Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Legislativul pietrean, formulã completã dupã revenirea unui ales din Australia

• consilierul Elena Boengiu a revenit din „tara cangurilor“ • alesii locali vor dezbate astãzi, în formulã completã, 19 proiecte de hotãrîri •

Legislativul pietrean se întîlneste, astãzi, în formulã completã. Consilierul local Elena Boengiu a revenit acasã, dupã douã luni de concediu petrecut în Australia, alãturi de fiice. Pe 26 noiembrie, liberala a plecat în vacantã cu acceptul colegilor din legislativul local, lãsînd Consiliul Municipal sã functioneze cu 22 din 23 de consilieri. Elena Boengiu a zburat spre Australia însotitã de mezinã, si-a petrecut sãrbãtorile de iarnã acolo si a revenit acasã în urmã cu cîteva zile.
Fiica cea mare a sotilor Boengiu, Ruxandra Andreea, s-a stabilit în Australia în urmã cu patru ani, împreunã cu sotul. Familia Boengiu a vãzut-o acum trei ani, în varã, iar pe ginerele violonist în 2005, cînd si-a petrecut concediul în România. Elena Boengiu a planificat cãlãtoria încã din primãvara anului trecut, formalitãtile fiind de lungã duratã.
Revenitã din alte zãri, mai de soare pline, Elena Boengiu nu va avea foarte mult timp la dispozitie pentru a se scãpa de efectele fusului orar, deoarece legislativul local este convocat la sedintã astãzi dupã-amiazã. Absenta liberalei a fost resimtitã în plenul Consiliului Local, în sedintele din ultimele douã luni, dar cel mai dificil a fost în prima întîlnire a consilierilor locali din acest an. Convocatã în regim extraordinar pe 13 ianuarie, într-o zi de sîmbãtã, sedinta a fost pe punctul de a nu avea loc - desi avea pe ordinea de zi proiecte importante - pentru cã au lipsit foarte multi alesi pietreni. Trei din cele sase proiecte de pe ordinea de zi aveau nevoie de votul a douã treimi din consilieri, însã nu era întrunit cvorumul necesar. Prin intermediul telefoanelor de „desteptare“, au fost chemati cîtiva consilieri ca sã se ajungã la numãrul necesar. O parte dintre acestia au venit. ÃŽn cele din urmã, situatia a fost salvatã de consilierul Neculai Ivanov care a ajuns la un sfert de orã dupã începerea întrunirii, iar proiectele cu douã treimi au devenit hotãrîri adoptate.
În sedinta de astãzi, consilierii locali dezbat 19 proiecte, conform ordinii de zi anuntate. Cele mai semnificative se referã la modificarea unei hotãrîri din aprilie 2005, pentru aprobarea regulamentului privind instituirea unor restrictii de circulatie pe raza municipiului Piatra Neamt, aprobarea normelor de bunã gospodãrire, întretinere si curãtenie în oras, o nouã completare a regulamentului de transport public local, majorarea capitalului social al SC Parking SA prin aport numerar cu suma de 200.000 lei noi, o nouã modificare adusã hotãrîrii de vînzare a locuintelor ANL din blocul C5 de pe strada Mihai Viteazu, o completare la contractul de concesiune încheiat cu societatea Urban, transmiterea patinoarului artificial din strand în administrarea Mix Music. În plus, vor fi solicitate Consiliului Judetean clãdirea si terenul din strada Castani nr. 7 pentru ca municipalitatea sã amenajeze acolo un centru de zi pentru prescolari, se va încheia de principiu un parteneriat public-privat - între municipalitate si Camera de Comert - pentru a se construi un centru de afaceri, un alt punct pe ordinea de zi fiind stabilirea tarifului pentru serviciul de salubrizare contractat de austriecii de la Brantner Servicii Ecologice SA. În rest... Perla Invest SRL, societatea de interes local care se ocupã de telegondolã si alte investitii, nu mai împrumutã pînã la 40 de milioane de lei grei de la Raiffeisen, ci s-a orientat spre Alpha Bank, drept pentru care are nevoie de aprobarea legislativului local. De asemenea, se pare cã municipalitatea pietreanã va continua colaborarea contractualã cu avocatul Valeriu Stoica. Anul trecut a fost încheiat un contract între cele douã pãrti, fostul ministru al Justitiei reprezentînd Primãria într-o serie de procese, la Curtea de Casatie. Astãzi, va fi luatã în discutie încheierea unor noi contracte de asistentã juridicã între autoritãtile pietrene si Stoica&Asociatii, societate civilã de avocati.

Articol afisat de 1922 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective