Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Căutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Pagină Optiuni pagină
Adaugă in Favorites Adaugă in Favorites
Setează Pagină de start Setează Pagină de start
Tipăreste pagina Tipăreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Februarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
DREXLER, CU CASĂ SI FĂRĂ CASĂ

DREXLER, CU CASĂ SI FĂRĂ CASĂ

• ieri dimineată, Luminita Drexler, sefa Inspectoratului Scolar Neamt, nu avea unde locui • cel putin asa reiesea din declaratia de avere postată pe site-ul institutiei pe care o conduce • tot ieri, timp de cîteva ore, pagina de net a ISJ Neamt, la rubrica „averea inspectorului sef“, nu a mai fost disponibilă • după prînz, pe la ora 15, se făcuseră unele modificări • cei care se ocupă de administrarea site-ului si-au amintit că profesorul Drexler detine jumătate dintr-un apartament situat pe strada Orhei • Luminita Drexler are în cont aproape un miliard de lei vechi • de pe urma muncii de coordonator al Programului PHARE, inspectorul Drexler a cîstigat 6.995 RON (69,95 milioane de lei vechi) •

Profesoara Dorina Luminita Drexler, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, a muncit o viată de om ca să nu aibă nimic la vedere. Cel putin asa reiesea din declaratia de avere, postată pe site-ul institutiei pe care o conduce, marti, 6 februarie. După circa un sfert de veac de muncă la catedră, este profesor de istorie si titulară la fosta Scoală 12, actualmente Liceul Comercial „Spiru Haret“. Dorina Luminita Drexler părea că nu trăia bucuria de a avea o casă, al cărei proprietar, ori co-proprietar să fie. Nu avea o masină si nici o palmă de pămînt. Avea, însă, un cont curent frumos în bancă. Această declaratie de avere a fost completată pe data de 4 ianuarie 2007 si a fost valabilă pînă ieri, înainte de ora 10. Apoi, cîteva ceasuri bune nu a mai putut fi accesată de pe site-ul ISJ, pînă spre ora 15, cînd a reapărut cu o modificare semnificativă. Sefa învătămîntului nemtean si-a amintit că detine jumătate din apartamentul de pe Orhei, care are o valoare de circa 1,3 miliarde de lei.

Juma de casă si-un cont frumos

Formularul declaratiei, care se întinde pe opt pagini, înseamnă aproape în întregime „Z“- eturi trasate cu pixul peste spatiile în care ar fi trebuit însirată averea. Dorina Luminita Drexler nu detine terenuri (agricole, forestiere, intravilane, lucii de apă, alte categorii extravilane, dacă se află în circuitul civil) nici în tară, nici în străinătate. Este stăpînă pe jumătate de apartament, dar nu mai detine alte clădiri (casă de locuit, casă de vacantă, spatii comerciale, ori de productie), pe teritoriul statului român, ori pe al altuia. Nici la al doilea capitol al declaratiei sefa Inspectoratului Scolar nu a avut ce completa. Nu are în proprietate autoturisme, tractoare, masini agricole, salupe, ori iahturi, si nici alte mijloace de transport care sînt supuse înmatriculării, potrivit legii. Nu se poate lăuda nici cu bunuri sub formă de metale pretioase, bijuterii, obiecte de artă si de cultură, colectii de artă si numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural national sau universal, ori altele asemenea, a căror valoare însumată depăseste 5.000 de euro. În ultimele douăsprezece luni, nu a înstrăinat bunuri imobile a căror valoare să depăsească individual 100 de euro. Abia la al patrulea criteriu - conturi si depozite bancare, fonduri de investitii etc. - Luminita Drexler a făcut completări. Conform celor scrise în declaratie, sefa Inspectoratului Scolar a deschis în 2003 un cont curent, în care are 97.950,98 RON, care înseamnă un miliard de lei vechi, fără aproape 20 milioane de lei. La data completării declaratiei nu avea debite, ipoteci, garantii emise în beneficiul unui tert, bunuri achizitionate în sistem leasing si alte asemenea, a căror valoare însumată să depăsească 5.000 de euro. Sefa învătămîntului nemtean nu a primit cadouri, servicii sau alte avantaje în mod gratuit sau subventionat fată de valoarea de piată din partea unor persoane, organizatii, societăti comerciale, regii autonome, institutii publice românesti sau străine etc.
Ultimul capitol din declaratia de avere se referă la veniturile declarantului si ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat. Conform celor scrise, titularul declaratiei, sefa ISJ, a încasat anul trecut 35.393 RON, adică aproape 350 milioane de lei de la inspectorat, plus un salariu de pe urma muncii de coordonator al Programului PHARE - 6.995 RON (69,95 milioane de lei vechi). Sotul, Constantin Drexler, presedinte al Tribunalului Piatra Neamt, a adus în familie 133.230 RON (1,332 miliarde de lei). Alte venituri în familia Drexler nu s-au înregistrat, nici din activităti industriale, din investitii, activităti agricole, ori din premii si jocuri de noroc. Pe vremea cînd Constantin Drexler era presedinte al Judecătoriei Bicaz, pînă în vara lui 2006, acesta declara că detine, împreună cu sotia sa, un apartament în Piatra Neamt, care în 2004 era în valoare de 576.056.200 de lei. Locuinta a fost cumpărată în 1991 si avea o suprafată de 70 de metri pătrati. Actualul sef al Tribunalului Piatra Neamt declara, la data de 6 aprilie 2005, că nu avea masină, metale pretioase, ori bijuterii, n-a înstrăinat nimic, n-avea conturi si depozite bancare. Venitul său din salariul de judecător a fost de 409.696.936 lei vechi, iar al sotiei, care atunci era doar profesor, era de 115.907.837 milioane de lei. Declaratia lui nu a fost reactualizată, dar, conform precizărilor făcute de purtătorul de cuvînt al Consiliului Superior al Magistraturii, dacă nu au intervenit modificări, nu este nevoie să fie refăcută.

Articol afisat de 3558 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de december la data 07.02.2007 07:01
Garsoniera lui Creanga
De casa lui Creanga ati uitat.De combinatiile lui iar ati uitat.De notele modificate la liceul din Targu Neamt iar ati uitat.Nu iau apararea nimanui ca nu stau nici in casa lui Drexler nici in aia a lui Creanga,dar hai sa nu uitam chiar totul.De astea nu mai bagati nimic,sau nu va lasa seful?
Adăugat de cicero la data 07.02.2007 08:26
E chiar saraca
Dupa cum se vede, e chiar saraca. asta insemna ca-si dedica toata activitatea Inspectoratului, binelui invatamintului, propasirii partidului. E bine ca avem si asemenea oameni de bine. Sa ne traiasca
Adăugat de profesor la data 07.02.2007 10:18
Comisioanele lui Drexler
In declaratia de avere a d-nei, nu exista si o rubrica cu incasari de comisioane din investitiile facute in scoli de catre Minister? Dar pentru spaga de la titularizare si transferurile neregulamentare ale elevilor si profesorilor ? Ar trebui sa existe o rubrica si pentru plocoanele primite la distribuirea salariilor de merit sau pentru pastrarea pe post de inspector cu delegatie a unor cadre care fac de rusine invatamantul nemtean.Directorii de scoli, unsi in functie doar ca au culoarea portocalie or fi cotizand tot in contul ala de un miliard? Ultimii bani care i-au gonflat contul d-nei sunt cei de la celebrul calendar ce-i poarta figura , nu-i asa?
FELICITARI ZIARULUI MONITORUL CA ESTE SINGURUL CARE LUPTA SA ARATE DREPTATEA SI ADEVARUL !!!
Apropo , d-le december , cat ai primit de la DD(poate esti chiar DLD)? Creanga era pui pe langa cucuveaua asta!
Adăugat de orasneeuropean la data 07.02.2007 13:14
saracuta
e super saraca ajutati-o parinti si elevi!!!!!!!!!
Adăugat de december la data 07.02.2007 21:56
"domnule" profesor
Daca esti profesor,cata SPAGA ai luat de la elevi sa-i treci clasa cu asa zisele "meditatii"? Diferenta intre mine si tine este ca eu castig destul incat sa nu santajez copiii sa-mi dea BANI GREI la pregatiri doar ca sa-i trec clasa.Si sigur nu-mi da Dorina Drexler bani.Poate tu traiesti de pe banii Dorinei Drexler.Si daca stii de comisioane incasate,de ce nu ai tupeu sa te duci sa dai declaratii?Dovezi!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politică Stiri Politică
Stiri Sănătate Stiri Sănătate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totală sau partială a materialelor este permisă numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective