În mediul urban, s-au înregistrat 121 de accidente cu victime din rîndul pietonilor, ce s-au soldat cu 10 morti, 11 rãniti grav si 106 rãniti usor.
În mediul rural, au avut loc 133 de accidente cu victime din rîndul pietonilor( 22 morti, 20 rãniti grav si 96 rãniti usor)
Statistica aratã cã din vina pietonilor au avut loc 147 accidente de circulatie, acestea soldîndu-se cu 25 de morti, 25 de rãniti grav si 100 rãniti usor. Politistii afirmã, în urma anchetelor desfãsurate, cã fãrã vina pietonilor s-au produs 107 accidente de circulatie, acestea soldîndu-se cu 7 morti, 6 rãniti grav si 102 de persoane rãnite usor.
Cum în ultimii ani numãrul victimelor provenind din rîndul pietonilor a fost destul de mare, politistii au organizat actiuni sãptãmînale pentru disciplinarea pietonilor. Acestea au dus la aplicarea a 11.464 de sanctiuni contraventionale. De asemenea, au fost sanctionati si 804 conducãtori auto, pentru cã nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.
„Pietonii au cãzut victime în 47,9 % din totalul accidentelor produse în anul 2006 pe raza judetului Neamt. Cele mai multe au avut loc din vina pietonilor, iar majoritatea evenimentelor de acest gen s-au produs în mediul rural. Majoritatea accidente produse din vina pietonilor au avut loc în zilele de marti si vineri, între orele 10-18, avînd drept victime în special persoane cu vîrste cuprinse între 30 si 60 de ani. Cele mai multe accidente produse fãrã vinovãtia pietonilor au avut loc în ziua de joi, între orele 18-22, avînd drept victime persoane cu vîrste între 30 si 60 de ani. Principala cauzã a accidentelor produse din vina pietonilor o reprezintã traversarea neregulamentarã, iar principala cauzã a accidentelor produse fãrã vina pietonilor o reprezintã neacordarea de prioritate pietonilor de cãtre conducãtorii de autovehicule“, a declarat inspectorul Lil Andries, purtãtor de cuvînt al Politiei Rutiere.
ÃŽntrucît pietonii continuã sã se afle în topul victimelor provenite în urma accidentelor de circulatie, politistii le recomandã sã respecte o serie de mãsuri. „Pietonii sînt obligati sã se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stîngã a drumului, în directia lor de mers. Cînd si acostamentul lipseste, pietonii sînt obligati sã circule cît mai aproape de marginea din partea stîngã a pãrtii carosabile, în directia lor de mers. Traversarea drumului public de cãtre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzãtor, iar în localitãti, în lipsa acestora, pe la coltul strãzii, dupã ce s-au asigurat cã o pot face fãrã pericol pentru ei si ceilalti participanti la trafic. Pe timp de noapte, pietonii care circulã pe partea carosabilã a drumului, care nu este prevãzut cu trotuar sau acostament, trebuie sã aibã aplicate pe îmbrãcãminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau sã poarte o sursã de luminã vizibilã din ambele sensuri“, a conchis inspectorul Lil Andries.

Articol afisat de 2639 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective