Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Economie la apã si cãldurã

• municipalitatea a stabilit norme pentru prevenirea risipei de apã si de agent termic

Conform principiului „mai cu economie, cã la noi nu-i prãvãlie“, autoritãtile pietrene au bãtut în cuie norme privind prevenirea risipei de apã si de agent termic, stabilind obligatiile cetãtenilor care beneficiazã de aceste servicii de utilitate publicã. Astfel, spun autoritãtile, „pentru asigurarea cu apã potabilã a tuturor locuitorilor, reducerea pierderilor de apã inclusiv în domeniul distributiei apei calde, a agentului termic, în vederea asigurãrii acestora, evitarea risipei si pentru introducerea ordinei si disciplinei în exploatarea, întretinerea si repararea instalatiilor publice precum si pentru protejarea mediului înconjurãtor“, persoanele fizice si juridice din Piatra Neamt au nu mai putin 11 interdictii si vreo patru obligatii. Printre aspectele interzise cu desãvîrsire sînt „racordarea la retelele termice a unor instalatii consumatoare, racordarea de cãtre abonati la reteaua de apã a unor recipienti sub presiune, pompe sau alte instalatii consumatoare, extinderea instalatiilor existente, restabilirea legãturilor întrerupte ca urmare a neachitãrii facturii de consum, degradarea racordurilor termice, a cismelelor, fîntînilor arteziene, bransamentelor de apã si racordurilor de canal“, deteriorarea apometrelor sau a sigiliilor aplicate. Pietrenii trebuie neapãrat sã acorde acces liber angajatilor Apa Serv, ori Aqua Calor la instalatiile din incintã, ori de cîte ori acestia vor sã verifice ceva, sã înregistreze consumul sau sã facã niscaiva lucrãri de interventie, întretinere si reparatii. Pietrenii nu au voie sã se apuce singuri de mesterit la centrala sau reteaua termicã. Trebuie respectate atît în proiect, cît si la executie, distantele minime de pozitionare a retelelor edilitare subterane, stabilite în normativele în vigoare sau prin avizul dat de societatea de profil. Dacã aceasta nu executã la timp reparatiile si lucrãrile de întretinere a instalatiilor termice, de apã si canalizare în conditii corespunzãtoare, costurile acestora vor fi recuperate de la cei gãsiti vinovati de producerea prejudiciului.
Agentii economici din municipiul Piatra Neamt sînt obligati sã înlocuiascã apa potabilã cu cea industrialã în procesul de productie, dacã se poate si dacã au surse. Si ei trebuie sã facã economie la apã, sã întretinã si sã repare corespunzãtor instalatiile, ca sã elimine pierderile si risipa. Pentru a se feri de incendii, societãtile pietrene trebuie sã mentinã în stare de functionare bazinele proprii de acumulare si statiile de repompare a apei de incintã. Orice abatere se sanctioneazã cu amendã de la 500 la 1.000 de lei noi - pentru persoanele fizice, respectiv de la 1.500 la 2.500 RON - pentru persoanele juridice.
De santurile orasului se va ocupa societatea Publiserv, care trebuie sã ia mãsurile corespunzãtoare astfel încît apele pluviale sã se scurgã fãrã impedimente si efecte. Canalele deschise vor fi controlate în permanentã din punct de vedere tehnico-sanitar de cãtre personalul tehnic al societãtii, dar si de al Primãriei Piatra Neamt. Dacã nu va face asta, Publiserv riscã sanctiuni financiare de pînã la 2.500 RON. Dacã va fi gãsit vinovat un angajat, acesta va fi amendat conform baremului pentru persoane fizice, adicã va plãti între 500 si 1.000 de RON.

Articol afisat de 1533 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective