Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 24 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Afectiunile respiratorii continuã sã facã victime

Afectiunile respiratorii continuã sã facã victime

• în cursul ultimei sãptãmîni, au fost înregistrate 1.574 de cazuri de infectii respiratorii • 955 de pacienti au fost diagnosticati cu virozã respiratorie si 619 cu pneumonie • a fost diagnosticat si un pacient cu gripã •

Numãrul nemtenilor rãpusi de afectiuni respiratorii continuã sã se mentinã mare si sã dea emotii medicilor epidemiologi care au sarcinã de la Ministerul Sãnãtãtii sã tinã sub control situatia, astfel încît sã nu aparã vreo epidemie. Desi statisticile întocmite de cãtre cadrele medicale ale Autoritãtii de Sãnãtate Publicã Neamt, pe baza raportãrilor fãcute de cãtre medicii de familie si cei specialisti din spitale, aratã cã în sãptãmîna 15-21 ianuarie au fost înregistrate în judet aproximativ 1.600 de cazuri de infectii respiratorii, adicã mai putin cu 400 decît în precedenta, cînd a fost un vîrf al ultimelor sãptãmîni, situatia încã este alarmantã.
Astfel, din cei 955 de pacienti diagnosticati în ultima sãptãmînã cu virozã respiratorie si cei 619 -cu pneumonie, majoritatea sînt copii si vîrstnici si au necesitat tratament intraspitalicesc. De altfel, din totalul de 1.575 de bolnavi, 220 au necesitat internare în spital si administrarea unui tratament cu antibiotice. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Cecilia Gafencu, director al Departamentului Medicinã Preventivã (DMP) Neamt, formele complicate ale bolilor respiratorii pe care le prezintã mai ales copiii si bãtrînii aratã cã imunitatea populatiei este scãzutã, iar virusii acestor afectiuni au suferit mutatii, devenind tot mai agresivi.
Cu 955 de cazuri de virozã si 619 de pneumonie, judetul Neamt se situeazã usor sub media ultimilor cinci ani la virozã respiratorie în luna ianuarie (976) si mult peste media ultimilor cinci ani la pneumonie (418).
În intervalul mentionat, a fost raportat si un caz de gripã, pacientul, adult inclus în categoria de vîrstã 45-64 de ani, fiind internat în sectia Contagioase a Spitalului Judetean Neamt. De la începutul sezonului rece, au fost înregistrati în evidentele medicale si raportati la Ministerul Sãnãtãtii peste 15.500 de nemteni cu afectiuni respiratorii, dar numai patru dintre acestia au fost diagnosticati cu gripã. Cazurile de gripã au fost raportate de cãtre medicii de familie din Dumbrava Rosie, Zãnesti, Girov si Piatra Neamt, tinînd cont doar de simptomele bolnavilor. Trei dintre pacienti au fost internati în spital, iar unul dintre ei a fãcut tratament acasã. Pentru confirmarea prezentei gripei în cele patru situatii, medicii epidemiologi nemteni au trimis probele de sînge la laboratorul Institutului Cantacuzino din Bucuresti.

Articol afisat de 2215 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective