Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Hotii, tainuitorii si martorii mincinosi umfla bilanturile Politiei

• comunicatele Politiei abunda in cazuri de doi lei

Politistii nemteni nu stau deloc, iar asta se vede in fiecare zi in comunicatele de presa intocmite. Din cind in cind, in respectivul „docoment“ sint mentionate si cazurile ce ajung pe masa procurorilor, in cazul persoanelor cercetate fiind propusa trimiterea in judecata. Bineinteles ca procurorii pot confirma sau infirma propunerea politistilor. Asta nu inseamna ca respectivele dosare, chiar solutionate cu SUP (scoatere de sub urmarire penala), nu figureaza in bilanturile intocmite de politisti. In ceea ce priveste unele cazuri relatate, acestea sint, putin spus, „subtiri“: hoti, tainuitori, indivizi care au mintit in instanta, altii care au condus autovehicule fiind in stare de ebrietate.
Sa vedem insa ce cazuri au mai rezolvat politistii nostri in ultimele zile. Dosare grele, am putea zice, insa grele doar eventual datorita numarului de file.
In cazul lui Claudiu P., in virsta de 37 de ani, din Blaj, judetul Alba, Marcel T., de 28 ani, din Copaceana, judetul Vaslui, Florin E., de 19 ani, din Brasov, Ionut Valentin S., de 24 de ani, din Brasov si Ovidiu S., de 31 de ani, din Brasov, politistii au propus trimiterea in judecata pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, asociere pentru savirsirea de infractiuni si tainuire. Si asta dupa ce au constatat ca indivizii au furat, in noaptea de 13 spre 14 iulie 2006, din incinta unei societati comerciale, 14 motofierastraie, valoarea prejudiciului fiind de de 21.730 RON.
Pentru marturie mincinoasa vor da socoteala Neculai T., de 65 de ani, si Ion C., de 57 ani, ambii din comuna Poiana Teiului, precum si Ioan M., de 50 de ani, din Borca. In opinia politistilor, cei trei au depus marturie intr-un dosar penal, aflat pe rolul Judecatoriei Bicaz, in contradictoriu, precizind ca la saparea subsolului excavat pe un teren din statiunea Durau, efectuat in vara anului 1990, au participat doua echipe separate de lucratori.
Un caz „deosebit“ il reprezinta cel al lui Marius H., de 36 de ani, din Bicaz, care are sanse sa fie trimis in instanta pentru comiterea infractiunii de taiere fara drept de arbori din padurea statului. Barbatul va trebui sa dea socoteala pentru ca in luna februarie 2006 a taiat un arbore de esenta rasinoasa, cu diametrul de 60 cm si un volum de 2,162 mc, dupa care l-a lasat la fata locului.
Trei infractiuni au fost puse in sarcina lui Ioan Aleodor D., de 30 de ani, din Secuieni, si a lui Constantin O., de 28 ani, din Bicaz. Cei doi vor fi trimisi in judecata pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice si vatamare corporala. Toate acestea pentru ca, in noaptea de 22 spre 23 august 2005, au agresat trei tineri, acestia suferind leziuni ce au necesitat pentru vindecare intre 7 si 40 de zile de ingrijiri medicale.
Pentru infractiuni pedepsite de legislatie rutiera vor da socoteala Daniel T., de 26 de ani, din Bicazu Ardelean, si N.M.A., de 16 ani, din Bicaz. Primul pentru ca a fost prins conducind un autovehicul fara a avea permis si a furnizat date false privind identitatea sa, iar cel de-al doilea pentru ca, desi nu avea permis, a plecat in plimbare cu o masina pe care a infipt-o intr-un stilp.

Articol afisat de 1621 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective