Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un nemtean a pus pirostriile cuplului Consuelo si Adi Mutu

Un nemtean a pus pirostriile cuplului Consuelo si Adi Mutu

• preotul Nicolae Isache, de loc din Tîrpesti, este cel care a oficiat cununia religioasã a sotilor Adrian si Consuelo Mutu • ceremonia a avut loc la biserica „Abazzia delle Tre Fontane“, din Roma, pe 9 octombrie 2005 • pãrintele l-a caracterizat pe Adrian Mutu ca fiind o persoanã cît se poate de normalã, în timp ce sotia sa este o femeie foarte frumoasã • preotul este acum paroh la Ostrov, judetul Constanta, si este un împãtimit de fotbal •

Hazardul a fãcut ca un preot nãscut în Neamt sã oficieze cununia religioasã a cuplului Adrian si Consuelo Mutu, eveniment gãzduit de cea mai mare bisericã româneascã din diaspora, „Abazzia delle Tre Fontane“, la Roma, pe 9 octombrie 2005. Este vorba despre Preotul Nicolae Isache, nãscut acum 32 de ani în satul Tîrpesti, comuna Petricani, dar care are parohie în localitatea constãnteanã Ostrov. Nu si-a dorit dinadins sã oficieze acea slujbã si nici nu a fost invitat special. Doar s-a întîmplat sã fie cel care îi cununã pe Consuelo si Adrian Mutu, asa cum a participat si la slujba oficiatã de Prea Fericitul Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea, cu ani în urmã. „Atunci, la nunta lui Adrian Mutu, nu a fost nimic stabilit dinainte. Am oficiat slujba în cea mai mare bisericã româneascã din diaspora, dupã ce am ajuns sã colaborez cu Consulatul României din Italia si dupã ce am primit binecuvîntarea de la ÃŽnalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. S-a întîmplat sã fiu acolo în octombrie 2005 si am participat la slujbã“, a afirmat preotul Isache. Acesta a mai povestit cã a discutat cu familia Mutu toate detaliile înainte de cununie si cã la slujbã, ca orice crestin ortodox, fotbalistul de astãzi al Fiorentinei nu s-a sfiit sã îi sãrute mîna. „S-a purtat normal si nu mi-a lãsat deloc impresia cã am în fatã o mare vedetã“, a precizat preotul. Acesta a povestit cã preotul paroh al bisericii din Roma a fost un pitestean, Iuvenalie Ionascu, care îl stia pe decarul nationalei, dar care a lipsit de la cununie, si cã un consilier bisericesc este din Piatra Neamt. „Am fost impresionat cã Adrian si Consuelo au spus «Tatãl Nostru», fiecare în limba lui, ceea ce mi-a dovedit cã sînt credinciosi“, a mai precizat cel care este verisorul ministrului mediului, Sulfina Barbu.
Preotul Nicolae Isache l-a caracterizat pe Adrian Mutu ca fiind o persoanã cît se poate de normalã, în timp ce sotia este o femeie foarte frumoasã. Atît la nuntã, cît si în afara acelor momente speciale, preotul s-a simtit foarte bine în compania lui Mutu si a prietenilor acestuia, Cristi Chivu, Cosmin Contra, Ionut Iftimoaie sau a olandezului Mario Melchiot, fost coleg cu Mutu la Chelsea Londra. „Sînt prieteni adevãrati. Nu am vãzut la ei ceva care sã îi facã sã iasã în evidentã în sensul rãu al cuvîntului. Mi-a plãcut sã fiu în compania lor. Toti au acceptat sã facem fotografii si am discutat pe varii subiecte“, a mai povestit preotul Isache. ÃŽntrebat cum i-ar caracteriza pe cei doi lideri ai echipei nationale de fotbal a României, nemteanul a spus: „Adrian Mutu nu este un fitos, desi are un aer smecheresc, în timp ce Cristi Chivu este mai cumpãtat si mai echilibrat. Sînt doi prieteni foarte buni“.

Rapidist convins

Preotul Isache a recunoscut cã amicitia cu Cristi Chivu i-a dat posibilitatea sã aibã abonament la meciurile de pe teren propriu ale echipei AS Roma, unde joacã românul. A vãzut pe viu echipe mari ale Italiei, precum Inter Milano, Juventus Torino sau Lazio Roma si ce rivalitate existã între cluburile din Seria A, dar si cum trãiesc suporterii meciurile. Sustine cã este rapidist convins: „De la 2 ani stiu despre Rapid. Chiar cînd eram mic strigam «Hai Lapidu!». Si asta numai datoritã fratelui mai mare, care si el era rapidist. Toti ceilalti copii din sat tineau cu Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova si cred cã numai noi doi eram rapidisti“. Nu a vãzut decît 3 sau 4 meciuri ale Ceahlãului în Divizia A, la Piatra Neamt. A fost în tribune la un duel între Rapid si Ceahlãul, la Bucuresti. „Acum cîtiva ani am fost în Giulesti. Parcã la pauzã conducea Rapidul cu 1-0, dar galeria lor m-a supãrat tare cînd a strigat «Moldoveni, m..e moldoveni“. Ca o rãzbunare, a cîstigat Ceahlãul cu 3-1 (dupã acest meci antrenorul feroviarilor, Anghel Iordãnescu, a fost demis - n.r.) si m-am simtit mult mai bine“. Nu a lipsit nici la meciurile din Cupa UEFA dintre Steaua si Rapid, dar nici de la multe alte dueluri ale alb-visiniilor în cupele europene si în prima divizie româneascã.
Preotul Isache s-a nãscut într-o familie de simpli crestini si are 7 frati. Doi dintre ei, Ioan si Gheorghe, sînt preoti la Roman, respectiv, la Iasi, în timp ce o sorã este sotie de preot în localitatea Lehliu, lîngã Bucuresti. El a terminat facultatea la Bucuresti, accepînd parohia de la Ostrov, desi este în celãlalt capãt de tarã fatã de locul unde s-a nãscut. Povesteste cu mîndrie si despre faptul cã la slujba de ÃŽnviere, în 2006, care s-a tinut la Roma, la „Abazzia delle Tre Fontane“, au fost prezenti 20.000 de români, în timp ce la fiecare slujbã de duminicã sînt 1.000 de credinciosi.

Articol afisat de 26827 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective