Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Consilierul incompatibil, din nou în atentia autoritãtilor din Girov

Consilierul incompatibil, din nou în atentia autoritãtilor din Girov

• Vasile Toader a uitat sã îsi înscrie apartenenta politicã pe declaratia pe proprie rãspundere • Consiliul Local Girov a respins, în urmã cu cîteva luni, hotãrîrea privind încetarea mandatului sãu de consilier • conducerea Prefecturii Neamt a cerut alesilor sã respecte legea, în caz contrar urmînd sã actioneze în contenciosul administrativ • proiectul de hotãrîre va fi din nou supus dezbaterii •

Conducerea Primãriei Girov va readuce în atentia legislativului local, în sedinta din aceastã sãptãmînã, situatia consilierului local Vasile Toader, intrat sub incidenta Legii antimigratie. Greseala alesului local, care a uitat sã îsi treacã apartenenta politicã în declaratia pe proprie rãspundere, a fost sesizatã în plenul Consiliului Local de cãtre secretarul comunei Girov, Adriana Roca, la scurt timp dupã intrarea în vigoare a noilor prevederi legale.
Vasile Toader a cîstigat mandatul de consilier pe listele Partidului National Liberal, ale cãrui rînduri le-a pãrãsit, prin demisie, pe 20 iunie 2006, documentul fiind înregistrat în aceeasi zi. Timp de aproape o lunã, a avut statutul de independent, iar pe 22 iulie s-a înscris în Partidul Democrat. Cu trei zile mai tîrziu, a depus la secretarul comunei Girov declaratia de apartenentã politicã, potrivit celor stipulate de Legea antimigratie. A completat toate rubricile, cu exceptia culorii politice.
Declaratiile consilierilor giroveni au fost trimise, mai departe, secretarului judetului care a publicat situatia pe site-ul institutiei administrative nemtene, dupã cum prevede legea. ÃŽn dreptul numelui consilierului local girovean Vasile Toader a fost înscrisã mentiunea „nu declarã apartenenta la partide politice“.
Ca urmare a acestui fapt, la sesizarea celui care vegheazã la respectarea legalitãtii documentelor, primarul comunei, Vasile Olaru, a întocmit un proiect de hotãrîre privind încetarea mandatului consilierului Vasile Toader. Supus dezbaterii legislativului local, a fost respins. Asta dupã discutii aprinse, alesii încercînd sã îsi sustinã colegul intrat sub incidenta legii.
Respingerea deciziei de încetare a mandatului consilierului girovean a atras atentia conducerii Prefecturii Neamt, reprezentantii Biroului privind legalitatea actelor întocmind douã comunicãri - una pe 17 noiembrie, iar cealaltã pe 14 decembrie 2006 - prin care au solicitat Consiliului Local sã îsi exercite atributiile ce îi revin în aceastã situatie. Adicã, sã aprobe hotãrîrea privind încetarea mandatului consilierului Vasile Toader. „Dacã nici de aceastã datã nu va fi aprobatã, Prefectura va recurge la calea de atac în contenciosul administrativ“, a declarat primarul Vasile Olaru.
Urmeazã ca legislativul comunei Girov sã se pronunte, dar, indiferent de decizia ce va fi luatã, se pare cã zilele de mandat ale consilierului Toader sînt numãrate. Locul sãu ar trebui sã revinã urmãtorului candidat de pe listele cu care PNL a participat la alegerile locale.

Articol afisat de 1570 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective